2020-07-11 05:30

Bucureștiul în Faliment. FIREA vinde terenuri și spații, că să facă rost de bani

 |  14:32
Bucureștiul în Faliment. FIREA vinde terenuri și spații, că să facă rost de bani

Pe motiv că nu mai are bani la buget, primarul general al Capitalei s-a apucat să vândă terenuri, spații comerciale și imobile, asta deși nicio autoritate locală responsabilă nu ar trebui să își înstrăineze patrimoniul.

Mai grav este că nu există un inventar centralizat al imobilelor și terenurilor deținute de Municipalitate, totul fiind un haos generalizat. Concret, pe ordinea de zi a ședinței CGMB de săptămâna viitoare, edilul-șef propune vânzarea unor terenuri și spații comerciale. Potrivit documentelor consultate de PUTEREA, Municipalitatea a decis vânzarea a peste 5.000 mp în ultima perioadă, dar și înstrăinarea a zeci de spații comerciale. Cea mai mare suprafață vândută în acest an este un teren de 4.545,22 de metri pătrați situat pe bulevardul Gheorghe Șincai, care a ajuns în proprietatea universității private „Titu Maiorescu”.

Săptămâna viitoare, Gabriela Firea a pus pe ordinea de zi a sedinței CGMB-ului vânzarea a încă două terenuri, de 250 de metri pătrați și respectiv de 430 de metri pătrați, dar și vânzarea a 18 spații comerciale care au fost închiriate de medici. 

Curtea de Conturi: terenuri ținute la secret

Sute de hectare de spațiu verde din București nu sunt trecute pe hartă sau în Cartea Funciară a Capitalei, potrivit unui raport întocmit de inspectorii Curții de Conturi a României. În cea mai mare parte, aceste terenuri sunt în paragină și sunt vânate de samsarii imobiliari, pentru că sunt situate în zone scumpe ale Capitalei. Conform datelor înregistrate în Cadastrul verde al Municipiului Bucureşti – Registrul spaţiilor verzi, au fost identificate 368 ha teren degradat - aparţinând domeniului public -, care nu este administrat de niciunul dintre sectoarele Municipiului București. Din totalul de 368 hectare de teren degradat, 61% se regăsește în Sectorul 4, fiind vorba în special de Delta Bucureștiului, zona naturală care este situată pe arealul Lacului Văcăreşti și pentru care situația juridică a terenului nu este definitivată.

„Deși aceste spații degradate au fost inventariate încă din anul 2012, nu s-au luat în perioada auditată măsurile necesare pentru introducerea acestora în programele de amenajare ale Capitalei sau Sectoarelor și introducerea lor treptată în circuitul spațiilor verzi din Municipiul București”, se precizează în raportul Curții de Conturi.

„Deși UATMB a considerat finalizat Cadastrul verde al Municipiului Bucureşti – Registrul spaţiilor verzi, acesta nu este disponibil utilizatorilor și nu poate servi scopului pentru care a fost întocmit întrucât: – aplicaţia GIS dedicată registrului spaţiilor verzi al Municipiului Bucureşti este accesibilă doar la nivelul salariaților municipalității; – site-ul web dedicat Cadastrului Verde al Municipiului Bucureşti nu poate fi accesat la data realizării prezentului audit; – există un ortofotoplan al Municipiului Bucureşti care reproduce situaţia teritoriului doar la nivelul anului 2008; – cadastrul verde nefiind disponibil la nivelul sectoarelor, nu sunt întocmite și conduse la acest nivel registrele locale ale spațiilor verzi; - în categoria spații verzii – teren degradat – în cadastrul verde au fost incluse și terenuri care nu au clarificată situația juridică (Delta Bucureștiului) și nu făceau parte la data auditului din domeniul public", au mai explicat inspectorii Curtii de Conturi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-14Parerea ta...

PERECHE DE CAPUSE
16 Dec 2019

Sa vinda chiloti si limba . Sa ia maciuci de la Turci . Sa mai faca inca 20 firme capuse la primarie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz