2019-10-23 21:42

Bercea Mondialu’, interceptat în timp ce le spunea apropiaţilor săi cum să influenţeze martori

 |  16:55
Bercea Mondialu’, interceptat în timp ce le spunea apropiaţilor săi cum să influenţeze martori

BerceaMondialu’ a fost interceptat, înainte să fie prins pe 19 februarie, în timp ceîi spunea soţiei sale şi altor apropiaţi cum să ia legătura cu martorii laincidentul în care şi-a înjunghiat un nepot şi să le spună să dea declaraţiifavorabile lui, potrivit rechizitoriului transmis instanţei.

Potrivitrechizitoriului prin care Bercea Mondialu’ a fost trimis în judecată, alăturide soţia sa şi unul dintre fiii săi, după ce, pe 17 februarie, şi-a înjunghiatun nepot, Sandu Anghel a părăsit localitatea de domiciliu, motiv pentru care afost pus sub urmărire, fiind depistatîn seara zilei de 19 februarie înCapitală.În toată această perioadă, spun procurorii în rechizitoriu,Bercea a luat legătura cu rudele sale, în special cu soţia şi fiul său - FănicaAnghel zisă Stela şi Florin Anghel -, dar şi cu alte persoane, prinintermediul cărora afăcut demersuri pentru sustragerea de la răspunderepenală.În acest sens, prin intermediul soţiei şi fiului său Florin,Bercea l-a determinat pe un alfiu al său, minor, să ia asupra sa fapta şisă declare că el a fost cel care a înjunghiat victima, cuunbriceag.

Maimult, pentru că era necesar ca şi martorii la incident să declare că au văzutacelaşi lucru, pe 18 februarie,Bercea a luat legătura cu soţiasa,Stela:

„Sandu Anghel: Alo!Stela: Da!Sandu Anghel:Să vorbeşti curomânca din bar şi să îi spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de laintrare în bar.Stela: Aşa a spus că declară!Sandu Anghel: Să spună că ea a văzutcând a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgatcuţitul în el. Acest lucru l-am văzut cu ochii mei. Stela: Aşa i-am spus să declare!Sandu Anghel: Şi dacă o întreabă demine, să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău l-a tăiat. (...) Şică crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-avăzut în mână. Hai, bine!Stela: Bine!".

Totcu soţia sa, Bercea a vorbit şi despre un alt martor la eveniment, respectivfiul proprietarului barului în care a avut loc incidentul:

„Sandu Anghel: Alo!Stela: Da!Sandu Anghel: Să îi spui lui M.(este vorba de C.M., fiul lui C.F., proprietarul barului ce funcţiona înclădirea închiriată de la inculpatul Anghel Sandu şi fiul său, învinuitulAnghel Florin) să declare că l-a văzut când a coborât scările. Cu briceagul înmână şi s-a urcat în maşină şi cumnatul lui era la volan. Şi când a intrat înbar şi a întrebat ce s-a întâmplat a spus că l-a tăiat fiul lui Bercea. Undel-a tăiat? Aici în bar l-a tăiat. S-au bătut şi după aceea s-au tăiat. Stela: El a întrebat-o şi pebarmaniţă!".

Dealtfel, se arată în rechizitoriu, până la momentul când a fost reţinut, Berceaa încercat şi prin intermediul patronului barului şi a fiului său să odetermine pe barmaniţă să dea în faţa autorităţilor o declaraţie care să îi fiefavorabilă. Tot cu cei doi vorbeşte despre urmele de topor lăsate pe uşa de laintrarea în bar, spunându-le să declare că loviturile erau vechi.

Pede altă parte, Bercea a contactat, în cele două zile în care a fost căutat, maimulte persoane, pe care le-a îndrumat să organizeze o întâlnire, prinintermediul unui şef al romilor, cu rudele sale,asupra cărora să se facăpresiuni să declare că nu el este cel care l-a agresat pe nepot, "iar încaz contrar să-i ameninţe că-i va băga în puşcărie pentru că el are două dosaregrele ale lor şi dacăel nu va scăpa de puşcărie, nici ei nu vor staacasă". În rechizitoriu este redată interceptarea discuţiei dintre Bercea Mondialu’şi o persoană necunoscută:

„Sandu Anghel: Alo!Domn: Da!Sandu Anghel: Te sunam eu maidevreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecatăla Craiova?Domn: Cum să nu mă duc?!

Sandu Anghel: Du-te şidiscută cu ei dacă vor, bine dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela dedoi lei!Domn: Ştiu eu! Tu unde eşti acum!Sandu Anghel: Eu sunt pe drum, nu măferesc de tine!Domn: Să nu stai acasă!Sandu Anghel: Nu! Până în prezent nus-a dat nici un mandat! Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm!Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şitu să te ei după mine. Când ajungi în Craiova îl suni pe F. să te întâlneşti curomii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă. Şi lespui că şi ei au două dosare grele al lui A. şi al lui F. Tu le spui că ei măbagă pe mine şi eu pe ei şi nu se rezolvă nimic. Tu să nu spui numai după ei!Domn: Ştiu!Sandu Anghel: Nici ei nu vor scăpade puşcărie. După ce mă leagă pe mine, nici ei nu vor sta acasă. Ei au declaratcă fiul meu l-a ţinut pe M. şi fiul meu l-a tăiat. Este ginerele lui S.Domn: Aşa am auzit şi eu că ei l-auţinut şi tu l-ai tăiat".

Deasemenea, spun procurorii, în aceeaşi perioadă, Fănica Anghel, soţia lui BerceaMondialu’, "în mod direct sau prin intermediari, făcea presiuni asuprapersoanelor care aveau cunoştinţă de împrejurările comiterii faptei şi puteaufurniza informaţii organelor judiciare să nu facă declaraţii, fiind ameninţaţide aceasta că în cazul în care vor face declaraţii organelor judiciare «voravea de-a face cu clanul Bercea»".

ProcuroriiParchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, joi, trimiterea înjudecată, în stare de arest preventiv, a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’,sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şitulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasăneurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurăriîn care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

Deasemenea, a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, zis Ambasador, unuldintre fiii lui Bercea,pentru complicitate la tentativă de omor calificatşi ultraj contra bunelor moravuri şi tlburarea ordinii şi liniştii publice,precum şi Fănica Anghel, zisă Stela, soţia acestuia, pentru instigare lamărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturiamincinoasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639243-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray