2020-06-02 15:08

Carmen DAN a numit un nou șef la DGA - Direcţia Generală Anticorupţie. Cine este Valentin-Claudiu CONSTANTIN

 |  14:05
Carmen DAN a numit un nou șef la DGA - Direcţia Generală Anticorupţie. Cine este Valentin-Claudiu CONSTANTIN

Comisarul-şef de poliţie Valentin-Claudiu Constantin a fost împuternicit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

"Absolvent al Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', noul director al DGA şi-a început cariera în MAI în anul 2002 ca investigator la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ulterior specializându-se în analiza informaţiilor în cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi în cadrul DGA", informează un comunicat al MAI. Totodată, ofiţerul a participat la Misiunea Uniunii Europene în Kosovo (EULEX) între anii 2013-2016, respectiv 2008-2010. Din martie 2017, a desfăşurat activităţi cu caracter temporar la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în calitate de secretar general adjunct. Funcţia de director general al DGA a rămas vacantă după ce chestorul principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniţă a fost împuternicit inspector general al Poliţiei Române. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-04Parerea ta...

CATANI
03 Apr 2018

Structurile organizatorice ale celor trei entitati D.I.P.I., D.G.A. din M.A.I. si D.N.A. din cadrul Ministeruilui Public sunt atipice de tip administrativ si nu operativ asa cum o cere realitatea obiectiva si stiintifica deoarece sunt infiintate subunitati corespndente in fiecare judet unde se mentine la nivel superior cardasia negocierilor intre faptuitori si justitiari. Aceasta stare de fapt determina interes din partea autoritatilor (organizatiilor) in cauza, pentru mentinerea vesnica a structurilor teritoriale si nu se va cauta solutii pentru diminuarea ori lichidarea fenomenelor atisociale vizate . Sub aspectul conflictului de interese este de retinut ca subordonarea D.G. I.P.I. si D.G.A conducerii ministerului le confera celor doua structuri un pronuntat caracter politic si neperformant. Aceasta subordonare s-a dovedit, practic, cu claritate, a fi una nefireasca pentru bunul mers al sistemului judiciar, prin scandalurile mediatice care au avut loc in legatura cu acuzele aduse de conducerile celor doua unitati pentru presiunile politice exercitate asupra lor, dar si pentru modul cum sau in ce scop managerii acestor organizatii si nu numai au utilizat produsele munci lor specifice. Subordonarea celor doua structuri (D. G.I.P.I. si D.G.A) factorilor POLITICI nu are asemanare sau corespondenta in tarile din U.E. ori cu democratie reala. Situatia existenta nu permite aplicarea principiului separatiei puterilor in stat, cea judiciara, de cea executiva (referitor la gestionarea informatiei judiciare din punct de vedere legal-procedural numai procurorul poate sa dispuna, aceasta nu trebuie se fie supusa judecatii sau deciziei unor persoane aflate in sfera politica sau sub inflienta vreunui factor politic) si impiedica astfel infaptuirea cu celeritate si obiectivitate a actului de dreptate sau de justitie sociala.
CATANI
03 Apr 2018

Rezultatele „bifate” de aceasta directie (cu configuratie organizatorica de unitate administrativa si nu operativa) constau in principal in autodenunturile facute de poltisti sau functionari si rareori de victime ceea ce nu implica decat formalism, care pot fi solutionate in mod normal de instantele comune si nu de cele exceptionale care sa impuna vreo „dibacie anume” in descoperirea faptelor.
VALI
04 Apr 2018

Da oare noul șef DGA, este in grațiile lui Coarnă ? Ca mîine pune de-un protest.!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine