2019-10-17 13:34

Augustin Lazăr: Declarațiile lui Sebastian Ghiță, dispute în spaţiul public

 |  13:19
Augustin Lazăr: Declarațiile lui Sebastian Ghiță, dispute în spaţiul public

P24

Nimeni nu a depus vreun denunț, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, referitor la afirmaţiile făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Lazăr a mai spus că, dacă va fi cazul unei anchete, aceasta se va desfăşura, dar, deocamdată, nu se poate soune care este infracţiunea şi care sunt probele.

Tevatura creată de “dezvăluirile” lui Sebastian Ghiţă la postul de televiziune pe care îl deţine nu este suficient de credibilă în ochii procurorului general al României. Deşi susţine că Ministerul Public monitorizează atent afirmaţiile lui Ghiţă, nimeni nu a depus probe privind săvârşirea unei infracţiuni şi nu a făcut o plângere penală. “Toate elementele care sunt prezentate în spațiul public sunt monitorizate ferm de Ministerul Public și doresc să vă mai spun că persoanele care cred că au probe cu privire la săvârșirea unor infracțiuni ele nu trebuie să ezite și să se adreseze organelor de urmărire penală, pentru aceasta suntem noi acolo dacă cred că au probe privind săvârșirea unor infracțiuni. Doresc să vă spun că, până în acest moment, nimeni nu a depus vreun denunț sau vreo plângere într-un sens sau altul”, a spus Lazăr, citat de agerpres.ro. El recunoaşte că, cel puţin deocamdată, nu sunt întrunite elementele unei infecţiuni, pentru că probele invocate nu le-a văzut nimeni şi nu au fost verificate. “Este vorba despre disputele care au loc în spațiul public și eu nu doresc să intru în polemică cu nimeni dintre cei care și-au exprimat diverse puncte de vedere. Dar vreau să vă spun atât că Ministerul Public este prezent, monitorizează cu atenție tot ce se discută și se desfășoară în spațiul public, vom analiza să vedem care sunt elementele constitutive ale vreunei infracțiuni, dacă acestea există, apoi vom proceda conform legii”, a precizat Augustin Lazăr.

Denunţătorul nu a depus plângere penală, susţine procurorul general.

“Pe de altă parte, ne-am aștepta că cei care fac o afirmație în spațiul public să depună o plângere, să depună un denunț și să arate care este infracțiunea și care sunt probele pentru această infracțiune, dar vă pot asigura că în perioada imediat următoare lucrurile se vor clarifica și vom putea lămuri toate aceste lucruri. Dacă va fi cazul unei anchete nu va fi nicio ezitare să se desfășoare o anchetă, dacă va fi cazul și vor fi elementele constitutive”, a mai spus Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray