2020-07-03 20:39

CFR face evaluarea terenurilor pe care le deţine la Cluj

 |  18:56
CFR face evaluarea terenurilor pe care le deţine la Cluj

Compania Naţională deCăi Ferate “CFR SA” a contractat, la începutul lunii august, servicii deevaluare a unor suprafeţe de terenuri aflate în administrarea sa pe razaRegionalei CFR Cluj, cu scopul declarat, potrivit caietului de sarcini, de a leinclude ca aport în vederea majorării capitalului social al companiei. Nu estepentru prima dată când Compania Naţională de Căi Ferate contractează astfel deservicii de intabulare şi evaluare a terenurilor. Presa a dezvăluit, în câtevarânduri, faptul că operatorul naţional de căi ferate a scos la vânzare unele din terenurile aflate înproprietatea sa.

La data de 3 septembrie, Compania Naţională deCăi Ferate “CFR SA” a achiziţionat, în baza unei licitaţii publice deschise,servicii de întocmire a documentaţiilor în vederea evaluării terenurilorproprietate a CN CF „CFR SA“ înscrise în cărţile funciare locale de pe razaSucursalei Regionale CF Cluj. În urma susţineriilicitaţiei, contractul a fost atribuit firmei Evaconsult Grup SRL cu sediul înTârgu-Jiu, la un preţ de 17.900 de lei fără TVA.

Suprafaţa terenurilorcare urmează a fi supuse evaluării la preţurile de piaţă existente la acestmoment se ridică la 166.668 de metri pătraţi. Astfel, pe raza localităţiiAphadia, CFR vrea să evalueze un teren proprietate privată, în suprafaţă de 784mp, constând într-un teren cu locuinţă vândută. Pe raza municipiului Cluj-Napocavor fi evaluate cinci terenuri, unul în suprafaţă de 801 mp, aferent căminuluide nefamilişti Gruia, unul de 30.218 mp aferent stadionului CFR, un al treilea însuprafaţă de 3.730 mp aferent Liceului Gruia, un al patrulea în suprafaţă de35.209 mp care deserveşte locuinţe private în Gruia şi un alt teren în suprafaţăde 170 mp.

Pe raza municipiuluiOradea vor fi evaluate zece terenuri, astfel: cinci terenuri în suprafaţă de237 mp, 4.137 mp, 111 mp, 27 mp, respectiv 406 mp aferente unei case din lemn; treiterenuri (de 1.300 mp, 660 mp, respectiv 2.210 mp) ocupate prin închiriere defirmele Inaoil SRL, Genco Company Import-Export SRL şi Limar Prest SRL; şi altedouă terenuri în suprafaţă de 618 mp, respectiv 2.507 mp aferente unor locuinţevândute.

Pe raza localtăţii Sînmartin,CFR evaluează un teren în suprafaţă de 1.375 mp. Pe raza localităţilor Hidişelude Sus, Sînandrei şi Batăr, CFR evaluează trei terenuri cu locuinţe vândute,primul în suprafaţă de 1.562 mp, al doilea în suprafaţă de 2.447 mp, iar altreilea în suprafaţă de 2.108 mp.

CFR mai evalueazăterenul aferent Staţiei CF Satu Mare, în suprafaţă de 1.157 mp, dar şi douăterenuri în suprafaţă de 11.481 mp, respectiv 2.248 mp, aferente clădirii staţieiCF Gherla şi staţiei CF Gherla. La Zalău vor fi evaluate terenurile staţieiCF şi al clădirii staţiei CF, în suprafaţă de 840 mp, respectiv 6.293 mp,10.497 mp, 9.665 mp, dar şi piaţa gării, în suprafaţă de 2.531 mp.

Pe raza localităţiiBeclean de Someş, CFR evaluează un teren în suprafaţă de 3.039 mp aferent clădiriistaţiei CF, în timp ce în localitatea Rodna vor fi evaluate două terenuriaferente unor locuinţe vândute, în suprafaţă de 1.583 mp, respectiv 4.736 mp.Pe raza municipiului Bistriţa Năsăud se vor evalua patru terenuri, în suprafaţăde 715 mp, 11.669 mp, 1.726 mp şi 7.634 mp, aferente staţiei CF, Secţiei L8 şiclădirii staţiei CF. În fine, la Sighetul Marmaţiei va fi evaluat un teren însuprafaţă de 189 mp, aferent staţiei CF.

Terenurile companiei,intabulate pe bandă rulantă

Anul acesta, dar şi încursul anului trecut, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR SA” a anunţatorganizarea de licitaţii în vederea întocmirii documentaţiilor de cadastru necesare intabulăriimai multor terenuri aflate în domeniul public al statului şi în administrateaMinisterului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesionate către CNF „CFRSA“, dar şi terenuri aflate deja în proprietatea privată a acestei companii,după cum urmează: Staţia Piteşti Nord şi Intersecţia Piteşti-Piteşti Nord, StaţiaCF Botoşani, staţia CF Piatra Neamţ, staţiile CF Corbu, Stoeneşti, Potcoava,Jiu, Podari, Segarcea, Băileşti, Calafat, Filiaşi, Cărbuneşti şi Călimăneşti,Staţia CF Târgovişte Sud, Staţia CF Giurgiu Oraş sau Staţia CF Vaslui.

Compania a mai intenţionatsă încheie contracte pentru întocmirea documentaţiilor în vederea evaluării lavaloarea de piaţă a terenurilor din Staţia CF Slatina şi din Staţia CF RâmnicuVâlcea, dar şi pentru intabularea unor terenuri aflate pe raza sectoarelor 1, 4şi 6 din Bucureşti, ori pe raza localităţilor Chitila, Chiajna, Bragadiru, Măgurele,Jilava, Vidra, Colibaşi, Comana, Mihai Bravu, Băneasa, Daia, Frăţeşti, Galaţi şiGiurgiu.

În anul 2007,Compania Naţională de Căi Ferate a scos la licitaţie terenuri în suprafaţă de13,5 hectare pentru a plăti datorii de 5.500 de miliarde de lei vechi cătreElectrica. Majoritatea terenurilor, amplasate în zonele Lujerului, Orhideelor şiPlevnei din Bucureşti, dar şi în apropieree străzii Depoului Mărfii şiDepozitelor din Ploieşti, erau ocupate de diverse societăţi comerciale cu careCFR SA avea încheiate contracte de închiriere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz