2019-10-18 00:23

Băsescu: Recunosc înregistrările făcute publice de Ghiţă

 |  13:01
Băsescu: Recunosc înregistrările făcute publice de Ghiţă

Intr-o postare pe Facebook, Traian Băsescu recunoaşte ca fiind reale înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016.

”Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul «Ghiţă face dreptate». Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări: 1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016; 2. Recunosc înregistrările ca fiind reale; 3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii.

Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA ( Voiculescu).

În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI”, scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

In cea de-a patra filmare facuta publica la postul Romania TV, Sebastian Ghita a dezvaluit o inregistrate in care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

Conform înregistrării făcute publice, citate de news.ro, Băsescu transmite unui interlocutor că are înregistrări cu toţi, sugerând că este vorba despre un stat mafiot şi despre nemulţumirea faţă de faptul că judecătoarea Bogdan a intrat în dosarul ginerelui.

"Voce: Şi aveţi înregistrări cu toţi? Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, Bogdan. Da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia? Voce: Ce stat este ăsta, domnule preşedinte? Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot. Na, eu ştiu ce spun. Voce: Probleme cu dosarul Voiculescu? Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care, cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea «mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Bogdan». Să vezi după o zi când spuneau «Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece». Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii! Voce: Sunteţi supărat pe ei. Băsescu: Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Ulterior, judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a spus că nu a avut niciodată o întrevedere cu Coldea sau cu Băsescu şi că nimeni nu i-a sugerat vreo soluţie în acest dosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04

Mai multe imagini:
Băsescu: Recunosc înregistrările făcute publice de Ghiţă
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray