2020-05-31 13:35

BIROCRAȚIE fără precedent la MINISTERUL TRANSPORTURILOR. Ministrul ȘOVA „umflă” schema de personal, deși Felix STROE, predecesorul său, spunea că „se taie frunză la câini”!

 |  11:19
BIROCRAȚIE fără precedent la MINISTERUL TRANSPORTURILOR. Ministrul ȘOVA „umflă” schema de personal, deși Felix STROE, predecesorul său, spunea că „se taie frunză la câini”!

Fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, declara, la începutul lunii noiembrie 2017, la Comisia parlamentară pentru Transporturi și Infrastructură, că va reduce numărul angajaților din structura centrală a Ministerului Transporturilor de la 438 la 300, „pentru că se taie frunză la câini”.

El mai susținea atunci, în fața parlamentarilor, că procesul de restructurare se va face ferm pentru că trebuie, nu de dragul de a o face, inclusiv în structura centrală a Ministerului Transporturilor. Între timp, Felix Stroe a fost debarcat de Liviu Dragnea de la șefia Ministerului Transporturilor, pentru că l-a susținut pe fostul premier Mihai Tudose, iar în locul său a venit deputatul PSD de Bacău Lucian Șova. Însă, “Tătăiță” Șova - cum l-au botezat angajații Ministerului Transporturilor, este ministru doar pe hârtie, pentru că, în realitate, instituția este condusă de către controversatul secretar general Elena Petrașcu ajutată de prietena sa, pensionara Silvia Popeangă, și de directorul juridic Anișoara Cornilă.

Ca atare, Șova a aruncat la coș inițiativa lui Stroe și a făcut o nouă reorganizare a Ministerului Transporturilor, publicată marți în Monitorul Oficial, prin care a mărit numărul posturilor din structura centrală. A mai înființat un post de secretar de stat și, astfel, numărul acestora a ajuns la șase, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria ministerului, nici măcar aturnci când Ministerul Transporturilor includea Dezvoltarea și Turismul și când existau doar patru secretari de stat. Mai mult, Lucian Șova a decis că “numărul maxim de posturi este de 496, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului. Numărul maxim de posturi se suplimentează cu 25 posturi contractuale, pe perioadă determinată, până la 31 august 2019”. Practic, pe vremea lui Stroe erau 438 de angajați, iar Șova a mărit numărul acestora la 496, adică cu 58 de angajați în șase luni. Mai trebuie precizat că Ministerul Transporturilor are în prezent cinci secretari de stat, dintre care patru sunt de la PSD - Mircea Florin Biban, Ionel Minea, Ion Iordăchescu și Călin Cristian Fort, și unul de la ALDE - Maria Magdalena Grigore, pe care abia dacă-i cunosc portarii de la Palatul CFR. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-13Parerea ta...

DACIAN
13 Iun 2018

EL sova ESTE TARTORUL MAFIEI PERMISELOR DE CONDUCERE AUTO SI AL IMATRICULARILOR AUTO DIN RO . Are mari obligatii. Pentru eficientizarea activitatii administratiei de stat trebuie adoptate acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare. Unele structuri parazitare trebuie desfiintate precum Consiliile judetene. Mentinerea in pozitia actuala - rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale. In sectorul economic de stat, dar si al administratiei locale si centrale (pentru realizarea descentralizarii si reducerii birocratiei) trebuie reduse functiile de conducere la 4% din total organigrama sau stat de functii. Asta presupune si reducerea ministerelor, a secretarilor de stat la cel mult doi, dimensionarea directiilor la nivel de servicii independente, a serviciilor la nivel de birouri precum si fuzionarea structurilor cu competente similare, etc. si diminuarea la maximum posibil a cheltuielilor pentru conducatorii auto si a nr autoturismelor folosite de catre cei cu indemnizatii de conducere.
ANONIM
13 Iun 2018

BIROCRATIA NU A PERMIS DEMOCRATIA IN RO. BIROCRATIA ESTE MAMA CORUPTIEI. BIROCRATIA ESTE MAMA PROSTILOR, PUTUROSILOR, TICALOSILOR, ETC.................
TRADATORI DE TARA
13 Iun 2018

FURATI , FURATI , ASA SA DISTRUS IMPERIUL ROMAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine