2020-08-10 03:01

Băhăian, judecat în al doilea dosar. Fostul patron al Sabina Product – liderul unei reţele de escroci care şi-au lichidat „locotenenţii”

 |  20:22
Băhăian, judecat în al doilea dosar. Fostul patron al Sabina Product – liderul unei reţele de escroci care şi-au lichidat „locotenenţii”

SergiuBăhăian a fost trimis din nou în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar încare este acuzat, alături de alte 13 persoane, de înşelăciune, omor, instigarela omor calificat, fals în înscrisuri, precum şi fals privind identitatatea,fapte comise în perioada noiembrie 2006-aprilie 2007.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism - Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a luiSergiu Băhăian, împreună cu alţi 13 inculpaţi, din care şapte în stare de arestpreventiv, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat,înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de platăfără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material înînscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi falsprivind identitatea.

Procuroriiau stabilit că, în perioada noiembrie 2006-aprilie 2007, Sergiu Băhăian şiValentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior auaderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficiimateriale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocaziaîncheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file cec sau biletela ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive. "Folosindu-sede nume nereale şi calitatea de reprezentanţi ai SC Absolut Uiprix SRLBucureşti şi SC Gimatex SRL, inculpaţii au indus în eroare 67 de societăţicomerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de achiziţii mărfuri, prinemiterea unor instrumente de plată fără a exista provizia necesară efectuăriiplăţii. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locurispecial amenajate şi, ulterior, înstrăinate, inculpaţii obţinând astfelimportante sume de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor estede 5.498.692 de lei", se arată într-un comunicat de ieri al DIICOT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz