2020-04-05 07:26

Angajaţii MFP primesc în continuare stimulente

 |  17:36
Angajaţii MFP primesc în continuare stimulente

AngajaţiiMinisterului Finanţelor Publice vor primi în continuare stimulente salariale,până la momentul reglementării actualului sistem de salarizare a personalului,deoarece remuneraţia acestora ar scădea cu circa 60% fără astfel de stimulente,luând în calcul şi reducerea cu 25% a salariilor la bugetari. Declaraţia a fostfăcută, vineri, la Palatul Victoria, după şedinţa extraordinară a Executivului,de ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu. "Până la momentul lacare se reglementează salarizarea personalului, care s-a făcut bazându-se pesistemul de stimulente şi nu pe sistemul de diverse sporuri care au fostintroduse în Legea 330 în nivelul de salarizare al celorlalte insituţiibugetare, deci până la acel moment se vor acorda. Dacă nu s-ar acorda acelestimulente, salariile celor din Ministerul Finanţelor Publice s-ar diminua cucirca 60%, dacă am pune împreună reducerea cu 25% şi dispariţia stimulentelor.Oricum, la nivel de salarizare, inclusiv stimulentele, Ministerul FinanţelorPublice nu este la vârful grilei de salarizare a sectorului bugetar", aspus Sebastian Vlădescu. Un document al Ministerului Finanţelor Publiceprezentat în luna mai de Mediafax relevă că fondul de stimulente rezervatangajaţilor din instituţii publice a depăşit anul trecut 1,1 miliarde de lei,pentru un număr mediu total de 336.648 posturi plătite, fără ca nivelulcâştigului salarial mediu brut total să scadă în majoritatea instituţiilor sub3.000 lei. Conform documentului, cel maimare fond de stimulente a fost în Ministerul Finanţelor Publice (890,7 milioanede lei) şi Ministerul Muncii, Familieişi Protecţiei Sociale (213,2 milioane de lei). Surse oficiale au declarat atunciagenţiei de presă că premierul Emil Boc i-a atenţionat pe minştri, în şedinţăde guvern, că stimulentele acordate angajaţilor sunt prea mari şi le-asolicitat să sisteze plata unor astfel de bonificaţii "nesimţite",avertizându-i că cine nu va respecta această cerere "va fi scos dinechipă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

OMUL
28 Iul 2010

D-le Ministru, Vladescu ! Salariile angajatilor din AVAS au scazut in februarie cu 60 %, ca urmare a nerecunoasterii contractului colectiv de munca ! Acum mai scad cu 25 %. Chiar nu mai aveti pic de bun simt ? Stimulente ? Pentru evaziune fiscala, sau poate pentru incompetenta? E rusinos !Legea nu e aceasi pentru toti ?
FARMACISTUL09
31 Iul 2010

CE FACEM CU GARDA FINANCIARA?STIMULENTELE ACORDATE SUNT FACUTE ANUME SA CAUTE NEAPARAT NOD IN PAPURA,CA DUPA ACEEA SA FIE SOLICITATA PLATA AMENZII PE LOC,STIM NOI DE CE!LA GARDA FINANCIARA NU EXISTA PV DE AVERTISMENT CI NUMAI PV DE AMENDA SI ASTA DIN START,FARA CONTROL,CA DUPA INCEPEREA CONTROLULUI.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine