2020-08-05 13:00

Buzău: Azil de bătrâni considerat “centru de tortură”, sub anchetă

 |  12:39
Buzău: Azil de bătrâni considerat “centru de tortură”, sub anchetă

Consiliul Județean Buzău a declanșat o anchetă la Căminul privat de vârstnici și adulți cu dizabilități din Aldeni, considerat de Centrul de Resurse Juridice drept "centru de tortură", a anunțat joi președintele CJ, Cristi Bîgiu.

Potrivit lui Bîgiu, Consiliul Județean a solicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială să inițieze o anchetă în regim de urgență, transmite Agerpres.

"Chiar dacă este vorba de un cămin privat, ceea ce au constat cele două comisii independente, Centrul de Resurse Juridice și, respectiv, comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, respectiv oameni sedați, legați de mâini și de picioare, nu ne pot lăsa indiferenți", a spus președintele CJ Buzău.

Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Adrian Vintilescu, a declarat pentru AGERPRES că "centrul de la Aldeni se află în monitorizare, dar aspectele apărute în cele două rapoarte de control în mare parte nu se confirmă".

"O echipă de inspecție socială a efectuat un control în luna martie, iar din procesul verbal de control nu au rezultat astfel de constatări la acest nivel. Sunt unele neregularități și s-au dispus măsuri care vor fi urmărite în perioada de monitorizare", a afirmat Adrian Vintilescu.

O vizita inopinată pe 21 noiembrie 2013 a reprezentanților Centrului de Resurse Juridice la căminul particular din Aldeni, pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilități mintale, a dus la înaintarea unei plângeri penale. Cazul a fost prezentat marți comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și prim-adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu, cel care a promis că se va implica personal în rezolvarea plângerii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-03Parerea ta...

CE TRIST!
03 Apr 2014

Cauzele sunt multiple: 1. personal insuficient; 2. pesonal prost-pregatit; 3. personal caruia, nu i se face control psihologic (pe bune!); 4. conducere manageriala, care actioneaza DIN INTERES banesc, nu si in interesul (sau din MILA) pentru cei internati (gazduiti) - AICI, ACOLO sau DINCOLO, fiindca acelasi LUCRU este si in sectorul DE STAT, si in sectorul PRIVAT! 5. lipsa pregatirii personalului, care ar trebui sa fie SPECIALIZAT si ASISTAT (psihologic, pedagogic) in legatura si dialog DIRECT, cand ingrijesc astfel de oameni, pentru ca trebuie sa se tina cont de gradul de uzura (psihica si fizica pe care-l impune natura muncii lor), in cazul asistarii indelungate a unor astfel de oameni, DAR si intretinerii lor (cu TOT cu handicapul lor fizic si/sau mintal) - pe care, nici macar membrii familiilor lor, nu-i (mai) inteleg, nu-i mai suporta, pierzandu-si rabdarea!
TREBUIE PROBATA
03 Apr 2014

si filmata (eventual) activitatea personalului auxiliar, din cadrul unor astfel de instiututii: infirmiere, femei de serviciu, bucatarese! Acestea toate, CONTRIBUIE (daca nu li se da ciubuc)la starea jalnica din caminele de batrani! Atentie MARE spre bucataresele - isi insusesc produsele alimentare necesare bolnavilor...in propriile sacose, servind o ZEAMA LUNGA, amaratilor, cu aceeasi lingura, din acelasi castron (de la unul la altul/a)!
A FOST DEUNAZI,
03 Apr 2014

la TVR 2, filmul premiat cu Oscar "Zbor deasupra unui cuib de cuci" - MAGISTRAL! Ceea ce arata in film, cam asa se probeaza si in REALITATE! P.S. Filmul - cu dedicatie - este pentru cei care pot, sunt (inca) in deplinatatea facultatilor lor mintale (ma refer AICI, la caminele de batrani, nu la cele care cuprind NUMAI pe cei cu dizabilitati), sa i-a aminte la cei pusi (platiti, rasplatiti) cu functii si putere (baneasca), fiindca nu trebuie sa se erijeze in mici dumnezei, facand viata amara locatarilor , co-locatarilor unor astfel de institutii de gen/profil!
VLAD IONESCU
15 Mai 2016

Acum aveți ce mânca,aveți bani,,dar nu uitați !! ,,VA ASTEPTAM AICI ! ,,AICI,,INTR-UN AZIL DE BĂTRÂNI, DE STAT..LAGARE DE EXTERMINARE IN MASA,,PE CARE VOI LEA-TI CONSTRUIT,,,,SI PENTRU VOI !!! ,,VA MULTUMIM !
VLAD IONESCU
15 Mai 2016

Acum aveți ce mânca,aveți bani,,dar nu uitați !! ,,VA ASTEPTAM AICI ! ,,AICI,,INTR-UN AZIL DE BĂTRÂNI, DE STAT..LAGARE DE EXTERMINARE IN MASA,,PE CARE VOI LEA-TI CONSTRUIT,,,,SI PENTRU VOI !!! ,,VA MULTUMIM !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz