2019-12-06 05:26

Apelul unui medic de la Spitalul Colţea: Noi ce ne facem in cazul unei calamități cu 2000 de victime? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!

 |  10:38
Apelul unui medic de la Spitalul Colţea: Noi ce ne facem in cazul unei calamități cu 2000 de victime? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!

Medicul Cosmin Humulescu de la Spitalul Clinic Colțea a transmis un mesaj absolut cutremurător opiniei publice. Povestea lui, "doar un medic şpăgar" aşa cum se descrie, este mai mult decât un semnal de alarmă pentru autorităţi.

”Fac parte din gașca *șpăgarilor*. De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment - pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție!- spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ). Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și in 10 minute eram la spital. Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creste un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreti voi, sa ajute niște oameni carora li s-au topit bancnotele "de șpagă" in buzunar, impreuna cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai putin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? pentru ea au insemnat ambele brațe si fața!!! Cei mai gravi erau 2 baieți cu arsuri pe 55% din suprafată corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut ca nu se va mai trezi asa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. In terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arsi. Absolut toti aveau fața arsă - si căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din sectia de chirurgie. Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida si curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate sectiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! cadre medicale inseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil iși inchipuie ca deficitul de personal este numai in rândul medicilor. Deci la intrebarea - de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam cați sunt disponibili la ora actuală in București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo....pai și noi ce ne facem in cazul unei calamități cu 2000 de victime???? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!!!!

Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai putin grave. M-am gandit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși, etc. Femei si barbati cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiati si cu lacrimi de sânge.

Si ce face românul? Nimic!!!!! In seara asta cârciumile sunt din nou pline in București. Așa ca acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli intr-o stare de sanatate aparentă si din acest motiv stai relaxat si nu esti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani si la primele semne de boală vii la doctor si spui ca vrei "să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate" - IESI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu episodul din las fierbinți. Daca nu pentru tine fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ți se pare ție că ultima ei bășină a mirosit putin diferit, doar pentru ca vrei tu sa te duci la Predeal să mănânci pleșcoi in weekend. Fă-o pentru fratii tai, pentru copii tăi care ies la distracție în niste locuri care in mod legal nu ar obtine autorizație de funcționare nici ca siloz.

Veșnică recunostință "șpăgarilor" din spitalele bucureștene! Ati dat dovada si de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postari nu este acela de a atrage recunoștință! Sper ca mesajul se va intelege corect. Ar fi bine sa nu mai bezmeticim precum muștele fara cap.”, scrie medicul Cosmin Humulescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-01Parerea ta...

BRAVOS!
01 Noi 2015

Pentru ceea ce-ați făcut cu professionalism în aste zile, TUTUROR ”șpăgarilor” (cu sau fără ghilimele…pen’ că știm prea bine și noi, pacienții despre ce este vorba în propoziție…) vă felicit și vă urez sănătate maximă și lovele de aur pe masă sau în buzunare…pe măsura dedicației, profesionalismului Dvs., inclusiv celor 40 de cadre medicale care deservesc, spitalele…DE sau NE-URGENȚĂ! Recunosc, e cea mai grea, împuțită meserie din lume care necesită, pe rând – stomac tare care nu se-ntoarce lesne PE DOS, nervi de-oțel (d-ăla chirurgical, care nu ruginește), colecist sănătos, care-și face datoria, deversând cât/ce trebuie…alături de alte attribute - ATENȚIE sporită, INOVAȚIE, INTUIȚIE, SPIRIT DE ECHIPĂ și DE PREZENȚĂ, suportând crizele, mizeria trupească/sufletească a pacienților;
DAR PENTRU
01 Noi 2015

o așa de grea și responsabilă ”meserie” (pentru că io o consider mai mult vocație..), pentru lipsa-acută a materialelor de unică folosință și de întreținere, pentru (auto)restrângerea tâmpită (indusă ”de sus”) de resurse (materiale și umane), unii din aste pricini, luându-și câmpii din unitățile medicale autohtone, spre alte zări, unde-s plătiți/răsplătiți omenește…fiți/deveniți mai îndrăzneți! Încercați să trageți de mânecă și pe directorii voștri de spitale, pe ministrul vostru (ales din păcate, politic) ca să nu vă mai lovească dpdv bugetar, știind (pervers…) că vă ”scoateți” voi pârleala…de la noi, amărâții de pacienți cărora le cereți adesea, preț de sânge dacă au un bolnav în saloane sau aproape mort, pe masă…trebuind să vină musai ruda/tutorele cu lista de medicamente, fașe, vată și fiole de la farmeciile…din/de pe lângă spitale, ceea nu vă face cinste, este?!
P.S.
01 Noi 2015

Așa că, pentru îndemnul dumitale, sunt în deplin acord…ești TARE nene doctore… professional, și văd că și - vocal-gutural! Faci bine că scoți ”din morți” românul care resemnat, căpătând UN TIC NERVOS - își suge ca prostu’ gheara ca ursu pus la colț, înainte de-a intra în hibernare, mormăind și dând din când în când o labă grea, peste fața cui/când nu trebuie…adică doar atunci când e scos (în sfârșit) din letargie (unii, din paraplegie…).
P.P.S.
01 Noi 2015

Să fim ”recunoscători” guvernelor (toate..) mai ales celor portocalii care-au scos bolnavii din ele, trecând masiv la tăieri salariale, bani pentru surse/resurse, plecând din ce în ce mai mulți medici, asistente, peste hotare! Acu’ cică le-au refăcut, dar nema personal calificat care-a fugeat spre zări străine....din pricina căpățânoșilor de români din fruncea țării - ingrați și nerecunoscători, codoși și trufași, care nu știu să-și țină cadrele românești necesare, capetele luminate prin/de prin toate instituțiile abilitate...fie la costum, sau în halate albe!
SAU îNCERCI
01 Noi 2015

să te transformi într-un om care, pur și simplu acceptă sistemul ăsta bolnav și mârșav de-aici, din România. Dacă ai norocul și binecuvântarea să te angajezi în țara asta...misiune extrem de grea, ai să realizezi după primul salariu, chiar după primul, că de fapt, lucrezi pentru Stat. Banii tăi, se duc la stat. Ei spun că trebuie să cotizezi la pensii, pentru că statul va avea grijă de tine. Ei spun că trebuie să cotizezi la sistemul de sănătate, pentru că vei beneficia de tratament gratuit. Ei spun că trebuie să cotizezi impozite, pentru ca țara asta să înflorească din banii tăi. Adevărul e că ei au nevoie de banii voștri, prieteni! Nu veți apuca pensiile, n-o să apucați ziua în care să fiți tratați gratuit în tara asta, iar taxele și impozitele plătite, nu se vor regăsi în nimic din ceea ce v-ar face o viață mai ușoară. Sunteți mințiți zi de zi, minut de minut. Muncim o viață, primim niște bani pe care Statul îi impozitează la sânge.
CU BANII
01 Noi 2015

care rămân ne cumpărăm spre exemplu, un teren pe care facem o casă, ghici ce? Plătim anual impozit pe casă, pe casa și pe pământul cumpărate cu banii din salariul deja impozitat. Plătim impozite peste impozite, taxe peste taxe, CA EI SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ ȘI ÎNCEARCĂ SĂ CREEZE IDEEA, CĂ NOI AM AVEA NEVOIE DE EI...nu noi avem nevoie de ei, prieteni...EI AU NEVOIE DE NOI! Ei numai au bani pentru c-au furat TOT, iar în momentul ăla vă păcălesc, că trebuie să vă oprească niște bani, pe care o să vi-i dea la un moment dat, când o să ieșiți la pensie! NU VEȚI APUCA PENSIA pentru c-au ridicat vârsta de pensionare, iar noi suntem tot mai bolnavi, și cred că știți lucrul ăsta pe pielea voastră. Să vă ferească cine vreți voi s-ajungeți în spitalele de stat, și să vedeți cum merg acolo gândacii pe pereți, cum miroase a moarte pe fiecare culoar, cum intri-ntr-un loc al pierzaniei. În spitale nu te vindeci, te-mbolnăvești mai rău. Medicii sunt alți umiliți ai statului. Salariile alea sunt o mizerie. Știu că medicii au depus un jurământ s-ajute, să facă, să dreagă...dar exact ca-n cazul profesorilor, cum să te concentrezi și să ai răbdare, când ai rate cu bani de plătit care nu există, când ai copii la facultate pe care nu prea ai cum să-i mai ții acolo...am devenit o națiune chiaună de cap, înnebunită și mințită de JEGURILE-ASTEA!
NE-AU îNRăIT
01 Noi 2015

ca pe-animale și așteaptă să ne omorâm între noi, ca fiarele! Iar ei să facă ce-au făcut și până-acum...SĂ FURE! Nivelul educației din România, se vede în numărul de crime, de violuri, de abuzuri, se vede în procentul ăla care spune că un bărbat din trei, își abuzează partenera, se vede în procentul de promovabilitate la bacalaureat, se vede în procentul de 50% care ne-arată câți oameni au WC-ul în curte. Se vede în nr.de oameni care mor de foame, de frig, de depresie, de singurătate! Politicienii au distrus TOTUL, pentru ca noi să rămânem o masă de manevră care să nu mai poată să ridice capul de jos, ne-au vrut o nație de tâmpiți, ca ei să ne poată manevra!
Să NE IA TOțI BANII,
01 Noi 2015

iar noi să voim să muncim și mai mult, să facem și mai mulți bani...dar n-o să le ”iasă” , fiindcă știu că românul nu va mai suporta mult. Am eu credința asta. Am văzut în generația asta tânără, niște oameni care vor să facă diferența și or să reușească. Or să iasă la un moment dat în stradă, și n-or să mai bată cu sticle-n asfalt, O SĂ IASĂ SĂ BATĂ CU ADEVĂRAT pentru că atunci când viața ta este în pericol, numai contează ce faci ca să rămâi în viață! CÂND EȘTI UMILIT, ESTE MULT MAI BINE SĂ MORI DEMN! Știu că mai există patrioți adevărați în țara asta, știu că există patrioți care-au ales să rămână aici, deși știau că vor avea o viață mizerabilă, dar au făcut asta în speranța că se va schimba ceva, pentru generația care vine...prieteni, este nevoie (și mă uit la voi când spun asta...) este nevoie de o revoluție adevărată! Fără sticle-n asfalt, fără dansul pinguinului, fără mesaje filozofice, o revoluție punctuală. Niciodată de la Revoluția din 1989, n-a mai exista în România așa multe motive pentru o revoltă! O să treacă iarna asta, și o să vedem câți români au mai murit de frig în casă, câți bătrâni au murit în zăpada din curtea înghețată din drumul spre WC-ul din spatele casei, câți studenți or să fie atacați de șobolanii din căminele studențești, câți doctori or să mai fie bătuți în spitale, câți profesori or să mai fie îmbrânciți pe holuri, de tot felul de elevi dubioși...și-atunci, poate tragem O LINIE!
CâND O Să APARă
01 Noi 2015

lumina și o să iasă soarele, o s-avem curaj să ridicăm fruntea, și să spunem că ne-a ajuns! Clasa politică din România, merită o revoluție, o merită din plin. Clasa politică din România, merită să fie alergată cu pietre! MERITĂ SĂ FIE UITATĂ ÎN ÎNCHISORI, MERITĂ TOT CE ESTE MAI RĂU ÎN LUME..oamenii politici din România, sunt mână-n mână..dacă voi credeți că există diferențe între ei din cauză că unii sunt într-un partid sau altul, vă-nșelați! TOȚI DUC ACEEAȘI POLITICĂ..POLITICA BANULUI, POLITICA HOȚIEI, A UMILINȚEI, A UMILIRII, A TRĂDĂRII DE ȚARĂ! ”DRAGI” POLITICIENI, EU ÎMPREUNĂ CU MILIOANE DE ROMÂNI, VĂ DECLAR TRĂDĂTORI DE ȚARĂ ȘI VĂ CONDAMN LA PEDEAPSA SUPREMĂ - UITAREA! România are nevoie de o revoluție, iar politicienii o merită din plin. Poate ne gândim și le facem favoarea asta.”
LECTORAŞ
11 Noi 2015

Superb pamflet ! Adevarat şi amar mesaj didactic! Bravo îndurerartule şi revoltatule doctor!Somnul naţiunii naşte monştri...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray