2019-11-21 08:48

Bădălău făcut KO, indirect, de Carmen Dan, chiar în fieful său natal

 |  15:13
Bădălău făcut KO, indirect, de Carmen Dan, chiar în fieful său natal

PUTEREA a semnalat, în urmă cu câteva luni, că primarul PSD al comunei Ogrezeni din județul Giurgiu, Jean Jipa, edil susținut și promovat de baronul Niculae Bădălău, a fost condamnat de către Judecătoria Bolintin Vale la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”.

Imediat după pronunțarea acestei sentințe, Jean Jipa și-a dat demisia din funcția de primar al comunei Ogrezeni, demisie ce a fost transmisă și înregistrată la Instituția Prefectului-Județul Giurgiu. Dar, surpriză La scurt timp, edilul a renunțat la demisie la insistențele lui Bădălău și a revenit la butoanele primăriei, dar pe 17 iulie 2018 a intrat, pentru câteva luni, în concediu de odihnă. Însă, considerând că primăria este propria sa firmă, Jipa a delegat, surprinzător și ilegal, pentru perioada concediului, atribuțiile de primar unei consiliere din primărie angajată de doar câteva luni. Acest aranjament administrativ ilegal regizat de primarul garantat de Bădălău a fost adus la cunoștință și ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care imediat a dispus prefectului județului Giurgiu să efectueze verificări privind acest aranjament considerat ilegal. Între timp, cu toate că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 300.000 de lei, edilul giurgiuvean a contestat decizia instanței, cerând, culmea tupeului, chiar achitarea sa. Pe 22 octombrie 2018, Curtea de Apel București se va pronunța definitiv privind sesizarea Curții de Conturi a României de prejudiciere a bugetului de stat cu circa 300.000 de lei de către edilul giurgiuvean Jean Jipa.

 

 

Prefectura Giurgiu: „Considerăm că nu au fost respectate prevederile legale!”

 

 

Prin adresa nr. 13701 din 29 septembrie 2018, suprefectul județului Giurgiu, acum prefect,  Adriana Puțaru, a transmis către Primăria Ogrezeni referatul întocmit de către consilierul juridic Mihaela Moscu (vezi documentul în facsimil) privind controlul legalității dispozițiilor edilului Jean Jipa de delegare a atribuțiilor către consiliera  Dana Mihaela Strogonov. Concluziile referatului sunt foarte clare și devastatoare pentru primarul din Ogrezeni.   

 “Cu privire la Dispoziția 185/18.07.2018 privind delegarea atribuțiilor de ordonator principal de credite și de urbanism pe perioada efectuării concediului de odihnă al Primarului comunei Ogrezeni, dl. Jean Jipa, doamnei Strogonov Mihaela Dana, face următoarele precizări:

- deși au fost invocate în preambulul acesteia ca temei special, legea administrației publice locale, potrivit cărora: “ Primarul poate delega atribuțiile ce îi sunt conferite de lege și alte acte normative viceprimarului, secretarului unității administrativ teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcționale sau personalului din aparatul de specialitate, precum și conducătorilor instituțiilor și serviciiilor publice de interes local, în funcție de competențele ce le revin în domeniile respective”, considerăm că nu au fost respectate cele de mai sus, persoana căreia i-au fost delegate atribuțiile de ordonator principal de credite fiind consilier în Compartimentul Resurse Umane;

- mai mult, potrivit prevederilor art.112, alin. 4 din aceeași lege, primarul poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

Ținând seama de prevederile legale anterior menționate, veți delega atribuțiile de ordonator principal de credite administratorului public”, se mentionează, negru pe alb, în referatul Prefecturii Giurgiu.

Practic, prefectul Adriana Puțaru admite că delegarea atribuțiilor de către Jean Jipa către consiliera sa este ilegală și, totodată, toate documentele semnate de aceasta sunt lovite de nulitate. Astfel, prin această decizie, prefectul județului Giurgiu, numit de ministrul de Interne Carmen Dan, îl execută direct pe edilul lui Bădălău de la Ogrezeni, cel care păstorește de ani buni comuna unde s-a născut baronul PSD de Giurgiu. Va fi interesant de urmărit ce măsuri va dispune prefectul de Giurgiu împotriva celor doi, tinand cont de faptul că, legal, pot fi acuzati de abuz in serviciu, dar și de fals și uz de fals în înscrisuri oficiale.

 

Edilul Jipa, condamnat cu suspendare, deși a prejudiciat bugetul de stat cu 300.000 de lei

   

Primarul comunei Ogrezeni - Giurgiu, Jean Jipa a fost condamnat în urma sesizărilor făcute de Curtea de Conturi a României pentru prejudicerea, în 2011, cur circa 300.000 de lei a bugetului local, “reprezentând contravaloarea serviciului de colectare a deșeurilor de la gospodăriile din cadrul comunei, precum și inregistarea în evidența contabilă și încasarea acesteia”.  Câțiva ani s-a încercat mușamalizarea cazului și exonerarea primarului Jean Jipa de orice răspundere penală atât de Jucătoria Bolintin Vale, dar mai ales de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, deși prejudiciul adus bugetului de stat a fost de circa de 300.000 de lei. Deși acest prejudiciu a fost recunoscut în instanță de edilul din Ogrezeni, acesta acesta nu a fost recuperate nici până azi.. Mai mult, Jean Jipa a contestat la Curtea de Apel București decizia de condamnare de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. Trebuie subliniat faptul că Jean Jipa a ajuns în atenția presei naționale anul trecut când a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USĂ! și p-ăla de la București!". La ora actuală, edilul Jean Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene încă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis tot ca urmare a unei plângeri a Curții de Conturi a României.   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-18

Mai multe imagini:
Bădălău făcut KO, indirect, de Carmen Dan, chiar în fieful său natal
zoom
Bădălău făcut KO, indirect, de Carmen Dan, chiar în fieful său natal
zoom
Parerea ta...

COADA DRACULUI
18 Oct 2018

NISTE TIGANI BORITI , FACUTI BASTANI INPUTITI DIN POLITICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray