2019-10-19 15:14

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru fostul lider sindical LIVIU LUCA. Sentința e DEFINITIVĂ

 |  15:47
Ani grei de ÎNCHISOARE pentru fostul lider sindical LIVIU LUCA. Sentința e DEFINITIVĂ

Fostul lider de sindicat Liviu Luca, închis încă din vara anului 2016 şi condamnat definitiv în mai multe dosare pentru infracţiuni de instigare la delapidare şi spălare de bani legate de patrimoniul companiei Petromservice, a solicitat și primit în instanţă o pedeapsă finală de 10 ani de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele judicate la mai multe instanţe, scrie News.ro. Sentinţa este definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut astfel decizia dată, în vara acestui an, de Tribunalul Prahova, care a judecat pe fond cererea de contopire a pedepselor, decizie pe care Liviu Luca a contestat-o.

Astfel, după ce a descontopit pedepsele date în mai multe dosare faţă de Luca, Tribunalul Prahova a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, la care a adăugat un spor de patru ani de închisoare, dar şi interdicţia unor drepturi, precum cel de a fi ales în funcţii de autoritate publică sau în conducerea unui sindicat penrtu o perioadă de 3 ani.

Liviu Luca a fost condamnat definitiv, în luna aprilie a acestui an, la 10 ani de detenţie într-un dosar vizând delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice. Prin sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, în acelaşi dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a primit de asemenea o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit, în perioada 2005 - 2006, un grup infracţional prin care au urmărit delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice. Planul infracţional al grupării s-a derulat în mai multe etape şi a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat iniţial de Vîntu şi ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acţiunilor Asociaţiei Salariaţilor Petromservice.

Înainte, Liviu Luca fusese condamnat într-un alt dosar la şase ani de detenţie, tot pentru infracţiuni vizând Petromservice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray