2019-07-22 13:31

CHICIU o contrazice pe KOVESI și explică în ce a constat protocolul PNA-SRI din 2003. Ce diferențe sunt față de situația actuală

 |  14:05
CHICIU o contrazice pe KOVESI și explică în ce a constat protocolul PNA-SRI din 2003. Ce diferențe sunt față de situația actuală

Alexandru Chiciu, fost șef al secției penale a Parchetului Național Anticorupție, în perioada 2002-2005, o contrazice pe Laura Codruța Kovesi.

„Doamna Kovesi a declarant că exista un protocol între SRI și PNA, încă din 2003. Așa este, însă acela viza strict o Metodologie de colaborare prin care Serviciul Român de Informații să furnizeze date relevante privind unele infracțiuni de mare corupție către parchetul nostru. Să nu uităm că, la data la care s-a înființat PNA, eram cinci procurori într-un singur birou din clădirea Parchetului General. Nu aveam nici dotarea și nici mijloacele tehnice de care a beneficiat ulterior DNA. Ca atare, pentru a ne îndeplini misiunea de combatere a corupției, definitorie pentru PNA, aveam nevoie să primim informații relevante întrucât înainte de a semna această Metodologie cu SRI, activitatea noastră era destul de slabă”, a declarat Chiciu pentru „Q Magazine”.

„Ulterior, când am început să primim sesizări de la SRI, activitatea noastră s-a îmbunătățit. Sunt câteva chestiuni fundamentale pe care as vrea să le precizez. Niciodată, cât am fost procuror în PNA, nu au existat nici în teorie, nici în practică în baza acestei Metodologii, echipe comune cu SRI. Documentul semnat în 2003 nu obliga procurorii să raporteze SRI-ului în termen de 60 de zile, și în niciun alt termen, ce au făcut cu sesizările primite”, a mai precizat Alexandru Chiciu.

Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri că nu vede nimic ilegal în protocolul semnat între Parchetul General și SRI, întrucât astfel de protocoale existau încă din 2003.

Cotactat telefonic fostul șef adjunct al PNA, procurorul Gheorghe Șuhan a susținut că protocolul era cu încheiat cu SIPA, prin SRI. “Nu am colaborat cu SRI, era un protocol care privea aspecte de siguranță națională și terorism”, a spus fostul magistrat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray