2020-08-09 12:41

Carne veche de 40 de ani, în magazinele din Constanța

 |  15:40
Carne veche de 40 de ani, în magazinele din Constanța

Autoritățile din Constanța sunt în stare de șoc, după ce au găsit în două magazine din piața centrală carne congelată de 40 de ani, pusă la vânzare. Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere.

Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil: carnea a fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. Apoi a fost cumpărată de administratorul celor două magazine, decongelată și refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

Autoritățile încearcă sa afle cum au ajuns în magazine cinci tone de carne ambalată la începutul anilor ’80, apoi decongelată în urmă cu șase ani, pusă iar în congelatoare și pregătită acum pentru comercializare. Patronul magazinelor a fost arestat.

Procurorii spun că ștampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false. Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deținute de stat. ”În stare de război se folosește acestă carne. Ea este menținută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult peste temperaturile din magazine”, a explicat pentru Știrile Pro TV dr. Petru Alexe, Facultatea de Inginerie Alimentara Galați, cum a fost posibil să se păstreze carnea de-a lungul anilor.

Întreaga cantitate confiscată din cele două magazine a fost predată unei societăți specializate și va fi distrusă prin incinerare, în timp ce proprietarul afacerii va sta în arest preventiv timp de 30 de zile și va răspunde în fața legii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17Parerea ta...

CARACATITA
16 Feb 2016

Avea pile la generalisimul Izmenaru de la rezervele statului si Basalau din Constanta vama port .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz