2019-07-21 13:55

APEL disperat al unui NEUROCHIRURG de la Spitalul COLENTINA

 |  11:57
APEL disperat al unui NEUROCHIRURG de la Spitalul COLENTINA

Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina din Bucureşti, pe numele său Ionuţ Gobej, a postat un mesaj disperat pe Facebook, adresat pacienţilor, colegilor, prietenilor, ”oamenilor de bine” şi autorităţilor statului, despre situaţia dramatică de la unitatea medicală din Capitală. Cadrul medical susţine că managerului unităţii, Silvia Ifrim, a redus personalul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar din acest motiv nu se pot face intervenţii chirurgicale decât până la ora 15.00, scrie news.ro.

El prezintă cazurile a doi pacienţi cu tumori benigne care trebuie neapărat supuşi unor operaţii, care durează peste 12 ore, şi susţine că i-a expus managerului această situaţie, despre care a spus că binele bolnavilor ”reprezintă o lozincă” şi ”nu este interesat de ei”.

”A făcut asta (n.r. - managerul spitalului) în condiţiile în care resursa umană este total insuficientă în spitalele publice şi toţi medicii noştri fac un efort extraordinar pentru a convinge oameni să se alăture echipelor din care facem parte. Aceste acţiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizării de intervenţii neurochirurgicale după ora 15.00”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

“Doi pacienţi cu patologie tumorală benignă, însă cu o situaţie clinică deosebit de gravă, cu un prognostic vital ce ar putea fi mai mic de o lună în lipsa operaţiilor. Dacă operaţiile s-ar face cu succes, ar avea (n.r. - pacienţii) o speranţă de viaţă egală cu a populaţiei generale. Cei doi pacienţi au fost programaţi pentru intervenţii în a doua parte a lunii februarie, în prezent realizându-se bilanţul şi planul preoperator. Este de ştiut că cei doi pacienţi au văzut neurochirurgi din toate clinicile de profil din Bucureşti, aceştia declinându-şi competenţa. Problema a apărut pentru că timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de aproximativ 12 ore, astfel neputându-se efectua intervenţiile până la ora 15.00 (lipsa personalului ATI, neplata orelor suplimentare, concedierea de personal), pacienţii fiind condamnaţi la moarte”, mai arată medicul neurochirurg. 

”Managerului i-am expus iniţial oral această situaţie şi am primit un răspuns siderant, citez: ”mu mă interesează, nu este problema mea”...”binele pacientului reprezintă o lozincă”. Văzând că demersul meu a rămas fără rezultat, am făcut o cerere în scris, exact cu cele discutate cu doamna manager, însă mi-am pierdut speranţa că vom putea realiza ceva în această echipă”, mai scrie medicul.

Ionuţ Gobej susţine că, ţinând cont de cele de mai sus, consideră că managerul Spitalului Clinic Colentina ”nu poate îndeplini în continuare aceasta funcţie, pentru că nu este competent, nu este moral şi că pentru el binele pacienţilor ”reprezintă o lozincă” şi ”nu este interesat de ei”. El cere demisia de urgenţă a managerului şi înlocuirea ei ”cu o persoană competentă, capabilă să rezolve probleme în interesul pacienţilor”.

La începutul anului, primarul Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, pe motiv că i-a ţinut pe pacienţi într-o duminică în frig în saloane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray