2020-02-17 15:06

Cămătarii Constanţei reţinuţi de procurorii DIICOT. Omul de afaceri Ion Şerban s-a văitat la poliţie că este spoliat după ce a împrumutat 1,5 milioane de euro de la interlopi din Dobrogea

 |  19:17
Cămătarii Constanţei reţinuţi de procurorii DIICOT. Omul de afaceri Ion Şerban s-a văitat la poliţie că este spoliat după ce a împrumutat 1,5 milioane de euro de la interlopi din Dobrogea

Aproape 20de persoane, membrii ai clanurilor Săceanu şi Amedeo, care îşi au cartierulgeneral în Piaţa Chiliei din Constanţa au fost luate pe sus, ieri dimineaţă, demascaţi,. Anchetatorii îi acuză de cămătărie.Surse judiciare spun că cel care ar fi împrumutat de la cămătari suma de1,5 milioane de euro este Ion Şerban, fostul preşedinte al federaţiei române debox.

Ieri, dis de dimineaţă, la ora 6,03zeci de mascaţi din cadrul Departamentului de Intervenţie Rapidă al IPJConstanţa, sprijiniţi de jandarmi şi ofiţeri ai DGIPI au descins în PiaţaChiliei, cartierul general al cămătarilor Constănţeni. Erau vizaţi, de dataacesta, cei din clanurile Săceanu şi Amedeo.

Anchetatorii i-au reţinut pe SametTair, Nagie Dragomir, Amet Ismail, Arun Ismail, Geilan Iusein, Ali Tair, IonLucian Dragomir, Iusein Ibraim, Asan Memet, Bairam Memet, Niat Albai Memet,Erdinci Iuseim, Nedret Derviş, Erdinci Ibraim, Benghiuzel Tair, Demiş Iasar,Niat Iusein şi Ali Iaşar. Surse judiciare susţin că ei sunt acuzaţi că l-auşantajat pe Ion Şerban, fost miliţian şi fost mare om de afaceri în Constanţa. Demiş Iaşar,Nedret Derviş şi Erdinci Iuseim au fost arestaţi în lipsă, fiindcă sunt fugiţi.

Indivizii sunt acuzaţi că au acordatîmprumut 1,5 milioane de euro şi că au pretins prin şantaj şi ameninţări oaproape dublu.

Cine esteIon Şerban

Ion Şerban este un fost miliţian,care, în anii ’90 a intrat în afaceri. Aşa se face că el a fost celcare a înfiinţat grupul Freedom Star, cel care a lansat, în anul 1994, printr-ofăbricuţă din Slobozia, celebrele televizoare Freedom. Fiind fost sportiv deperformanţă el a sponsorizat cu bani grei boxul românesc. La sfârşitul anilior ’90, la ClubulSportiv Freedom Star Constanţa erau legitimaţi celebrii pugilişti LeonardDoroftei şi Francisc Vaştag. În iunie 2006, două dintre firmele mari ale lui Şerban,Freedom Star Holding SRL Constanţa şi Freedom Star Electronics SA, şi-au încetatdefinitiv activitatea. Instanţa a decis, prin hotărârea 17384/14 iunie 2006, radiereadin Registrul Comerţului a celor două societăţi. Falimentul s-a încheiat, darnumai o parte din creditorii lui Şerban au reuşit să îşi recupereze banii daţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine