2019-10-19 07:45

CAMPANIILE PUTEREA. Cumnat cu Silaghi, „prieten” cu DNA. Adrian Ştef, liberal si karatist, mic baron de Satu Mare

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. Cumnat cu Silaghi, „prieten” cu DNA. Adrian Ştef, liberal si karatist, mic baron de Satu Mare

Rene Pârşan

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, se aliniază şi el în prima linie a tinerilor politicieni aspiranţi la titlul de baron local. Spre deosebire de alţi omologi de pe cuprinsul patriei, Ştef nu a fost nevoit să fure de mic, adică să răzbată prin propriile puteri, să facă avere ca să aibă bani de diplome, sau să care geanta vreunui mentor de vază. Nimic din toate acestea. În cazul său, a fost nevoie doar ca sora sa să se mărite cu Ovidiu Silaghi, vice-liberal, fost ministru al Transporturilor şi actual europarlamentar. Cu ajutorul lui, uşile PNL s-au deschis de la sine, iar contractele firmelor sale au început să se deruleze ca unse. E drept, asocierea cu Silaghi l-a condus şi la porţile, la fel de larg deschise, ale DNA, unde este cercetat în legătură cu potlogăriile cumnatului său, pârât autorităţilor de omul de afaceri Nelu Iordache. Altfel, Ştef se declară îndrăgostit de politică, sedus de doctrina liberală şi îşi susţine nădragii cu o centură neagră, de arte marţiale.

Sportul şi aeroportul

Ştef a terminat cursurile Facultaţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Arad, Filiala Satu Mare. Dar marea sa pasiune, ca să cităm din blogul său personal, este politica. Ştef s-a îndrăgostit de această „meserie”, în timpul cursurilor la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o înainte de a se avânta în lupta pentru şefia judeţului. Dar nu de orice fel de politică a fost sedus Ştef, ci de doctrina liberală. Astfel, el devine, în 2007, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, din partea PNL, fiind responsabil cu sportul şi aeroportul. Mai precis, a răspuns de Aeroportul Satu Mare, după cum se va vedea în continuare. În 2012, la 35 de ani, prinde încredere în forţele proprii şi atacă marele trofeu, preşedinţia CJ. Câştigă „en fanfare”, cu sprijinul politic al cumnatului său, Ovidiu Silaghi, şi cu banii lui Nelu Iordache. La nevoie, proaspătul preşedinte al CJ Satu Mare crede şi în karate, el având 3 dan la shotokan şi 1 dan la ju-jitsu.

La DNA, pe mâna cumnatului Silaghi

În momentul de faţă, Adrian Ştef este anchetat de DNA, împreună cu cumnatul său, Ovidiu Silaghi, în urma denunţului făcut din puşcărie de Nelu Iordache. Afaceristul zice că ar fi pierdut pe mâna lui Ştef vreo 500.000 de euro. Mai precis, conform denunţului depus la DNA, Iordache susţine că Silaghi i-ar fi cerut, pe vremea în care acesta era ministrul Transporturilor, ca firma Blue Air să opereze două curse care să lege Satu Mare de Europa, mai precis Satu Mare - Veneţia şi Satu Mare - Torino, pentru a susţine campania electorală la şefia CJ a cumnatului său, Adrian Ştef. Aceste linii au fost menţinute timp de două luni şi o săptămână, pierderea totală depăşind, conform denunţătorului, 500.000 de euro. Efortul financiar al lui Iordache nu ar fi fost, potrivit procurorilor, decât şpagă mascată pentru cuplul liberal Silaghi - Ştef, pentru favorizarea firmei sale, Romstrade, la obţinerea contractelor în derulare pentru construcţia de autostrăzi.

Averea creşte susţinut

Cu toate acestea, tânărului liberal pare să-i meargă de minune în primul an de mandat ca preşedinte de CJ. Astfel, ultima sa declaraţie de avere, cea depusă anul acesta, a suferit câteva modificări semnificative faţă de cea din anul precedent. Una din principalele sale operaţiuni financiare a constat în vânzarea acţiunilor SC Folda Security Group şi a SC Stef & Co. SRL, care justifică şi un plus în conturi de vreo 150.000 de lei. De altfel, el nu mai apare în declaraţia de interese ca acţionar la aceste două firme.

Tot în ultimul an, Adrian şi soţia sa au achiziţionat o bucată de pământ intravilan de vreo 2.100 mp, care întregeşte domeniul la vedere al familiei, compus dintr-un teren la Luna Şes, o casă cu terenul aferent în Satu Mare şi un spaţiu comercial de 100 mp. În acelaşi document, apare la vedere şi maşina Audi A6, fabricată în 2007, cea pe care junele karatist o conduce de câţiva ani buni pe străzile urbei. Soţii Ştef mai au două depozite bancare, unul de 15.110 lei şi unul de 15.549 lei. Familia „prezidenţială” este împovărată şi de datorii consistente, contractând şi trei credite, în valoare totală de 71.000 de euro, scadente în 2026. Din funcţia de vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştef a încasat anul trecut suma de 68.889 lei, iar soţia sa, salariată la o firmă, a obţinut doar 7.248 lei. Spaţiul comercial a mai adus în casă 9.750 lei, din chirii. Din dividende şi dobânzi, familia Ştef a încasat anul trecut 1.426 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-10-27Parerea ta...

ALINA
28 Mai 2014

Cel mai prost bătut in cap politician din Saru Mare! Adrian Ștef un impostor împreuna cu Ovidiu Silaghi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray