2020-01-24 13:50

CFR Marfă este aproape de faliment, iar conducerea se ţine de petreceri

 |  14:20
CFR Marfă este aproape de faliment, iar conducerea se ţine de petreceri

Chiar înainte de a-și da demisia din cabinetul Dăncilă, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că la CFR Marfă s-a descoperit un prejudiciu de 19 milioane de lei, întrucât reprezentanții companiei ar fi făcut o singură ofertă la o licitație pentru transport de cărbune și astfel au pierdut licitația.

Ca atare, Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a transmis organelor competente să evalueze dacă această acțiune reprezintă un prejudiciu pentru CFR Marfă. Însă, joi seară, după acest anunț al lui Şova, toată conducerea de la CFR Marfă, adică vreo 40 de persoane, în frunte cu directorul general Marinică Voicu (FOTO), promovat și susținut de PSD Dolj, au petrecut până noaptea târziu, cu muzică de voie bună, mâncăruri fine și băutură la discreție, la Hanul lui Manuc din centrul Capitalei. Petrecerea de pomină, la care a participat peste 100 de persoane, a fost organizată de către casa de expediții „Rofersped“ SA, la care, atenţie, CFR-Marfă deține o participație majoritară, adică peste 90%. În plus, conducerea casei de expediții este numită de către CFR Marfă. Astfel, de ani buni, director general este Traian Ion Stoian, care a fost implicat, alături de un lider sindical de la Galați, într-un dosar instrumentat de DNA, președinte al Consiliului de Administrație de la Rofersped fiind Adrian Constantin Gheorghiţă, adică tocmai directorul de resurse umane de la CFR Marfă.

„Da suntem la o petrecere la Hanul lui Manuc și nu văd vreo problem, pentru că CFR Marfă nu plătește nimic. Toate cheltuielile sunt suportate de Rofersped, iar la această petrecere sunt prezenți și partenerii companiei, iar de la CFR Marfă au fost invitați șefi, dar nu chiar oricine, adică ceva mai selectiv’”, a declarat directorul general Marinică Voicu, pentru PUTEREA. Trebuie precizat că CFR Marfă este într-o situație financiară dezastruoasă, adică aproape de faliment, compania înrgistrând la finele anului trecut o datorie uriaşă de peste un miliard de lei care depăşea veniturile nete de aproximativ 800 milioane lei, dar și o pierdere de 157 milioane lei. Dar ce mai contează datoriile companiei, important este să le fie bine celor din conducere. Cât despre soarta celor 8.000 de angajați, Dumnezeu cu mila!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-24Parerea ta...

PAUN
24 Noi 2018

Daca DNA doarme de ce n-ar petrece CFR-ul !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine