2019-10-18 21:52

ANCHETĂ PENALĂ deschisă de Parchetul General privind EPIDEMIA de pestă porcină

 |  15:05
ANCHETĂ PENALĂ deschisă de Parchetul General privind EPIDEMIA de pestă porcină

Procurorii Parchetului General au deschis o anchetă penală privind epidemia de pestă porcină, şi în special modul de răspândire a acestui virus în România, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Președintele Klaus Iohannis acuză Guvernul de incompetență și lipsă de responsabilitate în gestionarea crizei pestei porcine si cere verificarea modului în care autoritățile responsabile cu gestionarea pestei porcine au pus în aplicare măsurile de control și prevenție a răspândirii bolii.

"Președintele României, Klaus Iohannis, solicită verificarea de către instituțiile abilitate a modului în care autoritățile responsabile, reunite în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), au pus în aplicare măsurile de control și prevenție a răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA), așa cum sunt acestea prevăzute în Programul național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane, adoptat prin Hotărârea Guvernului nr. 830/2016. Președintele României atrage atenția Guvernului și Prim-ministrului cu privire la responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume în legătură cu ineficiența măsurilor de stopare a răspândirii virusului PPA. Luarea de măsuri tardive, necoordonate și insuficiente în raport cu nevoile și situația din teren, au reprezentat factori esențiali care au favorizat răspândirea virusului pestei porcine, cu riscul de a afecta întreg sectorul zootehnic românesc" se arată într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-05Parerea ta...

ANONIM
05 Sep 2018

CRACANEL...iti vand un pont ..incepe ancheta cu măsurile luate de BUBOS după un an de zile de la sesizarea comisiei parlamentare
DISTRUGEREA TARI
05 Sep 2018

CE DRACU EPIDEMIE FACUTA IN LABORATOARELE BAYER ? A FOST GRIPA AVIARA , VACA NEBUNA , SA VEDEM CE MAI VINE PE LA OI SI ALTELE ? CE DESIFECTARE ESTE DE A IGROPA PORCI LA 1 - 2 KM DE SAT ? PINZA FREATICA SE INBOLNAVESTE SI CONTAMINEAZA , IN AVAL DE EA , PINA LA DUNARE SI MARE . TREBUIAU CREMATORI SPECIALE SI ARSI , FACUTI SCRUM . ACUM SA VEZI MOLIMA INCA 100 ANI . TARANI NU MAI AU CE FACE CU CEREALELE SI VOR VINDE PAMINTURILE , PE DEAMOACA . VA DISPARE PROPIETATEA TARANEASCA , TALPA TARI . 600 DE PARLAMENTARI SI PENSI SPECIALE LA FANARIOTI TRADATORI . ACUM ESTE PREA TIRZIU . DISTRUGE-TI SI DESTRAMA-TI TARA
S-AU SUPăRAT
22 Sep 2018

”partenerii strategici” și-atunci dau lovituri mortale, cu final așteptat = distrugerea în masă a tot ce mai avea cât de cât România! Se vede de pe Lună cât ne urăsc imbecilii! Nici măcar SUA nu are atâtea servicii ”secrete” care să înlănțuie/subjuge propria țară, câte avem noi! TAC CA MORȚII ȘUBREZIND DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE ROMÂNIA, MÂNĂ-N MÂNĂ CU STRATEGII CARE AU ACȚIONAT ÎN ASCUNS PRIN OBLIGATIVITATEA SECRETIZĂRII ÎNTR-O VESELIE A MAJORITĂȚII ACTELOR NORMATIVE CE VIZAU ECONOMIA...INDUSTRIA, AGRICULTURA, RESURSELE NATURALE, POLITICA BĂNCILOR, ETC....P.S. Partea frumoasă dar explicită pentru orice bou sau vacă românească care tot votează...este că, toți factorii politici implicați dau lecții de politică internă și/sau externă și zburdă LIBERI ca mieii pe câmpii, ne-pățind absolut NIMIC pentru tot JAFUL ăsta, drama românilor de pretutindenea!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray