2020-08-10 03:06

Apel inedit către Dragnea: Turismul e pe drumul bun, dar dați-ne și un ministru competent!

 |  17:57
Apel inedit către Dragnea: Turismul e pe drumul bun, dar dați-ne și un ministru competent!

După alegerile din 2016, PSD condus de către Liviu Dragnea a reînființat Ministerul Turismului. Astfel, în cabinetul Grindeanu constănțeanul Mircea Dobre a ajuns ministru al Turismului iar Cristina Ionela Târteață și Bogdan Gheorghe Tomoioagă au fost impuși de PSD ca secretari de stat în acest minister. Ulterior, Dobre a ieșit din schema cabinetului Dăncilă, fiind înlocuit cu sibianul Bogdan Gheorghe Trif, impus șef al Gărzii Naționale de Mediu de către Ciolos în 2016. În schimb, cei doi secretari de stat susținuți de PSD Iași și, respectiv Maramureș, au rămas pe funcții, având același atribuții delegate prin ordin de ministru. Astfel, Cristina Ionela Târteață s-a ocupat de marketing și promovare, iar Bogdan Tomoioagă de tot ce înseamnă administrație, management și legislație, adică de a pune ministerul pe șinele turismului cu ecartament normal.Practic, Târteață s-a ocupat cu reprezentarea și promovarea ministerului și a turismului românesc, mai ales în străinătate, adică cu deplasările, fiind între timp și botezată “Barby” de cei din turism, iar Tomoioga cu implementarea programului de guvernare. Mai direct, unul cu munca, altul cu plimbările.

Bulversarea controlată, dar nerecomandată

Cei din industria turismului, atât patronatele, dar și asociațiile profesionale, erau mulțumiți de prestația tandemului TT- adică Târteață- Tomoioagă, mai ales că anul trecut și anul acesta s-au implementat o mulțime de măsuri benefice pentru acest sector. Dar, de prin vară, lanțul de iubire dintre ministrul Bogdan Trif și tandemul TT a început să ruginească, iar, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a rupt definitiv. Cum așa? Foarte simplu. Ministrul Bogdan Trif a emis un ordin prin care Cristina Târteață preia atributiile lui Bogdan Tomioagă, iar maramureșeanul pe cele ale lui Barby. Manevra lui Trif a aruncat în aer Ministerul Turismului, fiind considerată de cei din acest sector economic ca fiind o mișcare de sabotare pe față a activității acestui minister, dar și a turismului românesc. “Cei doi secretari de stat învățaseră fiecare cam ce au de făcut pe felia lor și lucrurile mergeau destul de bine în minister. Acum totul s-a bulversat și nimeni nu mai înțelege nimic din această mutare a ministrului Bogdan Trif. Oare, PSD vrea acum să-și dea cu stângul în dreptul și să-și saboteze propriul program de guvernare și, automat, să bulverseze turismul românesc?!”, au precizat pentru PUTEREA mai mulți “grei” din turismul românesc. 

 “Cuțu- Cuțu” a plecat, dar cu Barby ce ai avut?

  

Potrivit informațiilor deținute de PUTEREA, activitatea Ministerului Turismului s-a bulversat foarte mult în ultimele două luni ca urmare, în special, a angajărilor făcute de ministrul Bogdan Trif, pe “criteriul incompetenței:  Adică, au fost aduși în minister o serie de “specialiștii” de la Gardă Națională de Mediu, dar și din zona Sibiului. Un mare “specialist” adus de Trif pe postul de secretar general a fost Ciprian Constantin Rusu, secretar al Primăriei Cisnădie, dar, la scurt timp după ce a aterizat în sediul Ministerului Turismului din Palatul CFR, acesta a trebuit să facă cale întoarsă că …deh era pălăria prea mare pentru el. Un alt “specialist” venit de la Sibiu care a părăsit și el corabia turismului săptămâna trecută a fost directorul Direcției Control, Dumitru Goșa, sosit de la Școala de dresaj canin de la Sibiu, botezat de angajații ministerului ca directorul “Cuțu-Cuțu”. Întâmplător sau nu, după ce “Cuțu- Cuțu” a părăsit Palatul CFR, ministrul Bogdan Trif a inversat atribuțiile celor doi secretari de stat, bulversând astfel întreaga activitate a ministerului și nu numai. 

Meci cu final neașteptat

 

Trebuie precizat că ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost ales în acest an, președinte al PSD Sibiu, dar și vicepreședinte PSD la nivel național. La ora actuală, evaluarea miniștrlor și secretarilor de stat din cabinetul Dăncilă este pe ultima sută de metri și săptămâna viitoare se va anunța cine pleacă și cine vine în cabinetul Dăncilă 2. Potrivit informațiilor noastre, rocada atribuțiilor celor doi secretari de stat făcută de Trif ar putea fi și  rezultatul unui troc politic între ministrul Turismului și liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, în urmă căruia Târteață și Tomoioagă să fi căzut între scaune. De asemenea, în zilele următoare, cei implicați în industria turismului au precizat pentru PUTEREA că o să-I trimită liderului PSD, Liviu Dragnea, o scrisoare deschisă în care să-I mulțumească pentru lucrurile bune care s-au făcut, în ultimii doi ani, în turism, dar,,în același timp, au și o solicitare expresă:”Dați-ne și un ministru al turismului competent care să ducă la bun sfârșit programul de guvernare pe acest sector economic”. Meciul lui Trif cu tandemul TT este în plină desfășurare, dar rezultatul final poate unul imprevizibil și greu de anticipat în acest moment, mai ales la ce susținători are Barby! 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-26Parerea ta...

ANONIMUS
29 Oct 2018

La nivel de guvernare avem prea multe ministere si cu multiple directii, secretari de stat, consilieri, etc. Este demn de luat in consideratie experienta altor tari europene care care au nu au neaparat ministere pentru turism dar unde domeniul merge mult mai bine. La noi batalia pentru ciolan adica pentru diferite avantaje este prea mare si de aici si situatii neadecvate care mai mult pun frana. Descentralizarea care ni se tot promite ar trebui facuta pentru multe domenii -educatie , protectia mediului, sanatate, fiscalitate, etc, si atunci si cheltuielile la nivel central ar trebui reduse, dar inasprite controalele si amenzile.
ANONIM
30 Oct 2018

„ Turismul e pe drumul bun, dar dați-ne și un ministru competent!” Paradox sau prostie ? Cine a dus turismul pe drumul bun ??? Așa face românul verde , cînd ceva merge bine , vrea să schimbe să meargă și mai , rău.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz