2020-01-29 14:54

ASIGURĂRI. „Scurtătura” RCA, sau cum fac unii bani cu informațiile confidențiale ale clienților, șuntând circuitul legal

 |  14:51
ASIGURĂRI. „Scurtătura” RCA, sau cum fac unii bani cu informațiile confidențiale ale clienților, șuntând circuitul legal

Recent, PUTEREA a tras un semnal de alarmă - bazat pe o serie de informații care au ajuns la noi pe surse - privind unele practici nu tocmai în regulă pe piața asigurărilor RCA, în speranța că cineva de la ASF, instituția care controlează această piață, se va autosesiza.

Nu ne-am pierdut încă speranța că acest lucru se va întâmpla și că va fi declanșat un control, așa încât revenim asupra subiectului, aducând în completare și date noi, zicem noi relevante.

Informațiile prezentate în materialul anterior vizau Euroins - firmă de asigurări bulgărească al cărei nume a apărut în mai multe scandaluri de-a lungul timpului -, și se refereau la modul cum sunt folosite datele confidențiale ale clienților care solicită constatarea daunelor și repararea mașinilor implicate în diverse incidente rutiere.

Schema este destul de simplă. În primul rând, ești programat la constatarea daunei peste 30 de zile, pentru ca, după doar câteva zile, să te trezeșlti că ești contactat direct de un service auto, „bine informat”, din București sau județul Ilfov, care știe toate detaliile despre problema ta cu mașina lovită și e gata să rezolve totul rapid, așa cum ar fi trebuit, de fapt să facă Euroins.

Sigur, totul e bine când se termină cu bine, dar nu poți să nu te întrebi dacă așa ești tu, norocos, sau cineva din interiorul Euroins folosește o „scurtătură” care să transfere niște bani în buzunarul unor service-uri prietene și, nu-i așa, probabil și în cel propriu. Pentru că, evident, service-ul favorizat profită la maxim de situație și decontează o aripă de Logan la preț de BMW, că doar RCA-ul e generos…

Se ridică întrebarea de unde ar putea să știe numărul tău de telefon un nene de la un service oarecare, dacă doar cel mult trei persoane din Euroins au acces la informațiile din dosarul tău de daune?

În timpul care a trecut de la precedentul material, mai multe persoane ne-au confirmat existența acestui gen acesta de aranjament, iar o sursă anonimă, probabil din interiorul Euroins, ne-a furnizat chiar și numele persoanelor din companie care au acces la informațiile confidențiale din dosarele de daune.

Este vorba, conform sursei citate, de șeful Departamentului Daune, Stamov Bozhidar Stoyanov, de directorul general Euroins, Mihnea Tobescu, și probabil de încă o persoană.

ASF, preiei legătura!?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine