2020-08-05 14:45

Botoşani: Captură record de ţigări – peste 33.000 de pachete

 |  12:27
Botoşani: Captură record de ţigări – peste 33.000 de pachete

Un bărbat de 31 de ani, din Botoșani, care transporta peste 33.000 de pachete de țigări de contrabandă a fost reținut de polițiștii de frontieră din Botoșani, după o urmărire de 20 kilometri, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Potrivit acesteia, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut, împreună cu polițiști de frontieră de la STPF Botoșani, au organizat o acțiune specifică pe timpul căreia au observat un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Olanda, despre care existau informații că este folosit pentru transportul țigaretelor de contrabandă. Mașina se deplasa cu viteză spre ieșirea din localitatea de frontieră Miorcani, județul Botoșani, relatează Agerpres.

Șoferul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care polițiștii de frontieră l-au urmărit în trafic aproximativ 20 de kilometri, reușind să-l oprească în comuna Havârna.

Ei au constatat că autovehicul Mercedes Vito figurează radiat din circulație în Olanda, iar șoferul avea permisul suspendat.

“Bărbatul a declarat că a încărcat țigările în aceeași dimineață, de lângă localitatea de frontieră Miorcani, urmând a le transporta contra sumei de 200 de euro până în municipiul Botoșani”, a afirmat Răcnea.

Țigările, în valoare de 303.970 lei, și autovehiculul au fost reținute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, bărbatul fiind reținut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz