2019-10-14 08:59

Cercetat pentru omor, deşi era în misiune. Şoferul unei autospeciale SMURD, aflată în misiune, a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni din Timişoara

 |  20:48
Cercetat pentru omor, deşi era în misiune. Şoferul unei autospeciale SMURD, aflată în misiune, a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni din Timişoara

Şoferulambulanţei SMURD care a lovit, vineri, în timp ce se afla în misiune, un bărbatcare traversa pe o trecere de pietoni din Timişoara, acesta murind ulterior laspital, va fi cercetat, pe numele său fiind întocmit, sâmbătă, dosar penalpentru omor din culpă. Este al doilea accident de acest gen petrecut în decursde două luni, după ce, la sfârşitul lunii august, o tânără a murit după ce afost lovită, pe trecerea de pietoni, de o autospecială SMURD, aflată înmisiune, lângă Vaslui.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Emil Andrei, a declarat, sâmbătă,corespondentului Mediafax că bărbatul rănit şi-a pierdut viaţa la SpitalulJudeţean din Timişoara unde se afla internat, iar şoferul ambulanţei va ficercetat de Parchetul Militar, pentru că este angajat în cadrul Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat. "Bărbatul care a fost lovit de oambulanţă SMURD a decedat la Spitalul Judeţean. În cauză s-a întocmit dosarpenal pentru omor din culpă, care a fost preluat de Parchetul Militar, pentrucă şoferul este angajat al ISU Banat, iar fapta sa este încadrată cainfracţiune de serviciu", a spus Emil Andrei.

Potrivitsursei citate, urmează ca procurorii să încheie dosarul de cercetare şi sădecidă dacă îl vor trimite pe şoferul ambulanţei în judecată.Accidentul a avut loc, vineri după-amiază, pe o trecere de pietoni situată peCalea Şagului din Timişoara, un bărbat în vârstă de 54 de ani fiind grav rănitşi transportat la spital, după ce a fost lovit de o autospecială SMURD aflatăîn misiune.

Cazsimilar în Vaslui

Lasfârşitul lunii august, o femeiei în vârstă de 31 de ani a fost accidentată mortalde o autospecială SMURD, lângă Vaslui, pe o trecere de pietoni. Medicul DianaCimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi, a declarat că femeia a ajuns la spitalulieşean în stare foarte gravă, cu traumatism cranio-cerebral acut deschis,traumatism toracic şi alte leziuni grave. Astfel, moartea femeii a dus laîntocmirea unui dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele lui AndreiCondurache, cel care conducea autospeciala de intervenţie a Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui în momentul accidentului. Cu o zi înurmă, poliţiştii de la Serviciul Rutier Vaslui stabiliseră, în urma primelorverificări făcute la faţa locului, că şoferul autospecialei SMURD nu estevinovat, în condiţiile în care autospeciala avea prioritate, fiind în misiune."Aşa cum prevăd procedurile în astfel de situaţii, poliţiştii ServiciuluiRutier au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii deucidere din culpă pe numele şoferului Andrei Condurache, cel care se afla lavolanul autospecialei SMURD. Având în vedere că şoferul este angajat al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, a fost declinată competenţa către ParchetulMilitar Iaşi pentru a efectua cercetări în acest caz", a declarat, ieri,corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţieal Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Femeiaîn vârstă de 31 de ani, din localitatea vasluiană Vulpăşeni, comuna Băcani, afost lovită, luni după-amiază, pe o trecere de pietoni din suburbia MoaraGrecilor din municipiul Vaslui. Din primele verificări a reieşit că victimavoia să traverseze DN 24 Vaslui - Iaşi, pe o trecere de pietoni semnalizată cuindicatoare şi cu marcaje, aflată în apropierea sediului Direcţiei Generale deAsistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. În urma accidentului,femeia a fost transportată în comă la Spitalul "Sfântul Spiridon" dinIaşi. În momentul în care a lovit-o pe tânără, maşina de intervenţie aveasemnalele acustice şi luminoase în funcţiune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-28Parerea ta...

GHITA
01 Noi 2010

DE CE SA-I FACA DOSAR? FIINDCA MORTUL N-A RESPECTAT LEGEA? ASTA-I DEJA HARTUIRE DIN PARTEA POLITIEI. RUSINE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray