2020-07-15 22:07

Bădălău a început distrugerea sistematică a PSD-ului - dar şi a alianţei de guvernare - la Giurgiu

 |  18:11
Bădălău a început distrugerea sistematică a PSD-ului - dar şi a alianţei de guvernare - la Giurgiu

Dacă la ultimele alegeri, PSD Giurgiu se lăuda cu cel mai bun procent la nivel naţional, în cei trei ani trecuţi de atunci, actuala conducere a partidului pe plan local îndepărtează, rând pe rând, cei mai importanţi primari, îndreptând partidul spre un eşec sigur

Primul “atac” a fost cel lansat de Niculae Bădălău la adresa primarului din Mihăileşti, Mihai Dobre, un primar pe care - de când l-a “racolat” prin Ordonanţa 55 - acelaşi Bădălău îl lăuda şi-l da drept exemplu peste tot.

Doar că Mihai Dobre este un primar şi un politician “hârşit” şi nu prea acceptă orice, aşa că, atunci când a avut ceva de spus, a spus-o clar şi răspicat, în şedinţele interne ale PSD Giurgiu. Iar asta nu i-a picat deloc bine lui Bădălău, obişnuit ca toată lumea să-i cânte în strună.

Prin urmare, a făcut ce a făcut şi a decis că organizaţia PSD din Mihăileşti trebuie dizolvată. Evident, votul “democratic” a fost doar o formalitate, după ce Bădălău a decis că trebuie să scape de Dobre şi oamenii săi.

Al doilea pas a fost înfiinţarea unei noi organizaţii la Mihăileşti (de remarcat că vorbim de unul din cele trei oraşe ale judeţului Giurgiu) – o organizaţie ce trebuia condusă – neapărat – de un lider total obedient lui Bădălău. Şi cum probabil nu a reuşit să găsească un astfel de om în propriul partid, Bădălău a preluat – cu tot cu preşedinte - organizaţia ALDE din localitate.

Bădălău reuşeşte, astfel, nu una, ci chiar două lovituri politice: scapă de un primar incomod şi acaparează organizaţia locală ALDE, “zdruncinând”, astfel, serios protocolul PSD-ALDE (protocol care, în paranteză fie spus, pentru PSD Giurgiu nu a însemnat niciodată mare lucru).

La scurt timp după “lovitura” de la Mihăileşti, vine rândul celuilalt “cap al familiei PSD Giurgiu” - finul Marian Mina - să atace un alt primar important.

De data asta, este vorba chiar de primarul municipiului-reşedinţă de judeţ, Nicolae Barbu, pe care, de altfel, Mina nu l-a avut niciodată “la inimă”. Aşa că, într-o conferinţă de presă, Mina iese la atac, lansând o serie de jigniri la adresa primarului de Giurgiu, pe care îl acuză că se plânge de faptul că nu ar primi sprijin din partea conducerii judeţului, a PSD  şi a Guvernului.

În aceste condiţii - dacă mai luăm în calcul şi faptul că deja alţi cel puţin trei primari din judeţ sunt pe picior de plecare din PSD, sătui de modul în care este condus partidul la Giurgiu, iar primarii - se ştie - sunt pionul de bază în câştigarea sau pierderea alegerilor, pentru PSD Giurgiu se anunţă vremuri grele în următoarele scrutine electorale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz