2020-07-07 13:42

Cântăreşte 13 kg la 16 ani, după ce nu a mai mâncat de o lună

 |  19:49
Cântăreşte 13 kg la 16 ani, după ce nu a mai mâncat de o lună

Oadolescentă de 16 ani dintr-o comună băcăuană, care cântărea 13 kilograme, afost adusă în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce mama acesteia achemat ambulanţa pe motiv că fata era răcită şi nu mai mâncase de o lună,transmite corespondentul Mediafax.

Potrivitdirectorului Spitalului de Pediatrie Bacău, Aurelia Ţaga, fata a ajuns laspital plină de răni şi malnutrită, fiind internată la Secţia de Anestezie şiTerapie Intensivă. "Diagnosticul cu care a fost internată minora de 16 anieste de casexie, tetrapareză spastică, retard neuromotor sever şi escarefesiere. În acest moment, ea este internată în Secţia de Anestezie şi TerapieIntensivă pentru că necesită tratament de urgenţă sub supraveghere. Mama spunecă nu a mai mâncat de o lună", a declarat directorul Spitalului dePediatrie Bacău.

Conformunui comunicat emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi ProtecţiaCopilului (DGASPC) Bacău, fata care cântărea 13 kilograme se afla în îngrijireamamei.

Cazula fost descoperit miercuri seară de medici şi de asistenţi sociali ai DGASPC,în momentul în care mama fetei a chemat salvarea pe motiv că minora era răcită."DGASPC a deschis o anchetă în aceeaşi zi. Mama minorei a declarat că demai mult timp fata refuză mâncarea şi a răcit. Acesta este şi motivul pentrucare a solicitat ambulanţa", se arată în comunicatul DGASPC Bacău.

DirectorulDirecţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bacău, Sorin Braşoveanu, a spuscă în urma unei anchete preliminare s-a stabilit că vecinii şi autorităţilelocale din satul unde locuia fata ştiau de situaţia minorei, însă nu au făcutnimic. "Situaţia acestui copil este foarte gravă, şi, încă o dată, iese înevidenţă neimplicarea membrilor comunităţii, lipsa serviciilor primare şi aunui specialist în fiecare comună. Atât timp cât nu există nici un fel derăspundere administrativă sau penală a factorilor locali, din nefericire, laasemenea cazuri vom mai asista", a declarat Sorin Braşoveanu.

ConducereaDGASPC Bacău a decis ca, după ce problemele medicale ale minorei vor fisoluţionate, aceasta să fie ocrotită în unul din centrele sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz