2019-10-16 17:51

Carmen Dan ține la secret numele celor care au absolvit Colegiul Național de Afaceri Interne

 |  00:43
Carmen Dan ține la secret numele celor care au absolvit Colegiul Național de Afaceri Interne

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1239/01.10.2008, dată pe final de mandat de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București a devenit furnizor de diplome postuniversitare pentru politicieni, manageri și funcționari publici, prin înființarea Colegiului Național de Afaceri Interne (CNAI).

Conform acestei Hotărari, "cursanții Colegiului sunt parlamentari, membri ai Guvernului, ministerelor, agențiilor guvernamentale, cu funcții superioare, dar și top manageri în structuri neguvernamentale", iar "ținta o constituie pregătirea acestora pe capitolul J.A.I (justiție și afaceri interne), inclusiv domeniul Schengen". Cursurile acestui colegiu sunt considerate ca fiind studii postuniversitare.

Trebuie precizat că, începând din toamna anului 2008, timp de trei sau șase luni de zile - după ce achitau o taxă de înscriere la curs de 200 de lei -, un număr de 40 de cursanți, erau selectați de către conducerea colegiului. Totodată, cursanții trebuie să achite 400 de lei, reprezentând costul cursului "pentru modulul România" și "500 euro pentru modulul Bruxelles", în care se include "cazare, transport, cocktail și cină festivă". Însă, în realitate, numărul cursanților a fost, la fiecare promoție, mai mare de 40, ajungându-se la 60-70 de persoane.

PUTEREA a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, lista persoanelor care au absolvit Colegiul Național de Afaceri Interne, care funcţonează în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, de la înființarea acestuia prin HG nr. 1239/ 01.10.2008 și până în prezent, dar, deși au trecut mai bine de 30 de zile de la solicitare, aşa cum prevede Legea nr. 544/2001, nu s-a primit niciun răspuns.

Potrivit site-ului CNAI, printre profesorii și colaboratorii acestui colegiu se număra Patriarhul Daniel, Dumitru Mazilu, Iulian Fota sau Andreea Paul Vass, iar printre susținători găsim Arhiepiscopia Tomisului și Consiliul Județean Galați. Mai trebuie precizat că ministrul de Interne Carmen Dan și-a dat licența la drept, în anul 2000, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

RO TARA FARA ROST
22 Mar 2018

DE CE NU ARE M.A.I. fonduri financiare pentru a functiona aproape de NORMALITATE......???? In sistemul propriu de invatamant, din motive ce sunt reesite doar dintr-o rivalitate traditionala sterila (ce s-a manifestat virulent mai ales la Sibiu cu ocazia evenimentelor petrecute in decembrie 1989) existenta intre unii „caposi” ai stafului din M.A.I si altii ai M.Ap.N. s-a infiintat incepind cu anul universitar 2008-2009, în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional de Afaceri Interne în baza Hotărârii de Guvern nr. 1239 din 01.10.2008 (semnata in loc de ministri abilitati cu „P” de catre secretarii de stat), fara avizul C.S.A.T., ca riposta la existenta „Colegiului National de Aparare” institutie care fiinteaza tot fara justificari ori temeiuri juridico-strategice serioase. Aceasta organizatie de tip „struto-camila”, zis colegiu, conform art. 5 din H.G. mentionata este finantata de la bugetul de stat alocat pentru invatamantul intern al MAI. Analiza exhaustiva a structurii in cauza reliefeaza ca aceasta nu aduce nici un aport ori plus valoare Sistemului de Ordine si Siguranta Publica, ba din contra creeaza anumite prejudicii, riscuri si vulnerabilitati.
CE POȚI SĂ ZICI?
22 Mar 2018

E blondă! Adică bubuie de prostie!
APEL
22 Mar 2018

Fac un apel catre haznaua 3 sa divulge care sunt absolventii tinuti in secret de carmencita. Daca nu are spatiu de emisie liber haznaua3 poate divulga amicii lor de suferinta de la closetulTV ghita fugaru. Ai auzit nea ciutacule ?
UNIVERSITATEA DIN ALEXANDRIA
22 Mar 2018

DAR CEI 15 000 DE ABSOLVENTI AI UNIVERSITATI DIN ALEXANDRIA , CIND II DA PUBLICITATI ??/
INA
23 Mar 2018

SECRETOMANIA ,, NUUUU" SALVEAZĂ ROMÂNIA : devine PARALELĂ ..... !!!
FANE DE LA IMPINS VAGOANE
26 Mar 2018

PENTRU CA TOT VENI VORBA DE DIPLOME , AR PUTEA MINISTRESA ASTA PENIBILA , SA-SI ARATE PUBLIC CE DIPLOME ARE SI UNDE LE-A CAPATAT ? POZE ( FATA SPATE ) CU DIPLOMELE EI OBTINUTE LA UNIVERSITATI DIN AFARA TELEORMANULUI VA ROG .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray