2020-02-26 19:34

Avocaţii Elenei Băsescu reprezintă spitalul condus de finul preşedintelui

 |  19:11

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (Municipal), condus demanagerul interimar Cătălin Cârstoiu, finul preşedintelui României, a încheiatanul acesta contracte de asistenţă juridică tocmai cu societatea de avocaturăcare a reprezentat-o pe Elena Băsescu într-un proces civil.

Spitalul Universitar de Urgenţă a plătit SocietăţiiCivile Profesionale Pricop & Banu, cel puţin în perioada 23 iunie-22 iulie 2010,servicii juridice în valoare de 32.171 lei, respectiv 7.659, în cadrul a douăcontracte. În total, potrivit desfăşurătorului întocmit de societatea deavocatură, au fost prestate 147 de ore şi 40 de minute de asistenţă juridică,adică efectiv şase zile, trei ore şi 40 de minute.

Potrivit facturii proforme seria BBPB nr A00180, dindata de 23 iulie, banii au reprezentat abonamentul de servicii de asistenţăjuridică conform contractului 7305 din 22 februarie 2010 pentru perioada 22iunie-22 iulie 2010 (90 de ore), precum şi onorariul avocaţial – asistenţăjuridică, redactare şi reprezentare conform contractului 7305. Deşi, conformacestui contract, plata urma să se facă pentru 90 de ore, desfăşurătorulactivităţilor derulate arată că au fost efectuate 147 de ore şi 40 de minute.

Decorat de naşul său

Medicul Cătălin Cârstoiu, fiul subprefectului de Argeş, Ion Cârstoiu (fost prefect al aceluiaşi judeţ) şi fin al preşedintelui Traian Băsescu este, începând din 15 decembrie 2009, noul manager al Spitalului Universitar dinBucureşti. Ela fost numit în funcţie de ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu (în timpulcabinetului Boc interimar, după plecarePSD de la guvernare) în locul luiGheorghe Iana, al cărui interimat expira la 15 decembrie. Până la 15 decembrie 2009, Cârstoiu aocupatfuncţia de director medical al SpitaluluiUniversitar. La începutul lunii aprilie a acestui an, Traian Băsescu a acordat decoraţii, cuocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, mai multor personalităţi marcante ale mediciniiromâneşti - Sorin Oprescu, Leon Dănăilă, Şerban Brădişteanu, Adrian Streinu-Cercel,Dan Enescu. Pe lista celor decoraţi cu ordine naţionale în grad de cavaler s-aaflat şi Cătălin Cârstoiu.

Mediculortoped Cătălin Cârstoiu era de gardă în 7 mai 2006, când şefulstatului a mers la Spitalul Universitar de Urgenţă acuzând dureri de spate şi afost diagnosticat cu hernie de disc. Ulterior, Traian Băsescu s-a operat laViena.

Avocaţii Elenei Băsescu

RaduPricop şi Octavian Banu, fondatorii societăţii de avocatură care a încheiatcontractul cu Spitalul Universitar de Urgenţă, au fost avocaţii Elenei Băsescuîn procesul intentat de aceasta tabloidului „Cancan“ şi cotidianului naţional„Tricolorul”. Procesuls-a terminat, pe 11 septembrie 2008, la Tribunalul Bucureşti, care a respinsacţiunea fiicei preşedintelui pentru că nu a achitat taxa de timbru. În luna iuniea aceluiaşi an, instanţa Judecătoriei Sectorului 5 decisese ca ”să publice sentinţa din procesul intentat de Elena Băsescu cotidianului „Cancan“,care relatase, a tipărită de Editura Speranţa, că fiica ceamică a preşedintelui s-ar fi drogat. Totodată, instanţa a respins cererea EleneiBăsescu de chemare în judecată a “ şi a jurnalistului carea semnat materialul preluat din „Tricolorul“. Această decizie a fost atacată cuapel la Tribunalul Bucureşti.Acest proces a început în noiembrie 2007, cerându-se daunemorale de un leu.

Legea achiziţiilorpublice, o necunoscută pentru reprezentanţii spitalului

Potrivit notei de estimare a serviciilor juridiceemisă de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, abonamentul cu societateade avocatură Pricop&Banu, onorariul avocaţial, precum şi alte cheltuielisuportate de aceasta au fost încheiate în baza articolului 16 din Ordonanţa deUrgenţă a Guvernului 34/2006.

Trecând peste faptul că, potrivit menţiunilor din această notă, Ordonanţade Urgenţă a Guvernului 34 a fost emisă în trei ani consecutiv, respectiv 2006,2007 şi 2008, trebuie precizat că articolul 16 din acest act normativ, aşa cuma fost el înscris în documentul unităţii medicale, prevede că „în cazul în careautoritatea contractantă atribuie un contract de achiziţie publică ce are ca obiectprestarea de servicii din categoria celor incluse în anexa nr. 2B (serviciijuridice – n.r.), atunci obligaţia de a aplica prezenta ordonanţă de urgenţă seimpune numai pentru contracte a căror valoare este mai mare decât cea prevăzutăla art. 57 alin. (2) şi se limitează numai la prevederile art. 35-38 şi art.56”. Dimpotrivă, aşa cum este menţionat în nota SUUB, cumpărarea directă esteprevăzută de articolul 19 din OUG 34/2006 – „autoritatea contractantă aredreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura încare valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a aprezentului capitol nu depăşeşte echivalentul în lei a 5.000 de euro pentrufiecare produs, serviciu sau lucrare. Achiziţia se realizează pe bază dedocument justificativ care, în acest caz, se considera a fi contract de achiziţiepublică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă selimitează numai la prevederile art. 204 alin. (2)”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

ACI
27 Sep 2010

Doctorul Catalin Carstoiu este unul dintre cei mai buni specialisti in ortopedie, are experienta in managementul sanitar, pacientii dumnealui sunt tratati cu respect, a stopat jaful generalizat din spital. Domnul Topala, articolul dvs. nu-i complet... De dragul adevarului si din respect fata de cititori mai scrieti un articol si despre ,,haiduciile" lui Iana. Ca le stiti!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine