2020-07-03 15:02

Asta-i România! Au vopsit carnea de pasăre în galben ca să pară “de țară”!

 |  14:30
Asta-i România! Au vopsit carnea de pasăre în galben ca să pară “de țară”!

Polițiștii locali gălățeni au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată cu o substanță galbenă pentru a avea aspectul păsărilor de țară, care, evident, au un preț dublu. Polițiștii au intervenit după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că păsările cumpărate din piața basarabenilor din orașul Galați s-au decolorat atunci când au fost fost gătiți.

În urma raziei, polițiștii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre pentru distrugere și i-au amendat pe vânzători. „Cantitatea de 12 kg. carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză (…) au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg carne de pasăre”, a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, după primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care aveau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se decolora imediat.

,,Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre , însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor, Dănuț Munteanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz