2020-06-01 17:16

Avocatul lui Liviu DRAGNEA: "Un judecător ÎCCJ a considerat că avem dreptate" / Care este pasul următor

 |  19:38
Avocatul lui Liviu DRAGNEA: "Un judecător ÎCCJ a considerat că avem dreptate" / Care este pasul următor

Avocatul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, Marian Nazat, a apreciat miercuri, după decizia CCR pe completurile specializate de la ÎCCJ, că este „important” faptul că un judecător din completul care a judecat apelul a considerat că procesul trebuie retrimis la un complet specializat pentru reluarea cercetării.

„Un judecător din cei 5 din complet a admis un astfel de motiv de apel și a decis că dosarul trebuie rejudecat.

Este important, pentru că noi am invocat chiar în dosar, în cadrul motivelor de apel, o astfel de critică, iar unul din cei 5 judecători a considerat că avem dreptate și că dosarul trebuie trimis la completul de fond pentru a relua cercetarea judecătorească de către un complet specializat”, a spus Marian Nazat, citat de stiripesurse.ro.

Fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, susține că acest conflict pe tema completurilor de 3 judecători de la ICCJ a generat o presiune uriașă asupra judecătorilor de la CCR. El a explicat că speța a fost amânată de patru ori pentru că patru judecători au refuzat efectiv să judece. Totodată, Lăzăroiu a precizat că au existat presiuni pentru o amânare a verdictului și, la un moment dat, s-a ajuns la concluzia că această decizie va fi lăsată în seama noilor judecători care urmau să intre în cadrul CCR.

”Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă.

Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles, pentru acest argument.

Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă.”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine