2020-02-17 23:13

Bătută, înjunghiată, violată şi incendiată

 |  17:52
Bătută, înjunghiată, violată şi incendiată

Ostudentă de 21 de ani din Făgăraş a fost ucisă cu sălbăticie de un individ carea intrat peste ea cu intenţia de a sustrage bunuri. Tânăra a fost găsită moartăde către fratele ei. Anchetatorii spun că victima a fost bătută şi înjunghiatăcu un cuţit, violată, apoi incendiată în pat. Criminalul a fost eliberatcondiţionat în 2008, după ce fusese încarcerat pentru tâlhărie şi violare dedomiciliu. Fapta s-a petrecut sâmbătă seară, iar poliţiştii au reuşit să îlprindă pe autor duminică seară.

Sâmbătăseară, în jurul orei 18.30, un bărbat a sunat la Dispeceratul 112 şi a anunţat căsora lui este moartă în casa părintească situată pe strada George Coşbuc lanumărul 55 A din Făgăraş. În scurt timp, la faţa locului a ajuns grupaoperativă formată din ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale,specialişti criminalişti, medici legişti şi un procuror din cadrul Parchetuluide pe lângă Tribunalul Braşov.

Aici,anchetatorii au găsit la etajul I al imobilului pe un pat o tânără parţialcarbonizată, fără pantaloni pe ea, iar în casă urme de răvăşire şi pete desânge pe jos, pe pereţi şi în pat. În timp ce medicul legist examina cadavrul,fratele Lucicăi era audiat de către anchetatori. Acesta le-a spus că a primitmai devreme un telefon de la sora lui, dar că nu i-a răspuns fiindcă aveatelefonul închis. Ulterior, când a deschis telefonul, a primit un mesaj cuapeluri pierdute. Atunci a încercat să ia legătura cu ea. Cum ei nu îi stăteaîn caracter să îşi închidă telefonul mobil s-a impacientat când a văzut că nuîi răspunde. Atunci a venit acasă. A găsit uşa închisă, dar nu încuiată. Când aintrat a găsit-o în pat. Anchetatorii au căutat în casă telefonul victimei.Nici urmă de el.

Apătruns pe fereastră

Anchetatoriiau stabilit că individul a intrat, sâmbătă, pe fereastra de la parterulimobilului, lăsată deschisă. Fata, care se afla la etaj, a coborât când a auzitîn casă zgomote. A dat nas în nas cu individul. Speriată, ea a reuşit să fugăşi să se baricadeze într-o cameră, de unde a încercat să îşi sune fratele petelefonul mobil. Agresorul a coborât în bucătaria imobilului, situată laparter, de unde a luat un cuţit din bucătărie. A urcat după fată la etaj şi areuşit să intre în camera unde aceasta se baricadase. A înjunghiat-o în gât demai multe ori şi a lovit-o cu picioarele în faţă, până când tânăra şi-a pierdutcunoştinţa, apoi a violat-o normal şi anal. Pentru a-şi acoperi urmele,agresorul a dat foc cu o brichetă saltelei patului în care se afla victima, afurat telefonul mobil şi o pereche de blugi ai acesteia, pe care erau urme desânge şi a fugit de la locul faptei. Fata era studentă la Facultatea deStomatologie din Sibiu, în anul II. La plecare a închis uşa de la dormitor.Acest lucru a făcut ca focul să nu se propage şi să se stingă singur din lipsăde oxigen.

Telefonull-a dat de gol

Anchetatoriiau încercat să exploateze cât mai repede faptul că individul a plecat cutelefonul victimei. Surse judiciare ne-au declarat că individul a fost prins înapropierea locuinţei lui după ce, prin triangulare, s-a aflat unde a fostdeschis ultima dată telefonul mobil al victimei. Aşa s-a ajuns la DanielIordan, zis Spiderman, în vârstă de 28 de ani, recidivist. Individul a fosteliberat condiţionat în anul 2008, după ce a fost încarcerat pentru tâlhărie,furt calificat, violare de domiciliu şi vătămare corporală. În regim deurgenţă, anchetatorii au efectuat şi analiza ADN a spermei recoltate dinvaginul victimei şi l-au comparat cu ADN-ul lui Daniel Iordan. Se potrivea. Maimult, amprentele ridicate de la locul crimei corespundeau cu cele ale lui DanielIordan, din baza de date a Poliţiei. Duminică seară, la nici 24 de ore de lacomiterea crimei, o echipă formată din ofiţeri ai Serviciului de InvestigaţiiCriminale sprijiniţi de mascaţii de Departamentul de Poliţie pentru IntervenţieRapidă l-au aşteptat pe suspect în zona locuinţei lui. Când şi-a făcut apariţiaa fost pus la pământ şi încătuşat. Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi riscăînchisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav, lipsire de libertate în modilegal, tâlhărie, violare de domiciliu şi viol.

Ela fost reţinut, iar magistraţii Tribunalului Braşov au emis pe numele luiDaniel Iordan un mandat de arestare pe 29 de zile.

Legeapenală în România

Patrucondamnări, doar cinci ani de închisoare

Tânărulcare a ucis-o cu bestialitate pe studenta din Făgăraş a fost condamnat de treiori, începând din anul 2003, el primind trei sentinţe pentru furt, toate fiindcontopite potrivit procedurii penale române, astfel că a rezultat o pedeaspă decinci ani de detenţie. Concret, Daniel Iordan a fost condamnat, în aprilie2003, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru furtcalificat, de către Judecătoria Făgăraş. În decembrie 2003, Iordan a fostcondamnat tot la trei ani de închisoare pentru furt, plus infracţiuni la legeaprivind circulaţia rutieră, fapte ce sunt concurente cu cele din primacondamnare, astfel că instanţa a aplicat articolul 85 Cod penal, în sensulanulării pedepsei de trei ani cu suspendare. În final, instanţa a decis încazul lui Daniel Iordan condamnarea la trei ani de închisoare, tot cususpendarea executării pedepsei. Ulterior, el a mai fost condamnat la patru anide detenţie pentru furt calificat, la trei ani pentru violare de domiciliu (is-a aplicat minimul de pedeapsă - n.r.), doi ani de închisoare pentru vătămarecorporală, patru ani şi şase luni pentru o altă faptă de furt calificat.Instanţa i-a contopit toate pedepsele aplicate şi, în final, l-a condamnat lacinci ani de închisoare. Executarea sentinţei de cinci ani, de către DanielIordan, a început din 19 mai 2005. El a fost eliberat condiţionat la 22 iulie2008, de către Judecătoria Deva, având un rest de pedeapsă neexecutată de 575de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15

Mai multe imagini:
Bătută, înjunghiată, violată şi incendiată
zoom
Bătută, înjunghiată, violată şi incendiată
zoom
Bătută, înjunghiată, violată şi incendiată
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine