2020-08-07 01:17

Antifrauda a dat drumul la dosarul groparului Antrefrig

 |  21:01
Antifrauda a dat drumul la dosarul groparului Antrefrig

Rene Pârşan

Dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat afaceristul de origine iraniană Saadati-Sohi Manochehr, cunoscut şi ca groparul Antrefrig, a fost înaintat (lucrarea penală P/544638/2014) de Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în vederea acordării unui număr unic şi desemnarea unui procuror care să supravegheze cercetările. De asemenea, sursele PUTEREA susţin că DIICOT a declanşat cercetarea împotriva aceluiaşi Saadati-Sohi Manochehr pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Astăzi vă prezentăm alte inginerii financiare ale groparului Antrefrig, aşa cum le-a fost povestită porcurorilor DIICOT de către unul dintre foştii săi asociaţi:

Tentativă de înşelăciune

La data de 02.09.2008 a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare între Saadati-Sohi Manochehr în calitate de vânzător şi dna B.M.C., în calitate de cumpărător, autentificat sub nr. 3616 de notarul Paula Ioana Rosemberg. Conform contractului, B.M.C. a plătit un avans, urmând ca restul banilor să-i achite pe 09.09.2008. Pe 04.09.2008,  notarul Rădulescu Dumitru Octavian a emis o încheiere de completare nr. 10299 numai în cererea lui  Saadati-Sohi Manochehr, fără ştirea dnei  B.M.C., care adăuga următorul paragraf: „Subsemnatul vânzător declar că renunţ la înscrierea privilegiului pentru plata restului de preţ în Cartea Funciară a imobilului dat fiind faptul că noi părţile convenim ca în cazul în care până pe 09.09.2008 nu va fi virat restul de preţ  în contul vânzătorului contractul se desfiinţează de plin drept, fără somaţie şi fără punerea în întârziere a cumpărătorului şi fără nici o formalitate prealabilă, înlocuindu-se astfel acţiunea în rezoluţiune judecătorească”.

Denunţătorul le-a precizat procurorilor că documentul respectiv a fost întocmit pentru a o înşela pe B.M.C., astfel încât aceasta neavând cunoştinţă despre conţinutul încheierii prin care a fost modificat contractul iniţial şi întârziind la plată urma să descopere că a intervenit rezilierea contractului de vânzare-cumpărare şi ar fi pierdut suma de bani achitată.

ETICA şi firmele fantomă

Merită redat integral şi următorul pasaj din plângerea denunţătorului: „Biroul notarial ETICA făcea favoruri ilegale pentru numiţii Saadati-Sohi Manochehr şi Saadati-Sohi Mojtaba (fratele lui Manochehr), de exemplu: la contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 215 din 30.01.2009 prin care subsemnatul am fost mandatat de fiica lui Mojtaba să cumpăr în numele ei două imobile în Buftea şi Medgidia de la societatea SC Romira Cosmetics SRL, unde era administrator Mojtaba. La semnarea contractului, administratorul societăţii nu a fost prezent, dar în locul lui în faţa notarului Rădulescu a semnat Adel Das Pish, fără să aibă procură de la Mojtaba. Şi la contractul 4904 din 17.12.2008, notarul Rădulescu l-a autentificat fără procură din partea administratorului.

Vă aduc la cunoştinţă că scopul acestor tranzacţii a fost de a scoate din patrimoniul societăţii Romira Cosmetics imobilele menţionate mai sus, deoarece urma să fie înstrăinată”.

În continuarea plângerii, denunţătorul enumeră şapte firme fantomă înfiinţate de Mojtaba pe numele verişorilor săi primari şi al concubinei sale. „Cu ajutorul acestor firme sustrage TVA de la bugetul de stat şi spală bani pentru el, pentru Manochehr şi asociatul acestuia J.F.”.

Scandalul Palladin

Denunţătorul, nepot al lui  Saadati-Sohi Manochehr, a deţinut în perioada 2007-2008 postul de director administrativ şi 5% din acţiunile SC Persepolis Developement SRL, dezvoltatorul Complexului Palladin din Satul Francez din Bucureşti. Lui Saadati Sohi Manochehr – în calitate de dezvoltator imobiliar şi administrator al Complexului Palladin – i se impută de către Primăria Sector 1 şi unii dintre locatarii complexului că a supraînălţat unele clădiri fără a avea autorizaţie, i-a lăsat fără instalaţia de răcire, le umflă facturile şi i-a ameninţat după ce s-au adresat autorităţilor.

În atenţia ministrului Gabriel Oprea

Dosarele lui Manocher din Satul Francez, printre care se numără şi unul privind sinuciderea unui bărbat, care se pare că lucra la negru pe şantierul Palladin, sunt instrumentate, mai degrabă ţinute la sertar, de subcomisarul Marian Lupu Pasăre, de la Secţia 2 Poliţie. În urmă cu o lună, subcomisarul a fost naşul de botez al fetiţei lui Manocher.

La sfârşitul acestei săptămâni se întoarce roata, Manocher urmând unul dintre cei trei naşi la nunta subcomisarului. Casă de piatră!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-29Parerea ta...

ALINA COTOI
01 Iun 2014

VINA,ÎN FORMĂ ȘI FOND,ESTE A CRIMINALILOR TRĂDĂTORI DE ȚARĂ ȘI NEAM, ”GRUPAREA ILIESCU” -”MOMENTUL REVOLUȚIE 89”, ”GRUPARE” CARE, ALĂTURI DE ”PONTA DEPUSĂ”-N ANI, TREBUIE ”ȘBILȚUITĂ”! DEȘTEAPTĂ-TE, ROMĂNE!
MIHAI MARIN
08 Iun 2014

Un articol de doi bani
MARIANA PAVEL
08 Iun 2014

Imi miroase frustrare
VANDU35
16 Mai 2016

Acest Saadati Mojtaba este si hot si bataus.Falsificator de acte si multe altele.Ma intren de ce nu este inca arestat!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz