2020-08-14 18:08

Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii, după ce instanța i-a respins a 8-a cerere de eliberare

 |  11:12
Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii, după ce instanța i-a respins a 8-a cerere de eliberare

Florentin Dincă

David Chapman, asasinul fostului component al legendarei trupe The Beatles, John Lennon, rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins și a 8-a cerere de eliberare. Ucigașul în vârstă de 59 de ani a fost audiat prin videoconferință chiar din celula sa din penitenciarul de maximă securitate din Wende (New York). Chapman este 34 de ani în închisoare, iar din anul 2000, când s-au împlinit 20 de ani de când a fost închis, depune o dată la doi ani câte o cerere de eliberare. Următoarea ar trebui să vină în 2016.

"Cererea este respinsă. După examinarea ei, comisia a determinat că dacă veți fi eliberat acum există o probabilitate rezonabilă că nu veți trăi în libertate fără a încălca din nou legea, iar eliberarea dvs. ar fi incompatibilă cu bunăstarea societății", a explicat comisia de revizuire a pedepselor.

Chapman a fost cel care l-a ucis cu sânge rece pe John Lennon în apropierea locuinței sale din New York la 8 decembrie 1980. Asasinul l-a împușcat de cinci ori pe cântărețul, care se afla alături de soția sa, Yoko Ono. Consoarta lui Lennon s-a opus cu vehemență eliberării lui Chapman, care a fost condamnat la o pedeapsă care se întinde de la 20 de ani de închisoare până la închisoare pe viață.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz