2019-06-19 06:21

Ce spune Inspecția JUDICIARĂ despre magistrații care au PROTESTAT în stradă

 |  13:38
Ce spune Inspecția JUDICIARĂ despre magistrații care au PROTESTAT în stradă

Legea prevede unele limitări ale dreptului magistraților de a protesta și de a se amesteca în activități care le-ar putea afecta imparțialitatea, însă Inspecția Judiciară nu efectuează nicio verificare în acest sens, potrivit unui răspuns pentru STIRIPESURSE.RO.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Compartimentul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media la numărul de mai sus vă comunicăm faptul că în evidenţele Inspecţiei Judiciare nu a fost identificată nicio lucrare având ca obiect situaţia de fapt la care faceţi referire.

Potrivit dispoziţiilor cuprinse în capitolul IV, secţiunea 4 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu modificările şi completările ulterioare, Inspecţia Judiciară are competenţă în legătură cu aspectele care vizează răspunderea disciplinară şi deontologică a magistraţilor.

Totodată, vă comunicăm faptul că Inspecţia Judiciară nu poate emite puncte de vedere în afara cadrului procedural strict definit de lege”, a precizat Alin Bogdan Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit Legii dialogului social, articolul 202,  judecătorii și procurorii nu pot declara grevă. Codul deontologic al magistraților prevede că aceștia „sunt obligati sa respecte programul de lucru si sa nu se angajeze în activitati a caror desfasurare ar afecta timpul pe care ar trebui sa-l aloce îndeplinirii îndatoririlor profesionale si a celor de serviciu”.

Pe de altă parte, ministrul Justiției a declarat că se va documenta asupra subiectului, însă, la prima vedere, poate spune doar că şi magistraţii, în calitatea lor de cetăţeni, au dreptul de a protesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray