2020-07-04 12:23

Bercea Mondial şi fiul său, audiaţi în procesul lui Mircea Băsescu

 |  17:01
Bercea Mondial şi fiul său, audiaţi în procesul lui Mircea Băsescu

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul acestuia, Florin Anghel, vor fi audiaţi ca martori în procesul în care sunt judecaţi Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, a decis Tribunalul Constanţa, vineri, la un nou termen în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o fratele preşedintelui.

Fratele şefului statului şi Marian Căpăţână şi-au menţinut vineri, la al doilea termen al procesului de la Tribunalul Constanța, declaraţiile contradictorii făcute în instanţă, la primul termen.

Astfel, Mircea Băsescu a susţinut că nu a primit banii despre care se vorbeşte în acest dosar, aceştia fiind luaţi de Marian Căpăţână pentru a cumpăra societate Aversa.

”Din spusele lui Căpăţână, am înţeles că a luat bani de la familia Anghel pentru Aversa. La mine nu a venit nimeni cu bani, deşi Anghel Florica şi Anghel Florin veneau des la mine, atât la birou, cât şi acasă”, a spus Mircea Băsescu în faţa instanţei.

La rândul său, Marian Căpăţână a susţinut că el nu a luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru Aversa şi că banii primiţi i-ar fi dat lui Mircea Băsescu.

”Nu am luat bani pentru Aversa, am luat pentru a-i retrimite lui Mircea Băsescu, cu ştirea lui. Aversa nu a avut niciun rol. Varianta împrumutului pentru Aversa mi-a fost sugerată de către Mircea Băsescu după ce familia Anghel a dat primele înregistrăi în presă cu promisiunea că nu vom avea nicio problemă în justiţie”, a spus Marian Căpăţână.

El a mai cerut să nu fie ţinut în arest la domiciliu la Drăgăneşti, unde are domiciliul, ci la Bucureşti, unde are închiriat un apartament. Instanţa a amânat pronunţarea pentru această cerere pentru 10 decembrie.

Tribunalul Constanţa a mai decis ca în 9 ianuarie să aibă loc un nou termen pentru discutarea legalităţii şi temeiniciei arestului la domiciliu în cazul celor doi, iar în 30 ianuarie va fi termenul pe fond în proces. Magistraţii au mai stabilit ca la acest termen al procesului să fie citaţi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul cel mare al acestuia, Florin Anghel, La finalul procesului, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a fost întrebat dacă clientul său se teme de o confruntare cu Sandu Anghel, răspunzând că fratele acestuia nu se teme de nicio confruntare.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz