2020-08-07 01:48

Arde la pompieri! Incredibilele sponsorizări de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

 |  19:26
Arde la pompieri! Incredibilele sponsorizări de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Roland Cătălin Pena

Tragedia din Clubul Colectiv scoate zi de zi la iveală acte incredibile de corupţie şi de neglijenţă criminală ale celor abilitaţi cu protecţia civilă. Luni, procurorii DNA i-au reţinut pe George Matei și Antonia Radu, ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) în cazul incendiului din clubul Colectiv. Potrivit procurorilor, deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonia Radu nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

La nivel naţional activitatea de prevenire este condusă de adjunctul inspectorului general, prin structura specializată din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), denumită Inspecţia de Prevenire. Principala sarcină a colonelului Eugen Vişan, adjunctul IGSU, pe linia de prevenire este: “Reglementarea, avizarea, autorizarea, acordul, controlul, asistenţa tehnică de specialitate, informarea preventivă a autorităţilor, organismelor, factorilor implicaţi şi a populaţiei, precum şi pregătirea acestora pentru situaţii de urgenţă, auditul de supraveghere a persoanelor fizice şi juridice atestate, constatarea şi sancţionarea încălcărilor prevederilor legale”. Or, tocmai asta nu a făcut colonelul Vişan. Nu a modificat corespunzător Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor 163/2007 pentru aprobarea normelor generale de apărare împotriva incendiilor, care a fost dat ca urmare a aplicării legii 307/2006.

Să vină sponsorizările la băieţi!

Arde la pompieri! Incredibilele sponsorizări de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
zoom
De ce nu a făcut-o? Ei, acum urmează partea incendiară a poveştii.  Eugen Vişan este preşedintele Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România (ASPR). Pe site-ul IGSU, Asociaţia este foarte bine prezentată, cu o mică scăpare. Nu ni se spune de unde îi vin fondurile. Aici sursele noastre au fost foarte precise: din sponsorizări! De unde aceste sponsorizări? De la firme din toată ţara care au probleme pe linia protecţiei împotriva incendiilor sau, pur şi simplu, funcţionează fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, ca în cazul Colectiv.

Abia după tragedia din 30 octombrie, măsurată până acum în 48 de morţi, Guvernul a făcut ceea ce trebuia făcut de multă vreme, dacă propunea colonelul Vişan. A dat Hotărârea nr. 915 din 3 noiembrie 2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinităţi.

În context, merită consemnat că Eugen Vişan era în concediu pe 3 noiembrie, el revenind la birou abia pe 9 noiembrie. Tot în perioada de concediu a adjunctului IGSU pe linie de prevenire a apărut şi OUG 52/2015 pentru modificarea şi completare Legii 307/2006.

Colonelul Vişan a stat, cum ziceam, atâţia ani cu mâinile în sân pentru ca sponsorizările să vină prin filalele ASPR din toate judeţele, pentru a se putea plimba el şi soţia prin lumea largă. De exemplu, în lunile august-septermbrie 2011, peste 50 de cadre de nădejde, în frunte cu Vişan şi consoarta, au vizitat New York-ul. Revenind la nevastă, unul din obiectivele ASPR este organizarea de activități de educație fizică, sport și turism cu membrii asociației și membrii de familie ai acestora.

Conducerea IGSU, plătită ilegal

Inspectorul general, prim adjunctul si adjunctul inspectorului general nu au semnate de către ministrul de interne fişa postului, din anul 2013, susţin surse din MAI.  Fără fişa postului nu poţi fi normat, iar dacă nu eşti normat nu poţi fi plătit! În consecinţă, cei trei au fost plătiţi ilegal în acest timp.

Marii vinovaţi

Aceleaşi surse au ţinut să precizeze că vinovati de lipsa avizelor PSI la nivel naţional sunt următorii: col. Vişan Eugen - adjunct al inspectorului general al IGSU şi şef al Inspecţiei de prevenire; col. Duduc Benone Gabriel - şef al Direcţiei Prevenire din IGSU şi subordonat al lui Vişan; col. Simionesu Dan Aurel - şef serviciu Prevenirea Incendiilor, subordonat al lui Duduc.

Aceştia sunt arătaţi cu degetul de colegi pentru că nu au respectat prevederile  art.2 , art. 3 alin.(1), (2), art. 11, art. 16 art. 17 alin. (1) lit. b) si art. 28   din OMAI 1490 pentru apobarea Regulamentului de organizare si functionare si a organigramei IGSU.

Cum vă spuneam, toată inspecţia din ţară din subordinea lui Vişan, cu acceptul tacit al lui Duduc şi Simionescu , face controale la operatori economici care nu au aviz şi le cere să sponsorizeze asociaţiile de sportivi pompieri din judeţele lor, care trimit banii la ASPR din Bucureşti, pe care o coordonează Vişan şi Bulearcă. În 2014, Vişan şi sotia, însoţiţi de personal contractual  Moise Adriana - traducător, au plecat cu jepul IGSU condus de un subofiţer Tănase Lucian în Turcia, pe cheltuiala asociaţiei. Sursele au ţinut să sublinieze că în acea deplasare nu aveau ce căuta cele două cadre şi nici maşina instituţiei.

Prezentarea ASPR

Asociația Sportivă a Pompierilor din România a fost înființată în anul 2000.

Obiectivele de bază ale asociaţiei sunt: realizarea pregătirii fizice complexe a pompierilor; organizarea de activități de educație fizică, sport și turism cu membrii asociației și membrii de familie ai acestora; menținerea și întărirea sănătății, dezvoltarea calităților fizice și morale; editarea de publicații cu tematică specifică pompierilor; popularizarea rezultatelor concursurilor profesionale ale pompierilor; dezvoltarea colaborării cu organizațiile sportive din țară și cele de profil din străinătate, participarea la activitățile sportive, cultural-educative și de turism organizate de uniunile sportive mondiale, europene sau zonale de pompieri.

ÎNSEMNELE ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România are siglă, insignă, steag și marș propriu.

MEMBRII ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România are membri fondatori,  membri de onoare și membri.

CONDUCEREA ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România este condusă de Consiliul Sportiv al Asociației și Biroul Permanent, filiala de către organele sale alese iar sucursala de Biroul Sportiv. Consiliul Sportiv al Asociației este autoritatea supremă al ASPR și se întrunește anual în ședință ordinară.

Președinte: colonel ing. Eugen Vișan

Vicepreședinți: locotenent colonel Florea Ion, maior Ion Florin

Secretar: colonel ing. Felix Bulearcă

Întrebări

Este adevărat că fiul colonelului Eugen Vişan a lucrat la cea mai mare firmă de stingătoare din ţară, SC Eurosting SA, unde patron este naşul său de cununie? Care a fost darul de nuntă al naşului?

Ce legătură este între promovarea colonelului Vişan în fruntea IGSU şi familia Robertei Anastase?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-10Parerea ta...

UNUDINSISTEM
10 Noi 2015

DNA unde este, doarme? Trebuie o epurare totală şi în IGSU! Cornea (degeaba), Vişan (mafiot), Duduc (sluga, bolnav psihic si incompetent), Simionescu (sluga si slab pregatit), Constanta ENE (nulă şi slugă), Bulearca (praf si pulberi)! Cine are puterea sa-i demită şi nu o face atunci se fac partaşi din oficiu la toate atrocităţile care se întamplă în ţara noastră pe linia prevenirii incendiilor ! Asta e părerea mea. Punct
CONCLUZIE
10 Noi 2015

Fac puscarie degeaba patronii localului . Organele abilitate dormeau in front si dormeau bine . De aia ii platim pe astia sa ne spuna ce trebuie si ce nu trebuie , ce avem de facut si ce nu avem de facut . Furtul, spaga, reaua credinta si hotia au omorat oameni . Piedone , Ponta si ISU la puscarie !
ALTULDINSISTEM
11 Noi 2015

Domnule RC Pena ati avut din cate observ o singura sursa pentru aceasta mizerie de articol. Sursa dumneavoastra este un GUNOI (unudinsistem) aruncat in curtea IGSU de catre cei de la SIPI. Daca ati fi depus un minim efort pentru documentare ati fi constatat ca realitatea este total diferita. Din pacate, binele și normalitatea nu sunt senzationale si nu se vand suficient in Romania.
NICOLAE CORNEA
11 Noi 2015

intrebatil pe visan cite calatorii a facut pe banii prostilor care cotizeaza din tara.INtrebatil ce a facut la Los Angels tot pe banii asociatiei.Intrebati-l cum era platit cind pleca in numele asociatiei , cum rezolva probleme de reglementare in domeniul prevenirii. Intrebatil de firma FAlck unde a lucrat fisu-firma de pompieri si cum a obligat toata tara sa se puna la picioarele acestei firme.intrebatil de secretarul asociatiei care culmea este tot din Ploiesti si este prietenul lui.Intrebatil de concursurile care se organizeaza , de unde sunt sponsorii.Si intrebati-l cum de sia ales cumatru pe cel de la Eurosting cel mai mare vinzator de stingatoare.
UN CETATEAN CARE VREA SA RESPE
11 Noi 2015

mai visan "altuldinsistem" chiar erai in concediu cind sau facut legile alea?CE documentare mai trebuie?Ca presedintele asociatiei vad ca esti ca scrie peste tot.Si ia uite ce am citit ca la Los Angels ai fost la aruncarea cu ciocanul.tei bagat si tu la ceva ca sa nu pierzi calatoria -Los Angels. Auzi ma Visane da vad ca baietii astia de la pompieri nu preau furtune iam vazut eu pe la o interventie.Ai dat si tu niste furtune , tot din banii lor?!da cine tea ales presedinte ca eu am doi vecini de la pompieri care au zis ca habar nau , dar probabil la cite ii pun sa semneze fara sa stie ce semneaza.Oricum poate te plimbi si tu mai putin si faci niste legi ca sa nu mai moara copii nostri .
EU SI ATAT
11 Noi 2015

Offff doamne. Ce urat. In mod normal "Rufele se spala in familie " si fara razbunari. In orice institutie sunt conflicte dar sa se ajunga asa departe este urat.
IMPORTANT
11 Noi 2015

Daniel Visan, fiul acestui criminal, incaseaza de la SC Centrul River Gate SRL - firma privata pentru situatii de urgenta peste 10.000 lei lunar fara sa presteze o zi de munca. Procurorii DNA pot sa ceara date de la aceasta firma, si poate ii intreaba ce legaturi au cu Visan Eugen, care, ar trebui sa-i controleze prin unitati subordonate. Acest neica nimeni Visan, colonelul criminal care, nici nu a catadicsit sa vina din concediu in perioada catastrofei de la COLECTIV, ci dupa mai bine de o saptamana. Dar de dosarul penal 54/P/2015 instrumentat de DNA structura centrala nu intrebati, dar de dosarul penal 133/P/2015 instrumentat de Parchetul Militar nu stiti nimic ? Va spunem noi cei care stim: in toate acestea VISAN EUGEN este cercetat penal pentru abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, santaj, neglijenta in serviciu si multe asemenea. Omul este iresponsabil, va face multa, multa, multa puscarie...
CINEVACORECT
11 Noi 2015

Incetati cu minciunile! Ziar de rahat, un nebun(unuldinsistem) arunca o gogomanie si zece oameni o combat!
CINEVASIMAICORECT
11 Noi 2015

Daca sunt minciuni de ce nu iese cu un comunicat de presa IGSU care sa infirme oficial ca sunt neadevaruri ? Acest individ visan si cei nominalizati pot merge direct la procuror sa faca plangere daca nu este adevarat. Mai usor cu afirmatii ieftine si denigrari la adresa unui cotidian care de bine de rau ne informeaza despre niste lucruri absolut incredibile.
PETROLISTUL
11 Noi 2015

unde erai ma VISANE pe data de 02.11.2015 cand oamenii sufereau prin spitale de arsi si bravii pompieri si salvatori nu li se stersese lacrimile de pe obraji de ce vazusera la COLECTIV ? iti spune un martor tacut, la Rafinaria VEGA din Ploiesti la o discutie privata cu directorul general ! ... ce ai vorbit intre ora 11.30 si 12 ? prietenii stiu ce cautai, deja stiu multi.... se strange latul in jurul tau. Vad ca sunt comentarii interesante, iar unul care se crede corect, un baiat cunoscut ca fata prin Ploiesti, vorbeste de zece oameni care combat acest articol.. pai asteptam sa-i vedem pe cei zece de care spune, sa-i cunoastem si noi. Pana acum nu-i sare in aparare nimeni acestui fost birjar, asa cum se concluzioneaza din analiza cv-ului sau. Pacat de militarul pompier, de salvator, de oamenii aceia de toata isprava pe care noi oamenii de rand ii apreciem in fiecare zi. Pacat cu asemenea sef.
NICOLAE
11 Noi 2015

Sub umbrela anonimatului multi au curajul să improaste cu noroi. Badarani si frustrati!
NICOLAE
11 Noi 2015

Sub umbrela anonimatului multi au curajul să improaste cu noroi. Badarani si frustrati!
ALTCINEVA
11 Noi 2015

Cel care a furnizat aceste informatii pt articol ar trebui sa isi faca partid in locul lui Vadim, pt ca e la fel de nebun ca si ala. Acesta fiind si prost pe langa, are toate sansele sa aiba succes. Nicolae-medicamente!
TRANDAFIR
11 Noi 2015

Sunt lucruri grave, trebuie sa se sesizeze din oficiu DNA ul...
SERGENTUL
11 Noi 2015

Ne ia din salariu direct bani pentru asociatia asta. nici nu stiu cum lo fi ales pe asta sef.. ne obliga sa facem contracte de telefonie direct prin asociatia sportiva de pompieri.. nici nu mai stiu cat am cotizat la astia si ei se plimba pe bani nostrii cu nevestele.. cica au achizitionat cupe, medalii materiale publicitare pe bani grei de o suta de ori pretul, sunt manjiti toti si aia de anii trecuti.. sa ne intrebe cineva de asociatile de la isuj uri si o sa afle cum fac cu banii din sponsorizari si cum ii cheltuie fara sa stie nimeni. o parte din banii luati direct din salariu ajung direct in buzunarul alora de la bucuresti.
ILIE
11 Noi 2015

or fi fost controlati de cineva astia cu asociatia lor ? miroase a coruptie, asta are fata de corupt...
ILIESCU
11 Noi 2015

ce spui omule anonim ca asta cu fata lui ar putea sa faca legi, tu nu l vezi ce fata de tigan de berceni are, pacat ca este imbracat in uniforma ca altfel nici nu ziceai ca lucreaza undeva.. aoleu..
VALCEANUL
11 Noi 2015

ia intrebati-l cum a fost la Ramnicu Valcea, cu sponsorizarile din asociatie.. cine l-a pus sa faca una alta nefacute.. si acum sta lipit de scaun bine mersi... stie el ce stie, il are la mana pe ala mic si neinsemnat .. veniti si intrebati pe la noi cam cum a stat treaba... o sa aflati lucruri foarte interesante. Alo DNA suntem noi, avem ceva sa va spunem ...
UNCHUIUL LUI
11 Noi 2015

Pe Stefan Lungu, arestatul ala din dosarul Elenei Udrea il cunoaste ? ia intrebati-l .. sa nu-i produceti un soc, poate apare pe youtube un fimulet cu el si arestatul ala pe la usa lui Borbely .. pe cand era ministru in cabinetul BOC... cand vorbeau despre .... diverse ..... Vedeti cum se leaga..
GEORGESCU
11 Noi 2015

Da domnilor! Așa este, preda la o firma in Ploiesti impreuna cu altul, ruda cu el. L-a luat si la Bucuresti. Il protejeaza permanent. L-a avansat la exceptional!
PARIZIANUL
11 Noi 2015

la New York omul avea pretentia sa i se dea onor militar la intrarea in hotel... e culmea .. sunt 50 de martori...da ia intrebati asociatia, adica pe el, de cate ori a plecat anul acesta in alte tari pe banii asociatiei si al IGSU ? dar anul trecut , dar anii trecuti .. cu cine a plecat , nu va intereseaza ? DNA ul ce mai astepti ai ceva de aflat ...
VLADUT
11 Noi 2015

Domnule Georgescu, au devalizat firma aia, i-au bagat in pamant patronul la cati bani iau luat, i-au amenintat ca nu le mai dau avize de la IGSU daca nu ii mai plateste cu sute de mii de lei pe an.... asta fac indivizii ca visan asta. Sunt filme cu ei ..
VESTA
11 Noi 2015

veniti pe la Harghita sa vedeti cam ce a facut Visan asta.. va cruciti cate nebunii este in stare ..
LORI
11 Noi 2015

Dar pe la Maramures nu veniti, DNA ule, sa vedeti cum sta treaba cu colonelul Pop zis rapidu in combinatii cu Visan si Duduc ... cum si-a pus un subofiter inspector sef... totul pe fata .... musamalizat la bucuresti de sefii de acolo...
CONSTANTA
11 Noi 2015

Foarte bun articolul. Felicitari domnule Catalin Pena, ati spus pe nume ce trebuia sa spuneti. Este foarte clar acesti domni colonei au atributii pe care nu le-au indeplinit si pentru care trebuie sa plateasca. Daca acestia nu dezmint oficial cele reletate de dumneavoastra imediat inseamna ca sunt mult, mult mai vinovati decat scrie in articol si pe forum. Am sa urmaresc de curiozitate cum o sa reactioneze seful acestei institutii col. CORNEA la aceste acuze, daca nu o face inseamna ca ii protejeaza pe acesti ofiteri, iar noul ministru de interne trebuie sa fie informat si sa ia masuri imediat impotriva acestora. Este de neimaginat cum pot strica imaginea pompierilor aceste persoane fara demnitate.
ONORIU
11 Noi 2015

Asociatia asta a controlat-o cineva pana acum ? astia isi fac de cap si tara asta nu are autorizatie PSI. Coloneii astia Visan, Duduc si care o mai fi nu trebuia sa faca ceva ca tara asta sa poata obtine aceste autorizatii ? cum se poate asa ceva, cu ce s-au ocupat cu plimbarile cu nevestele.. e culmea . TREBUIE DEMISI IMEDIAT SI TRIMISI IN FATA PROCURILOR PENTRU TOT CE AU FACUT. Inspectorul General al IGSU col. CORNEA NICOLAE CE MAI ASTEAPTA ? daca nu-i demite imediat insemana ca ii PROTEJEAZA SI TREBUIE DEMIS IMEDIAT SI EL SI TRIMIS LA TRIBUNAL IMPREUNA CU ACESTIA. Au murit oameni nevinovati si pentru asta TREBUIE SA PLATITI. Daca le-ar fi murit copii in incendiul de la COLECTIV cum s-ar fi simtit stimabili VISAN, DUDUC si CORNEA ? DNA ul unde este ?
ANONIM
11 Noi 2015

sa vorbim si sa ne adunam in fata IGSU sa facem o cerere comuna inspectorului sef CORNEA N sa-i demita imediat pentru incompetenta..
FANE
11 Noi 2015

Intrebati-l pe VISAN daca a luat spaga in natura pana acum ! dar in bani a luat ? sa vedeti ce mutra face. Stie ceva despre concursurile de ocupare a functilor de adjuncti din tara ? dar a sefilor de servicii din tara pe prevenire stie ceva ? ar fi interesant de vazut cum au evoluat treburile cu concursurile pentru inspectori sefi pe relatia CORNEA - VISAN, BURLUI - VISAN .... nu i-a mers cu gen. BASH care l-a mirosit si un pic mai avea sa-l demita. Pacat ca nu a avut timp...
VOINICUL
13 Noi 2015

Voi astia care comentati aici ( de fapt sigur sunt doar doi.....unul caruia ii trebuiesc clar medicamente......si unul caruia ar trebuii sa ii fie rusine ca doara are copilul botezat tocmai de cel in care arunca cu pietre ) daca stiti atat de multe lucruri ,,reale si palpabile,, de ce nu actionati in instanta ? Sau daca ati actionat de ce nu ati castigat ? In plus voi sunteti corecti ??? Din sursele mele stiu ca SIGUR nu sunteti !
ANONIMUS
13 Noi 2015

Oameni buni ! La fel ca si protejatul Aldoiu, omul este "curat" !!! Poate intreaba cineva pe domnii din comanda IGSU cum a ajuns dl Visan in cativa ani din inginer civil, colonel intr-o functie inalta in IGSU. Sa ne explice cum daca nu a obtinut nota de ocupare a postului de Inspector sef la ISU Prahova, dupa foarte putin timp a ocupat prin concurs o functie mult mai inalta in IGSU. Cerintele pentru ocuparea aceasteia erau mai mici decat pentru fuctia de insp. sef ??? Documente in acest sens pot fi gasite la structura de resurse umane din IGSU si directia de resurse umane din esalonul superior - MAI. Corpul de control al MAI nu s-a sesizat atunci ! Nu o face nici acum ?..... Cu ramane cu banii asociatiei ????
ANONIM
13 Noi 2015

dl. Parvu Florian, la-ti laudat pe Visan de parca ati dori sa obtineti o numire in functie din partea lui. Aveti dreptate, in 23 de ani nu am vazut la conducerea IGSU UN INGINER MECANIC care sa isi dea cu parerea in domeniul constructiilor si instalatiilor. Despre statul peste program, sa stiti ca numai incompetentii raman peste program, caci nu sunt in stare sa rezolve problemele in 8 ore. Daca sustineti ca nu e spagar, intrebati-l de ce nu achita cazarea si consumatia cand merge prin tara in interes personal, dar face presiuni ca pompierii din subordine sa ii faca rost de facturi pt. decontare. Dar se pare ca dupa 1989 nu au disparut lingaii.....
ANOMINOUS
14 Noi 2015

Oameni buni, acest individ VISAN EUGEN este un om total rupt de realitate, corupt, slab pregatit si fara nici un dumnezeu. Are dreptate persoana care a postat mai sus. Din functia lui de sef peste toata prevenirea din Romania, mai bine zis seful care ar trebui sa stie de tot mersul acestei activitati, el nu face decat sa puna presiune pe subordonatii directi si indirecti sa-i faca favoruri personale mergand pe la plocoane aduse cu masina CHIAR IN CURTEA IGSU !!!! este total nesimtit sunt martori care au vazut, este soferul lui LUCIAN TANASE CARE POATE CONFIRMA IN FATA PROCURORILOR CE STIE DE PLOCOANELE CARE LE-A PRIMIT VISAN EUGEN IN TARA SI LA BUCURESTI CAND MERGE LA SPRITZURI, CA ALTCEVA ORICUM NU STIE SA FACA....Ia vedeti voi daca nu cumva VISAN ASTA prin fata casei pe la tara la el la Lipanesti, nu se facea coada de masini sa-i aduca plocoane... dar vad ca individul nu spune nimic de LIVADA DE PRUNI de la marginea Ploiestiului , dar de CASA DIN LIVADA DE PRUNI de ce nu spune nimic ? nu o vad in declaratia de avere acolo unde la subsol scrie negru pe alb ca este un act public, si potrivit legii penale, datele inexacte sau incomoplete se pedepses. Deci asa sta treaba.....
MARIUS
14 Noi 2015

Visan are mare noroc ca subordonatii sai sunt militari si nu politisti....dar norocul lui a apus, incercarile lui sunt ultimile spasme ale unui muribund...
FELIX
14 Noi 2015

Domnule Parvu Florian, vad ca tot amenintati ca dati in vileag sursa, bine, fie vorba intre noi doi sa nu auda nimeni, informatia venita de la dvs. nu inseamna ca este si reala, dar trecem peste amanunte.Nu credeti ca este mai corect sa combateti fondul problemei adica FAPTELE PENTRU CARE ESTE ACUZAT ACEST VISAN, pe care eventual le cunoasteti ? Uitati ce cred ca este corect, sa iasa cu un comunicat care sa-l trimita la ziarul Puterea, sa-si spuna civilizat punctul de vedere, sa argumenteze si sa contra argumenteze, iar la final daca se simnte lezat undeva, de mana cu dumneavoastra sa mearga la procuror si sa faca un denunt. Daca nu o face ESTE VINOVAT SI DUMNEAVOASTRA SUNTETI COMPLICE ! In alta ordine de idei, vad ca faceti afirmatia ca "Aici in FRANTA cunosc multi Pompieri ", de unde inteleg ca sunteti in PARIS, cumva un cartier din sectorul 4 banuiesc.. altfel nu inteleg cum stiti cate hartii are individul pe birou.. sau cat de bun sef este el... Vorbiti prostii, multe prostii si nu spuneti adevarul. VISAN este un om profund CORUPT, SLAB PREGATIT, OM FARA CARACTER, CEL CARE AVEA IN PUTERE SA ARMONIZEZE LEGISLATIA IN ULTIMII 6 ANI DE CAND E SEF LA IGSU. Sunteti de acelas nivel cu el... murdariti acest forum. Apropo a fost un atentat la Paris, nu ne spuneti si noua cine l-a planuit si l-a executat ? slabut baiete, slabut ...
PIC, PIC, PIC
14 Noi 2015

A terminat adjunctii din tara... sa nu incepem sa vorbim ca nu mai ai loc in tara asta visane.. Uiti repede ce ilegalitati ne pui sa facem .... o sa vezi ca se vor afla...
SOCIETATEA CIVILA
14 Noi 2015

I.G.S.U. O INSTITUŢIE IN AFARA LEGI SI ANTICONSTITUŢIONALA conform Art. 1. aliniatul 3 si Art. 27 aliniatul 1 din ORDONANŢA nr.88 din 30 august 2001 aprobata prin LEGEA Nr. 363 din 7 iunie 2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea si funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenta, I.G.S.U. si toate I.S.U din tara trebuesc DEMILITARIZATE. Toate avizele, autorizaţiile, controalele si amenzile sunt NULE DE DREPT !!!???
OPINIA CELOR CARE PROTESTEAZA
14 Noi 2015

Da. Am verificat toată legislația Inspectoratului General pentru Situații de Urgența (IGSU) și toate unitățile subordonate trebuiesc DEMILITARIZATE , așadar rezulta ca toți colonei astea de mai sus, sunt profund ILEGALI !?
ANONIM
15 Noi 2015

Am cautat si eu pe net sa vad daca asa este cum spun cei de mai sus. Intr-adevar asa scrie in lege dar prin art. 31alin. (1) din Ordonanta de urgenta nr. 21/2004 din 15/04/2004 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 361 din 26/04/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta si art. 1 din Anexa 1 din HOTĂRÂRE nr. 1490 din 9 septembrie 2004 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a organigramei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Publicată în Monitorul Oficial nr. 884 din 28 septembrie 2004, pompierii profesionisti IGSU si unitati subordonate sunt in subordinea Ministerului de Interne. In cazul de fata o LEGE in vigoare este contrazisa de o Hotarare de Guvern in viguare... ca la noi la nimeni. Parca mai conteaza acum unde sunt, conteaza sa se clarifice cu acest colonel mecanic auto VISAN, de ce nu a modificat pana acum legea, daca era la servici cand s-a petrecut catastrofa, daca are sau nu dosare penale, daca a fost plecat cu nevastasa anii astia pe bani din sponsorizari ale firmelor care sunt sau nu controlate de pompieri. Nu stim nimic pana acum. Raed Arafat nu spune nimic, cred ca ii lasa pe sefii lui sa explice.. dar ce sa mai expice cand au mai aparut inca doua articole in Puterea... ce sa mai spui cand vezi cate ilegalitati se fac sub conducerea de la IGSU... Cred ca o sa-i cerceteze penal si pe ei...o sa se afle adevarul intr-o zi .. Dar cei care au murit, cei nevinovati, ce vina au avut ????????? .. Macar din respect trebuia sa demisioneze cine se stie vinovat, era un gest de omenie si onoare.. pe care se vede treaba ca nu prea exista pe la unii sefi din pompieri.
MA APROPII DE VOI
15 Noi 2015

In anul 2015 acest colonel VISAN in loc sa creeze si sa modifice legi, ca sa nu se mai intample tragedii ca cel de la Constanta si de la Colectiv, s-a plimbat de cel putin 5 ori in afara Romaniei, insumand mai mult de 25 % din timpul de lucru platit din bugetul national ! Daca este un om corect asa cum afirma o singura persoana pe acest forum il invit pe colonelul VISAN EUGEN sa dea un comunicat de presa in care sa sustina daca a fost sau nu plecat pe banii din sposorizari cu MASINA SI SOFERUL IGSU IMPREUNA CU SOTIA DUMNEALUI IN BULGARIA ACUM CATEVA LUNI !!!!! Si sa adauge in comunicat DE CATE ORI A PLECAT IN FIECARE AN PE BANII IGSU SI CEI DIN ASOCIATIE. Dar ce a cautat in JAPONIA anul acesta ? Acesta este un bun argument in favoarea faptului ca nu l-a interesat sa modifice legi, sa fie altaruri de cadrele care muncesc zi de zi, de bravii pompieri salvatori care sufera, alaturi de o parte din cei salvati, datorita ineficientei lui manageriale….. Degeaba se agita cineva mai sus ca el, ACESTA ESTE FINALUL PENTRU CEI CA EI...SI PENTRU CEI CARE IL SUSTIN FOLOSIND PRIVILEGIILE FUNCTIEI PE CARE VREMELNIC O OCUPA.
GOGU, TRANDAFIR SI PATRAULEA
15 Noi 2015

De platforma FLORESTI stie ceva colonel VISAN EUGEN ? sa-ti aducem aminte cumva de o doamna si de 5.000 de extinctoare ? de cate ori pe an sunt verificate aceste instinctoare stimate sef al inspectiei de prevenire din toata Romania si cine face verificarea, ca ar trebui sa stii ? Nasul de cununie al copilului tau, cel de la INTERSTING, nu furnizeaza extinctoare in Romania ? unde le duce in Africa ? cum poti ridica ochii din pamant si a minti cu nerusinare ca esti onest ??????? Apropo, cum se face ca mai toata tara nu are autorizatie PSI ???? ce ai pazit anii astia ????? te-ai plimbat mai mult pe sponsorizari, vedem cu totii, dar macar stiai ce ai de facut ????
CATA
25 Noi 2015

da asa e
GERULA
09 Dec 2015

SCOPUL SCUZA MIJLOACELE VIATA E O LUPTA CINE POATE OASE ROADE NU CONTEAZ CE STII CI PE CINE STII SI CINE TE STIE. Nici Vlad Tepes nu ar sti pe cine ar trebui sa traga primul in teapa ca ar ramane singur pe lume. UNDE NU E CONSTIINTA CIVICA NU E DECAT CEEA CE E ACUM.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz