2020-07-11 16:42

Dezvăluiri. Asig Exim, compania de asigurări a statului devalizată de șefii care își țin salariile la secret

 |  12:05
Dezvăluiri. Asig Exim, compania de asigurări a statului devalizată de șefii care își țin salariile la secret

Tot mai multe firme de asigurări din România au probleme financiare și sunt în prag de faliment. Ziarul Puterea începe un serial în care va dezvălui dedesupturile pieței de asigurări din România. Astăzi vorbim despre compania de stat, Compania de Asigurări - Reasigurări EXIM România.

Prime uriașe, salarii nejustificate și pierderi colosale. Așa se poate descrie compania de asigurări a statului Asig Exim, unde sunt angajați pe pile foarte mulți salariați. Direcția Națională Anticorupție a început deja verificarea instituției în care banii se cheltuie ca-n codru. 

Înființată în 2009, compania de asigurări a Exim Bank-ului, firma Asig Exim, a fost creată să protejeze interesele statului și să asigure pe clasa de garanții și credite bancare și nonbancare, în numele Exim Bank, pentru că banca nu putea. Numai că, Asig Exim, destul  necunoscută omului de rând, a ajuns să fie vacă de muls a celor care o conduc. Concret, începând de la angajări pe pile și până la prime uriașe încasate, deși profiturile companiei sunt reduse, mai marii firmei țin la secret orice informație.

Citi si: EXCLUSIV. ASF: Certasig este în incapacitate vădită de plată

  În timp ce ASF doarme, pe piața de asigurări este haos 

  Dovada că City Insurance este ținută artificial în viață

 

Mai mult, pe site-ul instituției, nici unul dintre cei din conducere nu au delcarație de avere. Iar, cele mai importante informații, ca de exemplu deciziile AGA, sunt trecute la alte informații pe pagina de internet a companiei de asigurari. 

Surse din cadrul Asig Exim ne-au și dat exemple de angajări politice care s-au făcut în compania de stat: Florescu Adrian, numit în  funcţiile de director general, respectiv director general adjunct la Compania de Asigurări - Reasigurări "Exim, este ginerele liderului politic PSD Mircea Cinteză.  Sursa citată ne-a mai povestit că Andrei Răzvan Micu, director general Asig Exim, este din Gorj, mama lui lucrând la DIPI.

Declarațiile de avere, invizibile pe site

Potrivit surselor noastre, în  anul 2018- pentru 2017,  Florescu ar fi încasat în jur de 30.000 de euro net bonus, iar Micu ar fi  luat 60.000 de euro bonus. Potrivit surselor noastre, Florescu ar avea salariu lunar de 4.000 euro și Micu de 7.000 de euro, salariu pe luna, bani pe care îi încasează în condițiile în care compania este în colaps financiar. 

Sursele citate au mai explicat că Florescu nu a fost tot anul 2017 în conducerea Asig Exim, dar tot a luat bonus.Concret,  Florescu a venit în septembrie 2017, dar a luat bonus pe tot anul că fost angajat, deși nu a fost. În anul 2018, Florescu ar mai fi încasat 65.000 de euro bonus, și  Micu a încasat 85.000 de euro. 

Ziarul Puterea cere public ca CA-ul și Conducerea companiei de stat Asig Exim să își facă publice declarațiile de avere și cerem Autorității Naționale de Integritate să verifice de ce șefii de la societatea de asigurări nu și-au depus declarațiile de avere pe anul trecut. 

Zilele următoare, ziarul Puterea continuă dezvăluirile legate de compania de asigurări de stat care este devalizată sistematic. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz