2019-10-14 21:10

Canadienii i-au condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAȚĂ. Ce i-au făcut părinții români FIULUI lor

 |  15:19
Canadienii i-au condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAȚĂ. Ce i-au făcut părinții români FIULUI lor

Românii Emil şi Rodica Rădiţă au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea cu premeditare a fiului adolescent, care a murit la vârsta de 15 ani din cauza unui diabet netratat şi a neglijenţei părinteşti. Cei doi sunt acuzati de catre magistratii canadieni de fapte infioratoare. Emil si Rodica Rădiță au planificat uciderea fiului lor şi l-au forţat să rămână închis în casă în timp ce îl înfometau până la moarte.

Alex Rădiţă a murit pe 7 mai 2013, iar părinţii săi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă şi vor petrece până la 25 de ani în spatele gratiilor înainte de a deveni eligibili pentru eliberare condiţionată, transmite CBC Canada, potrivit News.ro.

Judecătoarea Karen Horner a explicat că adolescentul a fost ţinut în mod deliberat în izolare de către părinţii săi şi nu a avut niciun contact cu vreo persoană care putea să intervină, adică cu vreun medic sau profesor.

Procurorii au explicat că adolescentul era osândit la moarte atât timp cât locuia cu părinţii săi, însă avocatul apărării a încercat să argumenteze că cei doi nu pot fi găsiţi vinovaţi pentru moartea lui Alex Rădiţă.

Emil şi Rodica Rădiţă au refuzat adeseori să-şi trateze fiul pentru diabet, deşi a fost diagnosticat atunci când era doar un bebeluş.

”Acţiunile dvs. sunt dincolo de orice înţelegere. Aţi persistat în această încredere arogantă până ce el a murit”, a declarat Horner.

Cei doi părinţi români au refuzat să se adreseze în faţa instanţei înainte de citirea senţinţei.

Procuroarea Susan Pepper a precizat că sentința ilustrează ”magnitudinea suferinţei prin care a trecut Alex”.

În 2003, Alex avea doar cinci ani atunci când a ajuns la spital în stare critică, fiind la doar câteva ore de moarte din cauza diabetului netratat, după cum au apreciat medicii canadieni.

Atunci, autorităţile au decis să-l scoată din familie, dar părinţii săi au fost repuşi un an mai târziu în drepturile părinteşti, întrucât un magistrat a decis că medicii şi profesorii pot să-l supravegheze în continuare pe Alex Rădiţă.

Însă, familia s-a mutat cinci ani mai târziu în altă provincie şi părinţii nu l-au mai trimis niciodată la şcoală.

De asemenea, copilul nu a mai ajuns niciodată la spital până la moartea sa, atunci când era acoperit de 44 de ulcere şi nu cântărea mai mult de 17 kilograme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray