2020-02-21 15:14

Blonda de la TURISM, impusă din nou administrator provizoriu la ROMATSA

 |  13:32
Blonda de la TURISM, impusă din nou administrator provizoriu la ROMATSA

De mai bine de un an de zile, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA are o conducere administrativă provizorie, pentru că Ministerul Transporturilor nu este în stare să organizeze concurs pentru desemnarea membrilor din Consiliul de Administrație, conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Ca atare, la ora actuală, în Consiliul de Administrație de la ROMATSA SA se află șapte membri numiți provizoriu de către conducerea Ministerului Transporturilor, în frunte cu Lucian Şova. Astfel, CA de la ROMATSA este alcătuit acum din Marioara Niţu – din partea Ministerului Finanțelor, Georgeta Gavrilă - secretar general al Ministerului Transporturilor, Cătălin Gheran – din partea Ministerului Dezvoltării, Alexandru Cosmin Sebastian – din partea Secretariatului General al Guvernului, Adrian Ionuț Gâdea – secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și un apropiat al lui Dragnea, Adriana-Mihaela Udroiu - subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltări și Cristina Ionela Târteaţă - secretar de stat la Ministerul Turismului.

Practic, se poate constata că reprezentanții Ministerului Dezvoltării fac legea la ROMATSA, iar Cristina Ionela Târteaţă, blonda de la Turism, botezată de colegi “Barbie”, a revenit din nou în board-ul ROMATSA - după ce a mai avut un mandat provizoriu de patru luni pe vremea Guvernului Grindeanu -, deşi n-are nicio legătură cu activitatea acestei companii. Trebuie precizat că, un membru al CA de la ROMATSA este remunerat lunar cu circa 5.800 de lei net, adică vreo 1.300 de euro.

Potrivit informațiilor noastre, acest consiliu de administrație provizoriu vrea ca la sfârșitul acestei săptămânii să-l impună ca director general, cu mandat de patru ani, pe Valentin Dumitru Cimpuieru. Numai că, potrivit legislației românești în vigoare, membrii unui consiliu de administrație numiți provizoriu nu pot impune un director general cu mandat pe durată de patru ani. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-06Parerea ta...

MARINELU
06 Feb 2018

Daca este din Teleorman, este OK.
VFD
06 Feb 2018

cemi vine "sa tio trag" cristina ionela "tarita"!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine