2019-11-20 19:51

Care este legătura dintre Niculae Bădălău și prosperitatea firmei Gecor în județul Giurgiu?

 |  12:06
Care este legătura dintre Niculae Bădălău și prosperitatea firmei Gecor în județul Giurgiu?

Pentru cei care locuiesc în județul Giurgiu - și, de la o vreme, nu numai pentru ei - numele firmei Gecor este sinonim cu toate lucrările ce se fac prin județ, indiferent de localitate.

Fie că e vorba de lucrări finanțate de Consiliul Județean, fie că vorbim de lucrări în cadrul PNDL, program implementat de multe din primăriile din județul Giurgiu, invariabil, Gecor-ul este ”fericitul” câștigător al tuturor licitațiilor pe bani mulți în județul Giurgiu.

S-ar putea spune că nu mai există o altă firmă de profil mai bună, mai dotată, mai experimentată în Giurgiu și în toată țara.

În realitate, însă, motivul pentru care ”Gecor e în tot și în toate” este… senatorul Niculae Bădălău!

Cum? Foarte simplu! Pe de o parte, Bădălău este nașul - și la propriu, dar și la figurat - președintelui Consiliului Județean, Marian Mina, așa că acesta din urmă nu face nicio mișcare fără binecuvântarea lui Bădălău, mai ales când vine vorba de încredințarea lucrărilor pe bani grei.

Pe de altă parte, Bădălău a fost - și continuă să fie, se pare, mai ales după revenirea la șefia PSD Giurgiu - ”nașul” primarilor PSD din județ (majoritatea covârșitoare a localităților fiind conduse de astfel de primari) - primari care primesc bani de la Ministerul Dezvoltării numai cu ”girul” lui Bădălău. Care, odată ce ”aduce” banii, pune și condiții legate de executantul lucrărilor, executant care - ați ghicit - mai peste tot este același Gecor. In PSD Giurgiu dar si in PSD la nivel central este de notorietate faptul ca niciun primar giurgiuvean nu îndrăznește să ia vreo decizie în privința atribuirii de contracte de lucrări publice fără acordul lui Badălau. Iar Badălau în mod evident dă ordine primarilor și celorlalți factori de decizie din județ, numai și numai pentru ca firma Gecor să fie eterna câștigătoare de contracte din bani publici.

Prin urmare, nu este de mirare recentul avânt al patronului firmei, care - se spune prin Giurgiu - a pornit un adevărat turneu prin primării, în care le atrage atenția primarilor că, dacă nu îl vor alege pe Bădălău la șefia Organizației județene PSD Giurgiu (alegerile urmând să fie organizate în câteva luni), nu vor mai primi bani pentru dezvoltarea comunelor pe care le conduc.Un fel de ”o mână spală pe alta”…

Ziarul Puterea isi rezervă dreptul de a face o anchetă jurnalistică în urma informațiilor primite în privința modului de atribuirea contractelor de lucrări publice firmelor Gecor, Anastamar și Kirlic Group.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-11Parerea ta...

FREACA MENTA
12 Sep 2018

AICI ESTE CAM JMEN CU PNL . MERG INPREUNA SI LE SPUNE LA PRIMARI , CA SA FACA JUMI - JUMA , DAR MAI MULT LA PSD . SINT PE FELIE , INPREUNA SA AIBA DE LUCRU . HA , HA . PULITICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray