2019-10-20 03:52

Cât a plătit fiecare bucureștean pentru primăria paralelă a lui Firea. Câteva firme sunt abonate la contracte

 |  12:47
Cât a plătit fiecare bucureștean pentru primăria paralelă a lui Firea. Câteva firme sunt abonate la contracte

Fiecare bucureştean a platit anul trecut prin impozitele și taxele lui 390 de lei pentru finanțarea acestor companii. Peste 20% din buget, anul trecut, s-a scurs în zona această și cred că măcar două din proiectele importante de infrastructură, atât de necesare și atât de așteptate, Prelungirea Ghencea și Penetrația de la Ciurel, puteau fi realizate ușor cu banii aceștia", a afirmat Deaconescu, în cadrul unei dezbateri organizate de PNL privind companiile

”Fiecare bucureştean a plătit anul trecut prin impozitele şi taxele lui 390 de lei pentru finanţarea acestor companii şi (...) fiecare votant din Bucureşti a plătit mai mult de 100 de euro, la cursul de astăzi, pentru dotarea cu capital, majorarea de capital şi pentru acordarea împrumuturilor de început pentru aceste companii. Peste 20% din buget s-a scurs în zona această, anul trecut”, a declarat consilierul PNL în CGMB Cătălin Deaconescu, în cadrul unei dezbaterii organizate de PNL, în care liberalii au prezentat o analiză privind companiile municipalităţii, despre care spun aceştia ”nu asigură calitate superioară în serviciile publice oferite bucureştenilor.

Potrivit analizei PNL, din cele 21 de compani funcţionale, 17 sunt înregistrate în SEAP, iar 13 au realizat cel puţin o achiziţie publică.

”Campionul absolut al procedurilor este Compania Municipală (CM) Consilidări – 143 de proceduri, urmat de SC. Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA – 96 de proceduri şi CM Tehnologia Informaţiei 23. Cele mai puţine proceduri au fost întregistrate de CM Parking – un autoturism şi CM Protecţie Civilă şi Voluntariat, au achiziţionat kitt-ul pentru semnătura electronică”, se arată în analiza PNL.

Liberalii afirmă că fiecare companie înfiinţată are câte 2-3 furnizori „agreaţi”: Conversion Marketing Voluntari pentru CM Agrement, prima procedură pentru furnizor, peste 59.000 lei, Mythnight pentru CM Agrement (206.190 în 4 proceduri), JUST MULTISERV pentru CM Consolidări (276.400 în 24 de proceduri), Protech Media Business pentru CM Consolidări (316.715 în 35 de proceduri) şi Agroflor S.R.L pe CM Întreţinerea Arborilor (168.800 în 3 proceduri).

În rândul achiziţiilor care au ridicat semne de întrebare se numără cele făcute de CM Străzi - 6 calculatoare şi 10 licenţe Windows + MS Office, CM Pază - 2 maşini şi 12 anvelope de iarnă şi CM Agrement care a plătit 4155 de lei pentru a închiria timp de o oră o sanie cu un ren real, în data de 22.12.2017, începând cu ora 17:00.

O altă achiziţie surprinzătoare a fost făcută de CM Consolidări, un Ford Ranger Cambia 4x4, potrivit analizei PNL.

”Cele 22 de companii sunt mici feude, şi nu un holding cuprinzând companii făcute pe citerii de eficienţă/indicatori de performanţă. (...)Unele dintre companii sunt înfiinţate în domenii în care piaţa oferă suficiente alternative pentru administraţia locală”, spun liberalii, afirmând că, în prezent, companiile municipale asigură, în acest moment, funcţii şi beneficii pentru membrii de partid.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a afirmat că aceste companii sunt ”o modalitate de a construi un fel de primărie paralelă”.

”O primărie paralelă, care să scape - atât cât reuşesc să găsească metode inventive - să scape de sita legilor achiziţiilor publice şi a tuturor demersurilor pe care legea le cere autorităţilor publice să le facă, din punct de vedere al transparenţei. Este o modalitate prin care se vor angaja un număr important de oameni, pe salarii mai bune decât salariile din Primărie, care în cea mai mare parte a lor, probabil că vor fi o armată pentru următoarele campanii electorale, pentru partidul de guvernământ. Sigur că sunt o modalitate de a satisface clientela politică şi economică a PSD în Bucureşti”, a spus Buşoi.

Buşoi a precizat că liberalii au sesizat Consiliul Concurenţei, pentru că dacă vor primi bani direct, prin încredinţare directă, fără proceduri competiţionale, poate fi vorba chiar de suspicionarea unui ajutor de stat.

Între lunile ianuarie şi iunie 2017, actuala conducere a Primăriei Capitalei a înfiinţat 21 de societăţi comerciale, acoperind domenii cum ar fi sportul, transporturi, afişaj stradal, pază şi securitate, întreţinere arbori şi spaţii verzi, deşeuri, protecţie civică. Capitalul lor a fost majorat între lunile septembrie şi noiembri 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-20Parerea ta...

BLONDELE LUI DRAGNEA
20 Ian 2018

TOATE PROASTE DE MOR , INCOMPETENTE , AERE DE MARI SOMITATI IN ORICE DOMENIU , TOATE BUNE DOAR CA VOMITIV PENTRU ALEGATORI . CE EXPLICATIE ARE OPARITA PANDELE PENTRU CHELTUELILE FACUTE DIN BANUL PUBLIC ?
VRINCEANU , FIREA , PANDELE ET
22 Ian 2018

FACE DECLARATII DESPRE VIZITA PM AL JAPONIEI , DESPRE CIT DE RELIGIOASA E VASILICA SI DESPRE NOUA FUNCTIE A LUI TUDOSE IN PARLAMENT . IN CE CALITATE FACE OPARITA ASTA ASTFEL DE DECLARATII ??? ESTE NOUA TROMPETA A PSD-ULUI ???
FREACA MENTA
22 Ian 2018

ce gura lata , invirte milioane
@FREACA MENTA
23 Ian 2018

TZOAPA ASTA MOLDOVEANCA , NU ARE NIMIC DE FACUT PE LA BACAUL EI NATAL . O FI ADUS-O FIREA LA BUCURESTI CA SA I-O TRAGA , DAR ACUM AJUNGE , INAPOI LA GLIA NATALA GLOABO .
@@FREACA MENTA
23 Ian 2018

BUCURESTIUL TREBUIE ELIBERAT URGENT DE TZARANII PARVENITZI DIN GUVERN . AM AJUNS NOI BUCURESTENI DIN MAMA IN TATA , SA FIM CONDUSI DE TZARANI HOTI SI NEEDUCATZI CA DRAGNEA , PANDELE , LIA , CHIOMPALAUL MANDA , STANESCU , TARICEANU , VASILICHIA , NEACSU , BUZATU , ARSENE S.A . INAPOI UNDE V-A KAKAT MAMELE VOASTRE TZARANI INBECILI , BUCURESTIUL NU E DE NASUL VOSTRU .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray