2020-07-05 21:09

Cine este consilierul ANAF trimis în judecată pentru luare de MITĂ

 |  15:25
Cine este consilierul ANAF trimis în judecată pentru luare de MITĂ

Un consilier din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) - Regiunea Craiova a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată.

El este acuzat că a pretins și primit foloase necuvenite pentru a întârzia finalizarea unei acțiuni de control și pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societății verificate, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, Viorel George Popescu, la data faptei consilier ANAF — Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili — Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, este acuzat că, în perioada martie 2013 — august 2014, în contextul efectuării unei acțiuni de control, a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziționeze 7,2 tone de uleiuri auto de la o societate administrată de soția sa, în valoare totală de 155.204 lei.

"Prin aceste demersuri, au fost obținute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) și pentru altul, în sensul că soția sa și-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de 'Full Agenc', firma administrată de aceasta obținând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obținut din vânzarea uleiurilor auto. În aceeași perioadă și în același context, inculpatul a pretins și primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuință, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri", au informat procurorii.

Conform acestora, foloasele necuvenite au fost pretinse și primite de inculpat pentru a întârzia finalizarea acțiunii de control și pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societății verificate.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz