2020-01-25 12:38

Ce a spus KOVESI despre raportul întocmit de Inspecția Judiciară după CONTROLUL la DNA

 |  11:24
Ce a spus KOVESI despre raportul întocmit de Inspecția Judiciară după CONTROLUL la DNA

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a afirmat vineri, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul său de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecția Judiciară după controlul efectuat la DNA. Kovesi e de părere că nu există un raport de control unic întocmit în urma controlului la DNA, iar concluziile nu sunt unitare și armonizate.

"Am constatat că nu există un raport de control în sensul legii. (...) Am constatat că există trei acte de control. Avem un act intitulat raport de control, care este semnat de trei inspectori care au făcut parte din echipa de șase inspectori ce au controlat DNA, inspectori care semnează în totalitate acel act de control, apoi avem trei inspectori care semnează anumite file din actul de control, o procedură pe care eu, personal, nu am întâlnit-o în cei 22 de ani de activitate și nici în alte rapoarte de control (...), apoi avem o notă de opinie separată formulată de trei inspectori judiciari și mai avem un alt act de control, dacă putem să îl intitulăm așa, și anume o notă întocmită de directorul Direcției din cadrul IJ care a avizat acest raport, notă în care însuși directorul acestei direcții constată că raportul nu a respectat structura și nu a fost întocmit așa cum normele privind inspecțiile le cer", a precizat Kovesi, în cadrul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Prima noastră observație vizează această chestiune — că nu există un raport de control unic, dar mai mult decât atât nu există concluzii unitare și armonizate. Vedem că în actele de control concluziile sunt diferite pe aceeași chestiune, chiar dacă structura de parchet este unică, problema identificată este unică, concluziile inspectorilor sunt diferite", a încheiat Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine