2020-06-07 00:33

Angajații ANAF, scrisoare deschisă către politicieni

 |  22:07
Angajații ANAF, scrisoare deschisă către politicieni

"Modificaţi legile în favoarea contribuabililor de bună-credinţă şi daţi-ne posibilitatea să ne luptăm cu cei de rea-credinţă" este apelul angajaților ANAF către politicieni. Sindicatul Funcționarilor Publici transmite o scrisoare deschisă prin care clarifică și împrejurările prin care s-a cerut evacuarea trustului Intact.

ANAF sustine că pentru notificarea de evacuare a clădirilor în care funcţionează posturile TV ale grupului Intact a trimis luni la sediul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti un singur echipaj, format din patru executori fiscali, şi că patru persoane au fost legitimate pentru înmânarea notificărilor.

"In Şoseaua Bucureşti-Ploieşti s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la recepţie prezenţa unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumaţi la un alt sediu; Executorii fiscali au prezentat legitimaţiile de serviciu şi ordinele de deplasare emise individual; Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării. Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire", arata ANAF.

Agentia noteaza ca pentru 26 de sedii sociale sau puncte de lucru procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societăţii sau reprezentanţii au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se va face prin poştă cu confirmare de primire. ANAF mai sustine ca aparatul de fotografiat a fost folosit doar pentru identificarea imobilelor.

Iată textul scrisorii deschise a SNFP:

Scrisoarea deschisă este adresată preşedintelui şi premierului, iar funcţionarii publici cer modificarea legilor, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări, relatează Digi 24.

„Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici - SNFP critică lipsa asumării responsabilităţii oamenilor politici de prim rang, faţă de legile strâmbe şi nedrepte pe care funcţionarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice. Ne surprinde să constatăm că se confundă aplicarea legii - bună sau rea, acceptată sau nu de contribuabili - cu calitatea actelor normative emise de Parlament şi Guvern.

Stimate Domnule Preşedinte al României, stimate domnule Prim-Ministru, dacă doriţi un stat de drept, modificaţi legile în favoarea contribuabililor de bună-credinţă şi daţi-ne posibilitatea, prin intermediul lor, să ne luptăm cu cei de rea-credinţă, protejaţi-ne prin statute speciale, în faţa acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele şi impozitele atât de necesare finanţării domeniilor de interes naţional, precum sănătătea şi învăţământului şi, de ce nu, pentru a fi şi noi, funcţionarii publici, apreciaţi de comunitate.

Este uşor să vă ascundeţi în spatele funcţionarilor publici, dând vina pe ei atunci când un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact în conservarea sau ştirbirea imaginii dumneavoastră, precum Antena 3, critică nedreptatea pe care o lege aprobată şi promulgată de domniile voastre o creează, dar, mai greu este să spuneţi că legea este proastă şi că dumneavoastră, prin aparatul guvernamental, obligaţi funcţionarii, în spatele cărora ieri v-aţi ascuns, să o aplice.

Zilnic, funcţionarii publici, angajaţi ai ANAF, în exercitarea atribuţiilor de executare silită se confruntă cu situaţii similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strâmbe, neprietenoase şi greu de implementat. Injuriile, jignirile şi uneori violenţa fizică sunt mereu prezente în activitatea curentă a funcţionarilor publici cu atribuţii în impunerea autorităţii de stat.

Stimaţi şi distinşi domni, promovaţi şi promulgaţi acte normative coerente, care să ducă atât la întărirea statului de drept, cât şi la creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile publice.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-19Parerea ta...

SARMALUTA
21 Feb 2016

CORECT, NE-AM SATURAT DE EI, NU MAI VREM CU EI, NU MAI VREM CU PSD,PNL,PD-L,ALDE,UNPR, SUNT NISTE NENOROCITI CARE SUNT FORTATI SA SE ACOPERE INTRE EI. DACA PICA UNUL PICA TOTI .JOS CU EI, NU MAI VREM POLITICIENI CORUPTI.
NEA FANE
21 Feb 2016

o scrisoare de BUN SIMT.asteptam raspunsul PARLAMENTULUI.
JUDECATORUL
21 Feb 2016

Legile sunt bune. Aplicati voi gresit legea, cu ingamfare, rautate si lipsa de respect fata de semenii vostri. Vedeti ca nu sunteti vesnici pe functiile alea si ceea ce faceti trebuie facut cu discernamant si responsabilitate fata de cetatenii care va platesc salariile. Ce sa spunem despre Visinescu? De ce a fost arestat? In judecata voastra acest om a facut acelasi lucru ce ati facut voi acum. A aplicat fara cracnire si cu exces de zel ordinele primite asa cum a fost atmosfera impusa in acel regim. Pot muri oameni si fara sa fie loviti fizic. Oare babuta aia din Moldova adusa cu mascatii la Bucuresti si lasata ca un caine pe strada, n-o fi murit mai repede si de inima rea pentru umilirea la care a fost supusa? Sa va fie rusine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine