2020-08-13 06:34

BLOCAJ controlat și amatorism managerial la Ministerul TURISMULUI

 |  14:59
BLOCAJ controlat și amatorism managerial la Ministerul TURISMULUI

La ora actuală, activitatea Ministerului Turismului este efectiv blocată ca urmare a unor măsuri extrem de controversate luate de noul ministru venit de la Gardă Națională de Mediu, sibianul Gheorghe Bogdan Trif. Ca să fugă de răspundere, acesta și-a delegat toate competențele către cei doi secretari de stat pe care i-a găsit în instituție - Cristina Târteaţă și Bogdan Tomoioagă.

Aberația de legislație

 

Cea mai controversată măsură dispusă de către actualul ministru al Turismului, luată imediat după instalarea sa, mai exact pe 31 ianuarie 2018, a fost retragerea din ședința de  Guvern a Ordonanței care reglementa decontările de către minister a infotururilor de promovare turistică. Aceasta deși fuseseră luate toate avizele necesare de la alte ministere, inclusive de la Justiție și Finanțe.

Mai mult, ministrul Gheorghe Trif a format o serie de comisii și grupuri de lucru pentru rediscutarea unor proiecte legislative care erau deja finalizate, cum ar fi Legea Turismului și normele ei de aplicare, proiectul privind „primul centru de agreement” sau cel privind constituirea fondului de garantare, care trebuia adoptat până la 18 februarie 2018. 

 

Totul pentru confortul ministrului și al consilierilor

 

În schimb, ministrul Trif este preocupat să-și păstreze mașina de serviciu pe care a folosit-o la Garda Națională de Mediu, întrucât Duster-ul din dotarea Ministerului Turismului nu este pe placul său. Mai mult, pentru ca trei dintre consilierii săi să aibă mașini de serviciu, au fost luate trei autoturisme de la reprezentanții zonali ai ministerului, printre care și mașina alocată pentru zona Constanța. Incredibil, dar adevărat! Practic, prin preluarea acestor mașini, ministrul Turismului sabotează activitatea de control, în special pe zona Litoralului, mai ales acum când deschiderea sezonului estival bate la ușă. În schimb, ministrul a avut timp berechet ca să stea la o șuetă, ore în șir, cu viitoarea echipă de conducere a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-15Parerea ta...

SIGUR
15 Feb 2018

nu e Edmond Talmacean,ca cam seamana...?!?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz