2019-10-18 04:32

„Andrei Plăcintă a pierdut contactul cu realitatea obiectivă”, susţin apărătorii

 |  16:39
„Andrei Plăcintă a pierdut contactul cu realitatea obiectivă”, susţin apărătorii

Avocaţii lui Andrei Plăcintă au declarat în faţainstanţei că fiul senatoarei a acţionat în legitimă apărare în seara în cares-a certat cu prietena sa şi a trecut cu maşina de mai multe ori peste opersoană. Apărarea a prezentat instanţei, fără succes, o versiune mult diferităde cea a procurorilor şi anume că bătaia a fost, de fapt, „o ceartă întreîndrăgostiţi”, iar persoana pe care Andrei Plăcintă a lovit-o cu maşina „a alunecat”sub autoturism. Mai mult, spun avocaţii lui Plăcintă, cel în cauză era beat,prezentând „halenă alcoolică şi intoxicare etilică”.

Pentru a convinge instanţa să nu emită mandat de arestarepe numele fiului senatoarei Sorina Plăcintă pentru tentativă de omor calificatavocaţii au prezentat un scenariu în care acţiunea se desfăşoară după versiuneaprocurorilor, însă fiecare gest al clientului lor are o explicaţie menită să-ldisculpe. În motivarea deciziei prin care Andrei Plăcintă a fost arestatpreventiv găsim pledoaria avocaţilor susţinută, miercuri, în spatele uşilorînchise. „Totodată arată (n.n. – apărătorii) au mai concis faptul că inculpatulnu a intenţionat să lovească pe nimeni cu maşina, că dacă lucrurile ar fi statastfel ar fi reuşit prin faptul că ar fi accelerat maşina, partea vătămată S.N.aflat în stare avansată de ebrietate nu a fost lovit cu maşina de inculpat, cis-a sprijinit pe maşină, inculpatul s-a speriat de la împuşcături a vrut săplece, iar partea vătămată ţinând de maşină s-a dezechilibrat şi a căzut submaşină”, se arată în documentul citat.

După ce au explicat cum a ajuns victima sub roţilemaşinii lui Andrei Plăcintă, apărătorii trebuia să justifice de ce acest lucrus-a întâmplat de mai multe ori. „Inculpatul a fost împuşcat de circa 4 ori,după împuşcătură inculpatul a pierdut contactul cu realitate obiectivă, erasperiat, era plin de sânge de la gloanţele de cauciuc care îl nimerise în zonacapului şi în antebraţ şi astfel nu a mai conştientizat ceea ce se întâmplă şinici faptul că ar fi lovit vreo persoană cu maşina”, se arată în motivareadeciziei Tribunalului Bucureşti. Avocaţii lui Andrei Plăcintă au prezentatinstanţei imaginea unui tânăr intelectual, student la filosofie, care, după oceartă ca „între îndrăgostiţi”, s-a întors totuşi să îşi scoată prietena dincartierul rău famat în care a avut loc discuţia, moment în care s-a trezitasaltat de mai multe persoane, dintre care una avea un cuţit, iar alta unpistol. Scenariul apărării îl surprinde apoi pe studentul la filosofie cu faţaplină de sânge, sub tirurile de împuşcături, confuz, încercând să scape dinambuscadă. „Inculpatul a încercat să explice starea în care se afla, a fostviolentat de către acele persoane, a fost împuşcat de patru ori, o dată în zonacapului în zona coloanei, iar apoi de circa trei ori. Acesta, după primalovitură, s-a lăsat cu capul la nivelul volanului şi l-a protejat cuantebraţele astfel că un alt glonţ i-a nimerit în antebraţ, toate patru fiind,de fapt, orientate către zona capului. După prima împuşcătură inculpatului auînceput să îi ţiue urechile a încercat să plece cu maşina, dar acesta s-a opritşi nu a mai putut pleca de pe loc, încercând din nou a reuşit să plece timp încare toate persoanele de faţă tăbărâseră pe maşină şi loveau în acesta”, searată în motivarea deciziei.

Tribunalul Bucureşti a emis, miercuri, un mandat dearestare pe numele fiului senatoarei PDL Sorina Plăcintă, Andrei RăzvanPlăcintă, acuzat de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativăde omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şiliniştii publice. Mandatul expiră pe 5 ianuarie. Cererea de arestare s-ajudecat în şedinţă secretă, fără accesul publicului. Fiul fostului ministru altineretului a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de către procuroriibucureşteni, în urma unei anchete derulate împreună cu Serviciul Omoruri dincadrul DGPMB. Scandalul s-a petrecut luni seară, pe strada Berzei din sectorul1 al Capitalei. Andrei Răzvan Plăcintă, în vârstă de 19 ani, se afla împreunăcu fosta iubită, Iulia Delia Harabulă, în zona Pieţei Matache. Între cei doitineri a izbucnit o ceartă care, la un moment dat, s-a transformat în violenţă.Beizadeaua a lovit-o cu pumnul peste faţă pe prietena sa, iar fata, încercândsă scape, s-a refugiat în autoturismul Volkswagen, proprietate personală,parcat în apropiere. Andrei Plăcintă a urmărit-o şi a încercat să pătrundă cuforţa în maşină. Nu a reuşit, motiv pentru care a sărit pe capota maşinii şi aspart geamul lunetei. Tânăra a început să strige după ajutor, iar câţivatrecători s-au oprit pentru a interveni. Un bărbat a sărit în ajutorul fetei şil-a pus pe fugă pe agresor. Andrei Plăcintă a fugit pe jos şi s-a urcat într-unalt autoturism, un Renault Laguna, parcat de asemenea în apropiere. A introduscheia în contact şi a demarat în trombă, apropiindu-se spre locul în care se aflamaşina iubitei sale. L-a zărit pe bărbatul care sărise în ajutor şi, fără niciun fel de remuşcare, l-a lovit în plin, trecând cu roţile autoturismului pesteel. Maşina s-a oprit abia când victima se afla sub ea, într-o poziţie care ablocat autoturismul prietenei sale. Scandalul ar fi continuat dacă un bărbat,martor la aceste evenimente, nu ar fi utilizat un pistol cu bile de cauciuc cucare a tras spre maşina agresorului, cu intenţia de a-l opri. Andrei Plăcintă acoborât iute din maşină şi s-a făcut nevăzut, fugind pe jos, printre străduţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray