2020-07-14 14:00

Case ANL pline de dejecţii

 |  21:00
Case ANL pline de dejecţii

Cele 118 apartamente ale ansamblului de locuinţe Godeni al ANL, din cartierul Crângaşi, construite de firma Concas SA Buzău, a miliardarului Ionel Gagu, au unele dintre cel mai grave probleme de proiectare şi execuţie. Nici în regimul lui Ceauşescu nu au fost întâlnite „aceste dezastre de construcţie”, după părerea unui expert din cadrul ISC.

Având la bază un proiect realizat de SC LopeStar SRL din Bistriţa Năsăud, mandatarul ANL le-a prezentat viitorilor proprietari anexe la contractul de construire care ascundeau, de fapt, o realitate cruntă. Aceştia s-au trezit cu nişe de dejecţii atât în camera de zi, cât şi în bucătărie. Scandalizaţi că le-au fost încălcate drepturile, proprietarii au solicitat explicaţii: „Erau în proiect”, răspund, lipsiţi de orice scrupul, oficialii ANL, LopeStar şi Concas SA.

Un precedent care dă de gândit

Speţa este cercetată acum de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de ANPC. Inspectorul general al ISC, Mihai Takacs, ne-a declarat: „Aşa ceva este de o grosolănie fără margini şi este atât de flagrant, încât îmi este şi greu să mai spun ceva. Oamenii aceştia ar trebui să dispară de pe suprafaţa pământului. Dacă mi s-ar fi întâmplat personal una ca asta, mai exact pe banii mei, i-aş fi călcat în picioare şi aş fi dărâmat nişele cu buldozerul”. Cu toate acestea, ISC, care are şi rolul de a da avizele tehnice în construcţii, a scos din casa unui tânăr proprietar, forţând astfel mâna proiectantului LopeStar din Bistriţa, ambele nişe de scurgeri reziduale în afara spaţiului său vital de locuit. Cu sacii în căruţă, miliardarul român a încasat de la stat pentru acest proiect peste 3 milioane de euro. Preţul locuinţelor a variat între 31.000 de euro pentru o garsonieră şi 77.000 de euro pentru un apartament de 4 camere, însă aproape toate cele 19 garsoniere prezintă aceste grave erori de proiectare.

Vine întrebarea: ce se întâmplă cu restul proprietarilor dacă ansamblul este dat în funcţiune? „Nu mai ştiu cum să se scoată basma curată”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre păgubiţii care cer desfiinţarea nişelor. Directorul general adjunct al ANL, Marian Iftimie Nicorici, ne-a declarat că nu cunoaşte „cazul acelui proprietar care şi-a scos nişele din casă (deşi acestea au fost scoase cu ştiinţa şi implicarea ANL – n.r.) şi, mai mult decât atât, orice alt proprietar din ansamblul Godeni care se află în această situaţie se poate adresa instanţei şi poate face ce vrea”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639268-10-02Parerea ta...

LAURA
07 Dec 2011

Foarte bune remarcile din acest articol....trebuie sanctionati GRAV cei vinovati !!!!!
SALT MORTAL
06 Sep 2012

Panaramele si nenorocitii dracului! Mana-n mana cu niste ticalosi numiti magistrati. La inchisoare cu ei, cu toti!
UIMITU
17 Ian 2013

Ziaristul acestui articol, din cate am inteles, a fost dat in judecata de jegosul ala de Ionel Gagu, de la SC Concas SA din Buzau, care a si construit aceste imobile, pentru defaimarea imaginii firmei lui, una pozitiva zice el. Cum era de asteptat, judecatoarea, in urma procesului, si-a dat seama ce magarii au putut sa faca cei de la SC Concas SA Buzau, ANL-ul, dar mai ales ISC-ul (Inspectoratul de Stat in Constructii) care a permis construirea acestor nise de dejectii prin camerele si bucatariile oamenilor, si i-a dat castig de cauza ziaristului. Muistul de Gagu i-a cerut acestuia daune de 1 mld de lei, fara a le putea proba in vreun fel. Oare cand se va trezi Romania, oameni buni? Ce se intampla in tara asta? Noroc ca mai face cate unul dreptate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz