2020-08-07 20:37

UPDATE. Angajat al Ambasadei României la Chişinău, băut la volan

 |  10:57
UPDATE. Angajat al Ambasadei României la Chişinău, băut la volan

UPDATE, ora 13.30: Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat duminică, în ceea ce-l priveşte pe ataşatul apărării de la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, depistat de poliţişti în stare de ebrietate la volan, că acesta “a greşit lamentabil”, fapt pentru care, după retragerea acestuia de la post, MApN va trimite, în cel mai scurt timp, un alt ataşat militar la Chişinău.

“Ataşatul va fi retras de la post. În pofida experienţei sale, dumnealui a greşit lamentabil. Şi în termenul cel mai scurt vom retrimite un alt ataşat militar la Chişinău”, a afirmat Corneliu Dobriţoiu, potrivit Agerpres.

El a precizat că ataşatul militar participase la o activitate de protocol, unde a consumat alcool şi apoi s-a urcat la volanul maşinii diplomatice, în loc să solicite un şofer de la ambasadă.

“Domnul ataşat militar a participat la o activitate de protocol şi acolo inevitabilul s-a produs, a băut, se pare, ceva mai mult şi în loc să solicite un şofer de la ambasadă, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, fapt ce generează... ne aduce prejudicii de imagini şi chiar, mă rog, elemente care intră sub incidenţa unei conduite precare a unui diplomat român la post”, a afimat Dobriţoiu, adăugând că a stat de vorbă cu şefii ataşatului militar, care i-au adus la cunoştinţă împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Potrivit ministrului Apărării, colonelul Danicu Tănasă era de trei ani şi jumătate în postul respectiv, iar “în primăvara anului viitor urma să părăsească postul”.

Corneliu Dobriţoiu a susţinut că ataşatul militar este un foarte bun profesionist, dar “orice greşeală se plăteşte”.

Colonelul Danicu Tănasă beneficiază în continuare de imunitate, dar va fi cercetat conform legii. “S-ar putea să rămână fără carnet sau mai mult decât atât”, a mai declarat Dobriţoiu.

UPDATE ora 11.35: Ataşatul militar al României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, prins în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare de ebrietate la volan de Poliţia din Chişinău, a fost retras de la post şi că va urma o anchetă.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, a declarat, duminică dimineaţă, într-o intervenţie la Realitatea TV, că ataşatul militar a fost retras de la post şi că urmează o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Dobriţoiu a spus că ataşatul militar se supune legislaţiei româneşti, că acesta a avut o activitate îndelungată în domeniu şi că astfel trebuie stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat.

Ministrul a spus că estimează că ancheta va dura aproximativ o săptămână.

Corneliu Dobriţoiu a declarat, duminică dimineaţă, că nu este exclus să fie vorba despre "o provocare", el adăugând că în diplomaţie uneori se poate întâmpla să ţi se ofere o cupă cu şampanie, "care poate să conţină şi altceva".

 

Un angajat al Ambasadei României în Republica Moldova a fost prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Chişinău, în stare de ebrietate la volan.

Automobilul cu numere diplomatice, la volanul căruia se afla ataşatul militar al ambasadei, colonelul Danicu Tănasă, a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în timp ce se deplasa pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, potrivit Publika TV.

Diplomatul a recunoscut că a consumat băuturi tari. În aerul expirat, alcooltestul a înregistrat 0,52 promile de alcool, faţă de limita admisibilă de 0,15. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-18Parerea ta...

UNU CU ARMATA
11 Noi 2012

pare mai mult incompetenta decat o greseala.Pai de ce a suflat in duda? conventiile alea de imunitate nu-i dadeau dreptul sa refuze?! si ramaneau doar cu circu televizat. asta daca nu-i vre-o misiune din aia sicreta si noi ne bagam doar in seama asa..pe blog.daca-i combinatie... sper sa ne fi iesit, ca rusilor sigur le-a mers faza cu "accidentul"....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz