2020-07-08 02:11

Cazul “Cristi Tabărtă”, un fonfleu

 |  18:50
Cazul “Cristi Tabărtă”, un fonfleu

Scandalulîn care este implicat realizatorul tv Cristian Tabără a pornit, pe data de 17iulie 2010, când fiica fostei sale iubite s-a prezentat la Secţia 9 Poliţie,povestindu-le poliţiştilor că, în urmă cu un an, a fost supusă de acesta unuitratament indecent. Minora, în vârstă de 12 ani, a pretins, spun sursejudiciare, că fostul iubit al mamei sale a atins-o, cu un an în urmă, în zonaintimă.

Poliţiştiiau luat act de aceste declaraţii şi au sesizat Parchetul de pe lângă JudecătoriaSectorului 2, care şi-a declinat competenţa în favoarea ParchetuluiTribunalului Bucureşti, având în vedere că speţa în sine implică o persoanăcare nu a împlinit încă vârsta de 18 ani. Secţia de Supraveghere a respectiveiunităţi de Parchet a fost interpelată de către Secţia 9 Poliţie, în vederea obţineriiunui număr unic de dosar, pentru a putea fi demarate cercetări în cauză.Investigaţiile în acest caz se află în faza cercetărilor preliminarii şi aactelor premergătoare, însă la Secţia 9 Poliţie aşa-zisa parte vătămată nu adepus nici o plângere împotriva lui Cristian Tabără. De altfel, potrivitsurselor judiciare contactate de reporterii ziarului “Puterea”, la secţia depoliţie s-a prezentat, câteva zile mai târziu, mama minorei în cauză care a retractat cele relatatede fiica sa iniţial.

Dosarul nu există la Parchetul Sectorului 2

Parchetul de pe lângă ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie infirmă, prin intermediul unui comunicat de presă,faptul că pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 s-ar afla în lucru undosar penal, privind tentativa de viol, avându-l ca învinuit pe Cristain Tabără.“Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângăJudecătoria Sector 2 nu a confirmat existenţa pe rolul acestei unităţi de Parcheta respectivei cauze, întrucât nu a fost înregistrată această cauză la Parchetulde pe lângă Judecătoria Sector 2, iar la numărul de dosar indicat în articolulde presă figurează o altă cauză având alt obiect şi alte părţi”, se precizează încomunicatul Parchetului General, ca urmare a apariţiei în presă a informaţiei încauză.

Potrivit aceluiaşi comunicat, „în legătură cuplângerea prealabilă trebuie reţinut că, potrivit normelor procesual penale,aceasta reprezintă o manifestare de voinţă a unei persoane de a încunoştinţaorganele judiciare cu privire la aspecte pentru care solicită să fie efectuatecercetări. Definiţiile date termenilor şi conceptelor în cuprinsul normelorprocesual penale constituie aspecte ce trebuie avute în vedere la descriereaunei situaţii de fapt. Prin urmare, existenţa unei plângeri nu echivalează cuexistenţa infracţiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare.Scopul actelor premergătoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmaistabilirea existenţei sau inexistenţei aspectelor pentru care o persoană asesizat organele judiciare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz