2019-10-14 21:42

Avocata administratorului fermei lui DRAGNEA face lămuriri

 |  10:47
Avocata administratorului fermei lui DRAGNEA face lămuriri

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, a fost pus sub control judiciar, a declarat avocatul acestuia, Maria Vasii, care îl reprezintă şi pe Liviu Dragnea. Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, a afirmat după audieri că acesta a dat declaraţii în detaliu în faţa anchetatorilor, adăugând că în cazul clientului său este vorba despre o singură tranzacţie.

"Ilie Dragne nu va fi arestat pentru că, de ieri, procurorul a semnat ordonanţa pentru control judiciar care începe astăzi. Nu ştiu de ce a fost reţinut, poate pentru presiuni. E foarte ciudat", a declarat, pentru Mediafax, Maria Vasii.

Procurorii Parchetului General au reţinut nouă persoane în dosarul de evaziune fiscală în care joi au fost efectuate percheziţii în mai multe locuri, inclusiv la ferma de porci care îi aparţine lui Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Printre cei reţinuţi se află şi Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din comuna Salcia, judeţul Teleorman, care a fost audiat joi, timp de mai multe ore, la Secţia 1 Poliţie Bucureşti. "Domnul Dragne a dat declaraţii în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacţie. Discutăm de o singură tranzacţie, de o singură plată. Or, pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200.000 de lei, cred că este de invidiat", a declarat Maria Vasii, potrivit stiripesurse.ro.Pe de altă parte, Maria Vasii susţine că fiul lui Dragnea nu mai este acţionar la ferma de porci de la începutul anului, însă, conform datelor de la Registrul Comerţului, SC Ferma Salcia SA îi are ca acţionari pe Ştefan Valentin Dragnea - 90% şi Ilie Dragne - 10%, ultimul fiind şi director general şi administrator al firmei. Joi, procurorii şi poliţiştii au efectuat percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, dar şi la locuinţele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracţiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locaţiile unde au avut loc percheziţii a fost şi ferma din Salcia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-11Parerea ta...

LEVST.
11 Aug 2017

"Ilie Dragne nu va fi arestat pentru că, de ieri, procurorul a semnat ordonanţa pentru control judiciar care începe astăzi. Nu ştiu de ce a fost reţinut, poate pentru presiuni. E foarte ciudat",..."____-------____Facand abstractie de numele celor implicati, problema pare a fi reala si am mai discutat acest aspect, anume arestarile aiurea, care sunt mai degraba o forma de exercitare discretionara a puterii, adica umflatul muschilor...Inca odata, arestarile preventive(chiar pentru 24 ore) trebuie mentinute doar pentru cateva grupe, anume pentru cazuri de violenta evidenta, cazuri de periculozitate iminenta si/sau cazuri de suspiciune solida ,ca subiectul se poate face nevazut.In rest-cum pare a fi si acest caz- trebuie impuse masuri restrictive,de genul arest la domiciliu(***), interdictii de contact a unor persoane, etc., etc., simultan cu emiterea unei somatii de prezentare la audieri, proces, etc.( a subiectului) care -de acum- daca incalca regulile impuse, poate fi arestat. In acest caz -pare- a fi un abuz al procuraturii, societatea civila trebuie sa lupte impotriva acestor abuzuri, care -in timp- creaza dictatuta generala.Normal trebuie sa fie ca atunci cand o persoana este arestata(cu exceptiile enumerate) , procurorii trebuie sa aiba cartile facute la modul super, pentru a fi siguri ca obtin condamnarea, altfel aresturile preventive(chiar si de 24 ore) sunt traume gratuite impotriva unor cetateni nedovediti a fi comis nicio infractiune, cea ce este un lucru teribil, iar cei care il produc, trebuie tinuti responsabili, in cel mai inalt grad(*** insa si acest arest trebuie limitat, subiectul trebuie sa aiba voie la un traseu prestabilit, ex., rezidenta-loc de munca,)
DAR IOHANNIS?
11 Aug 2017

El nu este cetatean cu drepturi si obligatii?De ce nu raspunde pentru colosala evaziune fiscala care se intinde din 90 pana acum Pe el de celegea il ocoleste ?dE CE PLAGIATOAREA MINCINOASA INTOCMESTE DOSARE LA COMANDA HOMALAULUI GROF IOHANNIS oSA RASPUNZI PLAGIATOAREO !
ANONIM
12 Aug 2017

Avocata administratorului fermei lui DRAGNEA ar fi mai bine sa faca lamuriri MAI INTAI despre situatia ei profesionala BELICOASA.............................Datorita unor relicve umane din JUSTITIE , aesta a fost disolutionata................
FOST CONSTANTEAN
14 Aug 2017

Uitati-va ce mutra de "ganditorul de la Hamagia" are pacaliciul cu mustata. Nici usturoi nu am mancat nici gura nu-i miroase. La el, ca penal, totul pute de legalitate. A furat ca baron judete intregi iar acum are tara pe mana; paradoxal se ocupa cu porcii, oare e ceva... Nu mai poate de bobor, ca el nu mai vrea nimic decat pentru fiul si amantele sale, cate ceva acolo, maruntis ( nu depasim nivelul de milion ; de euro nu lei).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray